İpucu Pil Tassarufu ve Pilin Ömrü Nelere Bağlıdır? (Güncellendi 9.Altbaşlık eklendi)

TuncayM

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Tuncay
Cihazım
Xiaomi Mi Max 2
Yaş
24
Konum
Tokat
Katılım
17 Ocak 2019
Konular
4
Mesajlar
38
Tepkime puanı
39
Puanları
18
Pilin kullanımları ve performansı çok dallara ayrılır öncelikle. O zaman birer birer bakalım

ALTBAŞLIKLAR
1.Ekran Dokunma Sistemi
2.İşlemci CPU
3.GPU işlem birimi
4.Çekirdek sayısı
5.Sistem biti ve Ram
6.Ekran Türleri
7.Kullanım Süreleri
8.Sıcaklık
9.Sensörler


1.Ekran Dokunma Sistemi
Bu sistem 2'e ayrılır araştırdığım kadarıyla.
1.a)Rezesif Ekran
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Dokunmatik ekranlarda en çok rastlanan tür, rezistif ekranlardır. Modern telefon, tablet ve trackpad'ler dışındaki birçok dokunmatik ekran, aslında resistiftir. Bu tür ekran, adından da anlaşılabileceği gibi dirençseldir ve ekranın tepki vermesi için ona baskı uygulamanız gerekir.
Rezistif ekranlarda ince bir boşlukla ayrılan ikin ince katman bulunur (ancak bu ekranlarda başka katmanlar da vardır). Bu iki katman da tek yüzünde bir kaplamaya sahiptir. Bu kaplamalar birbirine dönüktür. Bu iki katman birbirine dokunduğunda elektrik iletilir ve dokunma, bir sinyal olarak işlenir. Bu nedenle rezistif ekranlarda eldiven, tırnak, kalem ve yeteri baskıyı oluşturacak herhangi bir nesneyi kullanabilirsiniz.

Üstüne dokunulmadıkça enerji harmaycağından dolayı Pil Tassarufu için en uygun ekran rezistiftir. Ama çoğu özellikten mahrum kalırsınız
1.b) Kapasitif Ekran
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Kapasitif ekranlar, insan vücudunun elektriksel özelliklerinden faydalanır. Kapasitif ekranlar genellikle bir izole edici katmandan (cam gibi) oluşur. Bu katman içerisinde saydam bir iletken madde bulunur. İnsan vücudu iletken olduğundan elektriği iletir ve bu sayede kapasitif ekranlar bu iletkenliği giriş olarak kullanabilir. Bir kapasitif dokunmatik ekrana dokunduğunuzda ekrnanın elektriksel alanını değiştirirsiniz. Bu değişilik kaydedilir ve dokunduğunuz konum, bir işlemci tarafından hesaplanır. Bunun için farklı teknolojiler kullanılmaktadır, ancak tümü parmağınızın küçük bir dokunuşuna dayanır. Eldivenler iletken olmadığından kapasitif ekranları eldivenle ve iletken olmayan diğer nesnelerle kullanamazsınız.
Kapasitif ekranlar gün geçtikçe daha ince bir hale getirilen bir ana katmandan oluştuğundan, ekranın çok daha keskin görüntülere sahip olmasına izin vermektedir. Bunun yanında kapasitif ekranlar, birkaç parmağı aynı anda kullanabilmenize de izin verir.

Elektrik sayesinde çalıştığı için pili yorar.

2.İşlemci CPU
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Snapdragon üzerinden gidelim o zaman.
En iyi performans veren İşlemciler sisteme baskı kurar ve pili yormaya başlar. Örneğin SnapDragon 835. Ancak SnapDragon 600 serisi Pil tasarufu/Performans için en iyisi olacaktır. Orta segmentli cihazların kullandığı hani ;) Örneğin Kendi Cihazım Xiaomi Mi Max 2 üzerinden gidelim. 14 nanometre ve pil tasarufu ve az enerji için üretilmiş olan Snapdragon 625i herkes Mi Max 2'de kullanılması aşırı derecede eleştirilmişti ve belki bu eleştirilerden belki de keyfinden Xiaomi Mi Max 3'te SnapDragon 660 kullandı. Bataryayı 5300'den 5500'e çıkartması size daha iyi performans sağladığını sanabilirsiniz ama...
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Birde snapdragon 400 serisi var. Performans düşük ama acayip pil cimrisi olan bir sistem ama bu cihazları alacağınız fiyatın üstüne az bir para koyup orta segmentlilere geçmenizi öneririm. Galaxy j1 gibi giriş seviyesi telefonlarda görmeniz mümkün. Yok illa da batarya olsun diğerleri bir şekilde hallolur diyorsanız en azından gpu performansını bir kontrol edin. Bunu yapmak için de 3.Altbaşlıktaki use a templete kısmında adreno 320yi seçin.

