Haber Play integrity API Çöktü

Evet arkadaşlar üzülerek söylüyorum ki Play integrity API şu an çalışmıyor. Cihazlarımız bir gecede cahil kaldı :D Chatgpt bile açılmıyor artık.

Bakalım çözüm ne zaman gelecek.

Geliştiricilerin duyurusu şöyle:
"RIP legacy checks in Play Integrity API 🕊️
Now Device verdict is like old Strong"

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Play Integrity API'de eski (legacy) kontroller artık tarih oldu.
Google, geliştiricileri artık cihaz bütünlüğü (device integrity) üzerinden doğrulama yapmaya yönlendiriyor. Bu yeni cihaz sonucu, eskiden kullanılan "MEETS_STRONG_INTEGRITY" gibi çalışıyor diyebiliriz.

Bu ne anlama geliyor?

"MEETS_BASIC_INTEGRITY" ve "MEETS_STRONG_INTEGRITY" gibi eski sonuçlar artık kullanım dışı.

Yerine gelen cihaz bütünlüğü sonucu, önceki güçlü (strong) bütünlük mantığını temel alan geçti/kaldı şeklinde basit bir doğrulama sunuyor.

Bu sadeleştirme sayesinde sistem daha net, ama aynı zamanda cihazların doğrulamayı geçmesi zorlaştı — özellikle root'lu ya da custom ROM'lu cihazlar için.

Artık geliştiriciler için cihazları ayırt etmede daha az katman var — ya güvenilir, ya değil.

Hitmantextil

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
poco f2 pro
Konular
12
CharlieOS telegram grubunda paylaştılar hocam. Engineering romu direkt kanalda paylaştığı için link veremiyorum :)
Rom kurmadan olmuyor mu romsuz yöntem mevcut zaten aynısını romun içine kurmuşlar muhtemelen

Lucas.Rintaro

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
21
Rom kurmadan olmuyor mu romsuz yöntem mevcut zaten aynısını romun içine kurmuşlar muhtemelen
Hocam bu cihazın Tee Keybox sorununu çözüyor. Çok sık rom değiştirince ya da persist yükleyince bozuluyor.
Eng ROM yükleneceği için mecbur her şey siliniyor.

Lucas.Rintaro

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
21
Üst Alt