Yardım Pilimdeki sorun ne ?

Shoush1

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Eren
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
3
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 14.0.3
Telefon Modeli
X3 Pro
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba, Poco X3 Pro kullanıyorum.

Bugün Google Haritalar'da gezerken yazılım hatasından dolayı kilitlenip yeniden başladı. Pilim %23 idi, yeniden başlayınca %13'e düştü. Herhalde bir sorun oldu, yeniden başlatınca düzelir dedim, değişmedi. Daha sonra rapor oluşturmasını söyledim. Rapor oluşturduktan sonra pilin sağlığına baktım, 5160 miliamperden 4196'ya -yaklaşık %19- inmiş. Raporu bilgisayara aktarmak için bir dakikalığına USB'ye bağladım. USB'yi çıkardıktan sonra %18'e çıktığını gördüm. Bu yazıyı yazarken bir daha başlattım. 16'dan 9'a bir anda indi :D :D Telefon ikinci el, ve benden önce bir sene boyunca kullanılmış. Yaklaşık 1.5 senedir telefon kullanılıyor.

Pildeki bu düzensizliği nasıl çözerim ? Pilin değişim vakti mi geldi, yoksa kalibre etmem mi gerekiyor ? Gerekiyorsa nasıl kalibre ederim ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Evet hocam piliniz kalibrasyon istiyor gibi görünüyor. Şarjı tamamen bitene kadar kullanın, bitince açmaya çalışın açılırsa tekrar bitene kadar kullanın. Sonra tekrar açmayı deneyin. Açılırsa bitirin. Telefon açılmayana kadar bu şekilde devam edin. Sonra da telefon kapalı şekilde tam şarj yapın. %100 olduktan sonra da bir yarım saat kadar dursun kalibre olur.

Detaylı kalibrasyon yapmak isterseniz : Rehber - Batarya Kalibrasyonu

Oyla:

Shoush1

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Eren
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Her telefonda olduğu gibi, pil koruması olduğu için tamamen bitiremiyorum. Bunu yapabilmem için paylaştığınız makaleyi uygulamam gerekiyor. Bootloader açarsam telefonum sıfırlanır, hemen uygulayamam. Bir gün kilidi açarsam bunu yapmayı düşünürüm. Tekrardan teşekkür ederim.

Oyla:
Üst Alt