3.GPU İşlem Birimi
Genellikle oyunlarda önemli olan grafiklere etki eden birimdir. Adreno 530 ve sonrası, Mali G Serisi, Nvidia Tegra 4 (Shield) GPU birimleri en iyileri kabul edilir. Ama pil performansında öyle mi? Adreno 500-530 arası birimler orta segmentli telefonlar için inşaa edilmiştir. Aynı Şekilde Mali T serisi ve PowerVRler de öyle. Grafikler kötü olsa bile mükemmel pil performansı sağlar. Ama siz bu donanımsal özelliği nasıl yazılımla düzelteceksiniz? GLTools ile tabiiki.
Öncelikle şu konuyu okuyun: Sohbet - Xiaomi Cihazlarda Tüm Oyun Grafiklerini Yükseltme
Şimdi kurulum videosunu izleyin.
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Burda grafik artırmayı gösterdim ama pil performansı için grafikleri aynı şekilde düşürebilirsiniz. Bunun için 2 tane yöntem var.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

1.Si Use a Template kısmında Adreno 320, Adreno 430, Mali T Serisi Full, SGX Serisi, Tegra 2yi seçeneklerinden birini uyguluğunuza göre ayarlayın.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

2.Si İse Fake GL_Renderer kısmından GPU birim numarasını ayarlamak fotoğraftaki 430 sayısını 506, 512 yazarsanız daha iyi pil performansını sağlar bizim için.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

4.Çekirdek Sayısı
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Ne kadar fazla sayı o kadar iyi demek şöyle düşünün bir adama 100 kiloluk yük bindirip mi bir yere gitmesini mi sağlamak daha kolaydır? Yoksa 10 tane adama 10 kiloluk yükler verip br yere gitmesini mi sağlamak mı? Çekirdek sayısı yetmez tabiiki özellikler de önemli VolLTE var mı GPU işlemcisi ney? Şimdi diğer konulara girersek çıkamayacağız. Onun için almayı istediğiniz cihazın işlemcisini mutlaka araştırın. Pil performansı için kaldıysa 4 çekirdekli işlemci veya 8 çekirdekli işlemci arasından seçim yapacaksanız 8 çekirdekliyi seçiniz :)
5.Sistem biti ve Ram:
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

32 bit ve 64 bitin ne olduğunu bilmek lazım.
32 bit: Genelde 4 GB Ramden düşük sistemler bazı dosyaları RAMi dolduracağından rame atamaz ve depolama alanında biriktirir. Onun için 32 bitli sistemlerde önbellek fazla dolar. Dahili hafıza sürekli çalıştığından ve yük fazla bindirildiğinden 32 bit pile daha fazla baskı uygular.
64 bit: Genellikle 4GB Ram ve Üstü cihazlarda bu sistem kullanılır. 32 bite kıyasla bazı dosyaları RAMe atar ve sürekli silinmesini sağlar. Böylece hafızaya yük birikmez ve pili 32 bite karşın daha iyi davranır :) Önerim 64 bit bir cihazdır.
6.Ekran Türleri
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Öncelikle kısa bir bilgi verelim. LCD Ekranlar Siyah rengi ışıkla gösterirken Amoled Ekranlar ışığı kapatır. Bu şekilde minik pil tasarrufu sağlar.
Geçelim ayrıntılı bilgilere
6.a) Renk ve Parlaklık
LCD ekranların aksine AMOLED ekranlar, her bir pixelin ayrı ayrı aydınlatılması ile görüntü sağlar. Bu durum uzun süre boyunca LCD ekranların daha parlak olduğu şeklinde yorumlandı ki; doğru da bir açıklama idi. Samsung kendi modellerinde de kullandığı Super AMOLED teknolojisini geliştirene kadar. Bu teknoloji sayesinde AMOLED ekranlar da LCD parlaklığına kavuştu.

