Çözüldü Pil dolu iken şarjda kullanmanın zararı var mıdır ?

Sefadumann

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Sefa
Cihazım
Poco X6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
9
Soru saçma gelebilir örnek vereyim dışarı çıkacaksın sarjın full çıkmadan oyun oynayacaksın haliyle şarj azalacak. şarj azalmasın diye 100 ken şarjda oyun oynarsam bataryaya bir zararı olur mu izlediğim mobil yayıncıların çoğuna dikkat ediyorum hep şarjları yüz ve hala şarj ediliyor

Çözüm
Evet zararı olur, hem de bataryaya verebileceğiniz en büyük zararı vermiş olursunuz. Şarj etmek başlı başına cihazın ısınmasına neden oluyor. Bir de siz cihazı oyun oynarken zorlayarak daha da ısınmasına neden olursunuz ki bu ısı bataryanıza ve cihazınızın diğer donanımlarına mutlaka zarar verecektir. Artı olarak bataryayı sürekli olarak %100'de tutmaya çalışmak da şarj döngüsünün çok çabuk tükenmesine yani batarya ömrünün azalmasına neden olur. Yani yapmayın, şarjdan çıkartın oynayın sonra tekrar şarja takarsınız.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Evet zararı olur, hem de bataryaya verebileceğiniz en büyük zararı vermiş olursunuz. Şarj etmek başlı başına cihazın ısınmasına neden oluyor. Bir de siz cihazı oyun oynarken zorlayarak daha da ısınmasına neden olursunuz ki bu ısı bataryanıza ve cihazınızın diğer donanımlarına mutlaka zarar verecektir. Artı olarak bataryayı sürekli olarak %100'de tutmaya çalışmak da şarj döngüsünün çok çabuk tükenmesine yani batarya ömrünün azalmasına neden olur. Yani yapmayın, şarjdan çıkartın oynayın sonra tekrar şarja takarsınız.

Oyla: Çözüm

Hitmantextil

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
poco f2 pro
Konular
12
Soru saçma gelebilir örnek vereyim dışarı çıkacaksın sarjın full çıkmadan oyun oynayacaksın haliyle şarj azalacak. şarj azalmasın diye 100 ken şarjda oyun oynarsam bataryaya bir zararı olur mu izlediğim mobil yayıncıların çoğuna dikkat ediyorum hep şarjları yüz ve hala şarj ediliyor
Bataryanın sürekli aktif olarak ısınması tam dolması boşalması şarj esnasında güç çekmedi başlı başına bataryayı öldüren birşey bu yüzden mesela çoğu kişi tam doldurmak yerine %20 ile %80 arasında dolduruyor şarjını ben de dahil bu sayede bataryanın ömrü daha uzun oluyor sorunun cevabı evet zararlı yayıncılar saatlerce oyun oynadığı yayın yaptığın için mecburi o şekilde kullanıyor

Oyla:

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
215
Kesinlikle zararlı. Bu konuda son zamanlarda (markayı hatırlamıyorum tecno olabilir) kullanım esnasında oyuna girince şarj takılı ise enerjiyi direkt olarak board'a veriyor. Pile giden enerjiyi kesiyor. Böylece pilin çabuk ölmesinin önüne geçiyorlar. Aynı sistem bazı oyuncu Notebook'larında da var. Ayrıca Poco X5 Pro 5G cihazımda 67W şarj cihazının olması önceleri iyiydi. Şu anda pilin performansı inanılmaz düştü. Cihaz daha 2 senelik bile değil. Aslında hızlı şarj da o kadar iyi bişey değilmiş onu anladım. Evet hızlıca şarj olup acil durumlarda yapmak iyi ama. Pili kesinlikle öldürüyor.

Oyla:

Hitmantextil

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
poco f2 pro
Konular
12
Kesinlikle zararlı. Bu konuda son zamanlarda (markayı hatırlamıyorum tecno olabilir) kullanım esnasında oyuna girince şarj takılı ise enerjiyi direkt olarak board'a veriyor. Pile giden enerjiyi kesiyor. Böylece pilin çabuk ölmesinin önüne geçiyorlar. Aynı sistem bazı oyuncu Notebook'larında da var. Ayrıca Poco X5 Pro 5G cihazımda 67W şarj cihazının olması önceleri iyiydi. Şu anda pilin performansı inanılmaz düştü. Cihaz daha 2 senelik bile değil. Aslında hızlı şarj da o kadar iyi bişey değilmiş onu anladım. Evet hızlıca şarj olup acil durumlarda yapmak iyi ama. Pili kesinlikle öldürüyor.
Samsung cihazlara bile geldi bu özellik Xiaomi çok geride kaldı

Oyla:

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
215
Samsung cihazlara bile geldi bu özellik Xiaomi çok geride kaldı
Doğru. Xiaomi inovasyon konusunda sürekli kendini tekrar eder hale geldi. Hantal bir yapı oldu. Zaten satıyoruz geliştirmeye gerek yok kafasına eriştiler. Rakipler uçarken Xiaomi basit işler yapıyor. Kamera vs vs.

Oyla:
Üst Alt