Hocam hayırlı geceler. Fabrika ayarlarıyla düzeleceğini sanmıyorum çünkü uygulama ile batarya arasında ki eklentiler bağımsız olarak çalışıyor. Bizzat benim kullandığım yöntemi söyleyim.
Telefonun şarjını tamamen bitirip sabaha kadar kapalı kalmasını ve bataryanın optimizasyonunu sağlaması ve kalibre olması için dinlenmeye bırakıyorum. Sabah olduğunda telefon kapalı şekildeyken % 100 e kadar bekliyorum
Sonra telefonu açıyorum. Kullanmaya başlıyorum genellikle böyle kendi çapımda kalibre yöntemleri ürettim.
Yaptıklarımdan bir tanesi daha telefonun şarjını full doldurduktan sonra telefonu kapatıp 5 dakika bekliyorum. Sonra tekrardan açıp kullanmaya devam ediyorum. Pil kullanımı önceden 29 saat derken şuanda 34 saat diyor. Fazla yükleme yapmayın telefonunuza bu zarar verir.
Mi 8 Lite telefonlarının bataryaları li-lion değil li-polymer olarak çalışıyor yani sıvı batarya olarak geçer. O yüzden telefon fazla ısınması iyi değildir.
Bazen bende aksaklıklar yaşıyorum örneğin telefonu şarjdan çıkarır çıkarmaz 100 Ken 1 dakika sonra 99a düşüyor.
Teslanın kendi elektrikle arabalarda kullandığı sistemde şu şekilde ;
Batarya %25e gelince doldurma yapar ve %90 a gelince doldurma işlemini keser çünkü o arada ki değeri kullanır batarya. Birde bu şekilde deneyin