AMOLED’in artırılmış parlaklığı LCD’ye kafa tutacak seviyeye çekildi bu sayede. Ayrıca yine AMOLED’İn piksellerinin arkasında duran LED ışıklar, her bir pikseli ayrı ayrı aydınlatarak daha keskin bir beyaz dengesi yakalamanızı sağlıyor ve daha az kirli bir görüntü sunuyor; ne var ki muhteşem beyaz dengesinin dışında hala LCD kadar keski bir görüntü vermiyor.

Beyaz dışında diğer renkler de doğal doygunluğu daha fazla olduğu için AMOLED ekran da daha belirgin görülür; ancak LCD’nn sunduğu renkler daha soğuk olsalar da daha gerçekçidir. Bu noktada AMOLED ekranlar için gerçekçi olmamak bir dezavantaj gibi görülebilir; ancak rengarenk bir resme bakarken AMOLED de daha canlı gibi gelecektir.
6.b)Güç Tüketimi
Bir telefon ya da tabletin en çok enerji tüketen birimi ekranıdır. Eğer ekran tercihiniz LCD ise ekranınızın arka aydınlatması, yani piksellerinizin ışımasını sağlayan ışıklar sürekli açık demektir. Bu da ekran parlaklığınızı en düşük seviyede tutmanızın bataryanızın hayrına olacağını gösterir. AMOLED ekranda ise ekrandaki siyah bölgeler aydınlatılmaz, ekran siyahı göstermek için siyah kalması gereken piksellerin arkasındaki aydınlatmayı kapatır. (kapalı olan LED enerji tüketir mi? HAYIR)
Doğru kullanıldığında AMOLED, LCD’den daha verimli ve daha az enerji tüketen bir ekran teknolojisi; ama elbette ekranımızın çözünürlüğü arttıkça enerji tüketimi de artıyor. Günümüzün 1080p üstü dünyasında da bu durum, LCD ekranlarınız için daha parlak ve daha güçlü ışıklar gerektiriyor ve özellikle de 1080p çözünürlüğü 1440’a çıkartırken AMOLED ekranlarda belirgin ölçüde daha az enerji harcamış oluyorsunuz.
Kaynak: Webtekno (Kısaltılmış ve Düzenlenmiştir)
7.Kullanım Süreleri
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Öncelikle bir önerimizden başlayım. AccuBattery cihazda hangi uygulamarı ne kadar kullandınız pil sağlığınız ne durumda Pil belli bir seviyeye geldikten sonra uyarı bildirimi alma gibi bazı özellikleri var. Ama tam stabil çalışmıyor. Google Playden indirebilirsiniz (SPONSORLUK YOKTUR)
Kullanım Süreleri...
Aslında belki de telefonlara bağımlı olduğumuzdan belki telefonda çok işimiz olduğundan kaynaklanıyor. Peki pil tasarrufu için ne yapmalıyız bağımlılar için tavsiyelerden gidiceğim. İşi olanların tam nasıl bir hayat geçirebileceğini bilmediğimden her tavsiye yanlış olabilir. Neyse nerde kalmıştık? Evet bağımlı tayfa. Sizlere önerim bir uygulamada 30 dakikadan fazla vakit geçirdiyseniz lütfen telefonun ekranın kapatıp telefonu 10 dakika hiç olmassa 5 dakika dinlenmeye vermeniz. Ama dinlendirirken lütfen sarja takmayın. Oyuncular ise örneğin PUBG oyuncuları. PUBG internet üzerinden sürekli bir upload download durumundadır bunun üstüne arkadaşlarınız bide sesleri bide aynı anda 100 tane kullanıcı verisi geldiğinde ki telefonunuz ağlıyor. Bide oyun yüksek grafikli. Cihazınızı seviyorsanız lütfen her el arası telefonunuzu oda sıcaklığından düşük bir ortamda 15-20 dakika hiç olmassa 10 dakika saklamanız.
8.Sıcaklık
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Madem PUBG üzerinden gittik devam edelim. PUBG CPU ve GPUyu fazla yük bindirdiğinden ki bunlar işlemciyle alakalı. Fazla yük fazla ısıdır. Yoğun işlemci kullanımlarınızda telefonunuzu sık sık dinlendirin. Sıcaklığı 25-30 °C arasında tutmaya çalışın. 35°C dan yukarı çıkarsa ve eliniz terlemeye başlarsa geçmiş olsun. Peki Sıcaklığı nasıl düşüreceğiz?
1.Rami boşaltarak
2.Etrafta wi-fi ağı varsa mobil veriden wi-fi'a geçerek.
3.İnternet gerektirmeyen uygulamaların internet erişimini şu panelden kapatarak.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Peki bu panele nasıl gireceğiz? Basit.
Bildirim çubuğunu açın ->Kullanılan veri çubuğuna basın->Çıkan ekrandan Veri Kullanımı Kısıtlaya tıklayın.
4. Oyuncu iseniz Oyun Hız Artırmayı Güvenlik kısmından aktifleştirmeniz.
5.GLTools'dan grafikleri düşürmeniz. Bknz. 3.Alt Başlık.
6.Güncellemelerin hepsini aynı anda değil belli aralıklarla yapmanız.
7.Kullanmadığınız zaman GPS Bluetooth Wİ-Fİ gibi özellikleri kapatmanız.
8.Tüm Güncelleştirmeler bittikten sonra senkronizeyi kapatmanız.
9.Otomatik Parlaklığı Kapatmanız (Sensörler pilden harcar)
10.Güneşli havada değilseniz parlaklığı orta veya düşük seviyelerde çok sık değiştirmeyerek kullanmanız.

