Yardım PEAP Wi-Fi Ağında VoWiFi Çalışmıyor

Haribu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Harun
Cihazım
Xioami Mi 10T
Konular
2
Herkese merhaba,

PEAP kimlik doğrulaması kullanılan Wi-Fi ağlarında VoWiFi (Wi-Fi Arama) ile ilgili bir sorun fark ettim. Evde kendi Wi-Fi ağımda VoWiFi sorunsuz çalışıyor. Ancak üniversitemin eduroam ağına bağlandığımda, PEAP ile kimlik doğrulaması yaptığımda VoWiFi çalışmıyor.

İlginç bir şekilde, başka bir Android cihazı eduroam ağına bağlayıp, bu bağlantıyı hotspot üzerinden paylaştığımda, benim cihazım bu paylaşılan ağ üzerinden VoWiFi’yi sorunsuz kullanabiliyor.

Görünüşe göre sorun, doğrudan PEAP kimlik doğrulaması yapılan Wi-Fi ağıyla ilgili. Bu sorunu yaşayan veya PEAP ağlarda VoWiFi’yi çalıştırmanın bir yolunu bulan var mı?

Şimdiden teşekkürler!

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Eğer yurt dışı kayıtsız cihaz falan kullanmıyorsanız telefonun çektiği yerde vowifi kullanmak gerekli bir şey değil ki. Neden uğraşıyorsunuz? şahsen bende kapalı. Açık olursa modemden uzaklaşıyorsun, yan odaya geçiyorsun vs. Konuşma kalitesi düşüyor, ses kesik kesik geliyor vs. vs. Ama bodrum vs. telefonun çekmediği yerlerde kullanmak ise hayati öneme sahiptir.

Haribu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Harun
Cihazım
Xioami Mi 10T
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer yurt dışı kayıtsız cihaz falan kullanmıyorsanız telefonun çektiği yerde vowifi kullanmak gerekli bir şey değil ki. Neden uğraşıyorsunuz? şahsen bende kapalı. Açık olursa modemden uzaklaşıyorsun, yan odaya geçiyorsun vs. Konuşma kalitesi düşüyor, ses kesik kesik geliyor vs. vs. Ama bodrum vs. telefonun çekmediği yerlerde kullanmak ise hayati öneme sahiptir.

Çalıştığım üniversitede odada telefon çekmiyor evde de düzgün çekmiyor hocam evin her yerinde ve işyerinin heryerinde wifi sinyali çok kuvvetli. Aynı odada çalıştığım başka bir arkadaş aynı ayarlarla vowifiye bağlı onun telefonu çekiyor benimkine ulaşılamıyor türk telekom ikimizin operatörüde.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Bendeki vowifi sorunu modem ile ilgiliydi ve telefonun çekmediği odaya -modem de aynı odadaydı- wifi güçlendirici ekleyip vowifi kullanabilmiştim. Sonradan modemi değiştirdim ve sorun kalmadı ama odanıza wifi güçlendirici koymayı düşündünüz mü?

Haribu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Harun
Cihazım
Xioami Mi 10T
Konular
2
Bendeki vowifi sorunu modem ile ilgiliydi ve telefonun çekmediği odaya -modem de aynı odadaydı- wifi güçlendirici ekleyip vowifi kullanabilmiştim. Sonradan modemi değiştirdim ve sorun kalmadı ama odanıza wifi güçlendirici koymayı düşündünüz mü?

Evde hiç problem yaşamıyorum hocam üniversitede çalışıyorum üniversitenin ağında problem çıkarıyor daha garibi diğer arkadaşlarda vowifi işyerinde çalışıyor bende çalışmıyor ama benimde evde çalışıyor.

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Evde hiç problem yaşamıyorum hocam üniversitede çalışıyorum üniversitenin ağında problem çıkarıyor daha garibi diğer arkadaşlarda vowifi işyerinde çalışıyor bende çalışmıyor ama benimde evde çalışıyor.
xiaomi menzil genişletici alın o şekilde dediğinize göre çözülmesi lazım

Haribu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Harun
Cihazım
Xioami Mi 10T
Konular
2
xiaomi menzil genişletici alın o şekilde dediğinize göre çözülmesi lazım

Evet menzil genişletici odadaki sorunu çözer hocam ancak sorunu kökten çözebilirsem üniversitenin tamamında çalışır. Çalıştığım bölümde 7 tane bina var onlara da gidiyorum oralarda da şebeke problemi oluyor. Hatanın ana nedenini bulsam çözüm yapacağım ama nasıl bulacağımı öğrenemedim. Bazen vowifi bağlanıyor görüyorum hemen birisini arıyorum sonrasında normal ağa dönüyor arama yaparken kopuyor.

Üst Alt