9.Sensörler
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Sensörler sensörler sensörler...
Batarya katilleri. Çoğunlukla işimize yarayan özellikleri olsa hiç kullanmayacağınız sensörlerde var.
Öncelikle olmassa olmaz sensörlerimize bir değinelim.
Sizin "La bu hoperlör mü bozuldu? Niye sol ızgaradan niye ses gelmiyoo!" diye isyanlarınız olsa da :D Aslında o sol taraftaki şey hoperlör değil atmosfer hava basıncı sensörleri ve mikrofonun bulunduğu kısımdır. Görsel açıdan simetrik olması için ızgaralar konulmuştur.
Peki ne işimize yarar atmosfer hava basıncı?
Aslında biraz lise bilginiz varsa olayı şıp diye kapıverirsiniz. Bu sensörler o anda hava basıncına göre sistemi optimize eden bir sensördür. Bilgi ağı iletimi devreler arasında çok hassastır. Atmosfer basıncının çok olduğu yerde devrelerin yanmaması lazım. Pekiii. Çok olduğu yerler neresi? Tabii ki su. Ne kadar xiaomi bu IP67,IP68 Sertifikası almamış olsa da yinede değinmekte fayda var. Bildiğiniz gibi su altında çoğu cihazlarda ekran açık olsa da dokunma çalışmaz. Bunun 2 sebebi var. Birincisi ekranınız dokunmalara karşı elektiriksel tepki verir. Ama su altında voltaj ayarlamak zor olduğu için sar değeri artabilir yada batarya kaynaklı elektrik çarpması olabilir. İkinci sebebi ise sistem yoğun br basınca girer. İşlem yapıldığı takdirde cihaz zorlanır. Cihazı zorlarsanız o fiş çekilir. Belki de fark etmişsinizdir. Uçakta cihaz daha hızlı çalışır (Ama uçak modundayken eğer uçak modunda yoksa baz istasyonu ile arası uzaklık arttığından hem ülke geneli bir şebeke gecikmesine yol açarsanız hemde cihazı zorlarsanız) çünkü atmosfer hava basıncı yukarı çıkıldıkös ne kadar azalsa uçak bunu dengelemeyr çalışır. Ama yerdekinden biraz daha az olur hava basıncı. Bu cihaza daha az baskı daha hızlı çalışma fırsatı verir.
Hele şükür çıktık basınçölçerden.
Bir diğer sensör yakınlık sensörü peki ne işe yarar?
Telefonu kulağınıza tutuyonuz ya hani ;) O zaman cihaz multitouch özelliği devreye girmesin cihaz yorulmasın yanlışlıkla oraya buraya basılmasın diye ekran elektiriğini keser gibi birşey olur. Bu da telefonda rahatt rahat konuşmanızı sağlar.
Başka bir sensörse adını sürekli ezberleyemediğim kısacası pusula sensörü diyebileceğim bir sensör.
Pusula cihaz dengesi jireskop özelliği gibi birsürü şeye ev sahipliği yapar.
Pusulayı fazla kullanmıyoruz onun için atlayacağım.
Cihaz dengesine gelicek olursak. Tüm 3D özellikler belli bir fizikselliğe dayanır. Bu sensör olmasa telefonunuz ekranı olan bir tuğlaya benzer. Peki ya jireskop nedir? Genellikle oyunlardan aşina olduğumuz sistem. Ben asphalt gibi yarış oyunları üzerinden gideceğim. Telefonu sola çevirirseniz sola gidiyo sağa çevirirseniz sağa gidiyo ya hani ha o jireskop sayesinde oluyor. Yada 3D duvar kağıtları hanş hareketli olan cihazı hareket ettirdikçe bu da o işe yarıyor.
Titreşim. Hayatımızın vazgeçilmezi. Bu özellik cihazımızdan elektirik enerjisi alarak hareket enerjisine çevirir. Çok pil tüketir. En azından klavye kullanırken titreşim değil de ses kullanmanızı hatta mümkünse benim gibi klavyede ne ses ne titrşeim kullanmamanızı öneririm. Mükemmel bir pil artışı oluyor.
Şimdi o kadar ihtiyaç olmaya sensörlerimize geçelim.
Bu konu hakkında birsürü acayip sensör tipleri var. Ben bazılarına değineyim.
Cihazınızda Face ID var ne güzel. Pekş piliniz için öyle mi?
Kızılötesi kamera. Bu kamerada cihazınız yüzünüze görülemeyen bir ışık yarar. Sonra yüzümüzdeki yansımalara dayanarak bir yüz haritası çıkarır. Her seferinden birden çok ışık yaydığı için cihaz elektriksel kayıba girer.
Derinlik sensörü.
Peki ya bu yüz tanımayı kandırmak mümkünse? Tabii ki bu özellik tam güvenlik için sağlıyor.
Cihazla yüz arasındaki her noktanın uzaklığı hesaplanıp kızılötesi sayesinde 2d yüz haritamızı 3d ye çevirir. Örneğin kulak ve göz diyelim. Fotoğraflarda kulak ve gözün belli bir cisime uzaklığı aynıdır. Ama gerçekte ise göz daha yakındır.
Kızılötesi.
Kumanda özelliği kullanımlarınız yoksa çok da önemli değildir. Ama kullanıyordanız minik bir etki yaratır kameranıza.
Parmakizi.
Hassas olan bu kısım parmağınızın çizgiler arasındaki boşlukları okuyarak bir parmak izi haritası çıkarır. İlk tanıtmada biraz daha fazla sarj yer. Sizlere tabsiyem güvenlik öncelikli ama mecbur kalmadıkça birden fazka parmak izin tanıtmayın hrr cihaz açılma süresi artar hemde birden fazla parmakizi haritasıyla sizinkini karşılaştırırken daha fazla pil harcar.
Telefoto sensör var birde yakında güncelleyeceğim kamera altlık altbaşlıkta değineceğim beklemede kalın

HATALI BİLGİ VERDİYSEM AFFOLA AŞAĞIDAN DÜZELTİN.
Aklımda 8 tane daha AltBaşlık var ve mevcut olan Altbaşlıkların özetini büyütmek var. Takipte kalın.
 

Ekli dosyalar

  • 22-42-46-images.jpg
    22-42-46-images.jpg
    17,3 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:

oguz494

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Meslek
Ekonomist
Konum
İzmir
Katılım
30 Haziran 2018
Konular
36
Mesajlar
1.269
Tepkime puanı
931
Puanları
128
Emeğinize sağlık hocam
 

TuncayM

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Tuncay
Cihazım
Xiaomi Mi Max 2
Yaş
24
Konum
Tokat
Katılım
17 Ocak 2019
Konular
4
Mesajlar
38
Tepkime puanı
39
Puanları
18
Emeğinize sağlık hocam
Teşekkür Ederim Hocam. Fotoğraf ve bilgileri toparlayıp özet yazmak 2 saatimi araştırmak 3 Saatimi aldı. Ama sıkıldığımdan devam edemedim kusura bakmayın güncellenecektir konu.
 

oguz494

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Meslek
Ekonomist
Konum
İzmir
Katılım
30 Haziran 2018
Konular
36
Mesajlar
1.269
Tepkime puanı
931
Puanları
128
Teşekkür Ederim Hocam. Fotoğraf ve bilgileri toparlayıp özet yazmak 2 saatimi araştırmak 3 Saatimi aldı. Ama sıkıldığımdan devam edemedim kusura bakmayın güncellenecektir konu.
Nitelikli olmuş şu haliyle bile
 

TuncayM

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Tuncay
Cihazım
Xiaomi Mi Max 2
Yaş
24
Konum
Tokat
Katılım
17 Ocak 2019
Konular
4
Mesajlar
38
Tepkime puanı
39
Puanları
18
Nitelikli olmuş şu haliyle bile
Çok sağolun hocam. Güzel yorumlarınız bizim için motive veriyor. Bundan sonra forumda araştırmadan konu açmak yerine araştırıp yapınca açılan konuların kaliteside artıyormuş. :)
 

Metin

(:
Premium Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Yaş
36
Konum
Eskişehir
Katılım
27 Temmuz 2016
Konular
130
Mesajlar
5.754
Çözümler
6
Tepkime puanı
7.303
Puanları
338
Benim aklıma takılan bir konu var..
Custom rom ile MIUI rom arasındaki batarya ömrü..

Mesela lineage kuruyorum. 380 mb boyutu var, Google uygulamarı için pico gapps kur 120 mb. 500 mb toplam.. MIUI kuruyorum 735 mb boyutu var.

Ama MIUI daha iyi götürüyor. Ben hep ne kadar az alan o kadar çok batarya ömrü diye düşünüyorum ama alakası yok herhalde.





MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

TuncayM

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Tuncay
Cihazım
Xiaomi Mi Max 2
Yaş
24
Konum
Tokat
Katılım
17 Ocak 2019
Konular
4
Mesajlar
38
Tepkime puanı
39
Puanları
18
Benim aklıma takılan bir konu var..
Custom rom ile MIUI rom arasındaki batarya ömrü..

Mesela lineage kuruyorum. 380 mb boyutu var, Google uygulamarı için pico gapps kur 120 mb. 500 mb toplam.. MIUI kuruyorum 735 mb boyutu var.

Ama MIUI daha iyi götürüyor. Ben hep ne kadar az alan o kadar çok batarya ömrü diye düşünüyorum ama alakası yok herhalde.





MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu konu hakkında pek bir bilgim yok hocam. Araştırmalarım ve güncellemeler devam edicek takipte kalın.
 

Çirkin kral

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Can
Cihazım
Mi Max 2
Yaş
27
Konum
Çanakkale
Katılım
28 Temmuz 2018
Konular
28
Mesajlar
1.000
Tepkime puanı
1.859
Puanları
138
Harika bir yazı olmuş hocam, okurken kendimi kaptırdım sürükleyici olmuşdance~~
 

oguz494

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Meslek
Ekonomist
Konum
İzmir
Katılım
30 Haziran 2018
Konular
36
Mesajlar
1.269
Tepkime puanı
931
Puanları
128
Çok sağolun hocam. Güzel yorumlarınız bizim için motive veriyor. Bundan sonra forumda araştırmadan konu açmak yerine araştırıp yapınca açılan konuların kaliteside artıyormuş. :)
Kesinlikle :)
 
Üst Alt