Çözüldü Payload.img Rom Nasıl Yüklenir

agabey_42

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Agabey
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
12
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
HyperOS 2
Telefon Modeli
Xiaomi 14 Ultra
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba arkadaşlar. Xiaomi 14 Ultra cihazım var. Hyperos 2 yüklü. Bu cihaz için android 15 destekli TWRP yok. Ancak cihaz için recovery rom yayınlanmaktadır. Romun zip dosyasında payload.bin isimli yüksek boyutlu bir dosya var. özel recovery (twrp) olmadığı için bu recovery romu nasıl yükleyebilirim? Teşekkür ederim.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm
Abi deneme sakın ya dünya para o telefon Mirza ya yine sordum bana acil A15 twrp lazım diyor

24030PN60G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yok yok denemedim. daha önce iki kez brick oldu zaten. ikisinde de EDL mod üzerinden rom yükledik. Tabi ücretli. Bu yüzden suyu bile üfleyerek içiyorum ::))

Konuyu açtığım sorunumu da kendimce çözdüm. Çözümü şöyle buldum.

* çin tabanlı 101 numaralı fastboot romu indirdim ve Mi Flash Tool ile yükledim. cihaz açıldı.
* 102 numaralı recovery romu telefona attım.
* Ayarlarda rom güncelleme kısmından manuel yükleme bölümünden 102 numaralı romu gösterdim.
* 101 numaralı romun devamı olarak algıladı ve yüklemeye başladı. sorunsuz da yüklendi çok şükür.

TWRP olmayınca Recovery rom...

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Merhaba arkadaşlar. Xiaomi 14 Ultra cihazım var. Hyperos 2 yüklü. Bu cihaz için android 15 destekli TWRP yok. Ancak cihaz için recovery rom yayınlanmaktadır. Romun zip dosyasında payload.bin isimli yüksek boyutlu bir dosya var. özel recovery (twrp) olmadığı için bu recovery romu nasıl yükleyebilirim? Teşekkür ederim.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
twrp siz yüklenmez bence hocam ama dur bakalım twrp 3.7.1 15 destekli bir twrp buldum herhalde bir deneyin indirip upload ederim
deneyin hocam eğer çalışırsa ne güzel

Son düzenleme:
Oyla:

agabey_42

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Agabey
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
12
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
twrp siz yüklenmez bence hocam ama dur bakalım twrp 3.7.1 15 destekli bir twrp buldum herhalde bir deneyin indirip upload ederim
deneyin hocam eğer çalışırsa ne güzel
ilginize çok teşekkür ederim. farklı bir cihaza ait twrp yüklenmesi cihaza bir zarar verebilir mi? bu konuda bir bilgim yok. ancak en kötü ihtimalle çalışmaz, stock recovery geri yüklenir gibi bir durum olursa anında denerim hocam.

Oyla:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
çalışırsa yorumu yapın diger kullanıcılar da yararlanır
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ilginize çok teşekkür ederim. farklı bir cihaza ait twrp yüklenmesi cihaza bir zarar verebilir mi? bu konuda bir bilgim yok. ancak en kötü ihtimalle çalışmaz, stock recovery geri yüklenir gibi bir durum olursa anında denerim hocam.
başka bir cihaza ait twrp normalde pek sorun cıkarmaz recovery boot etmez mtk cihazlar için brick ihtimali var

Oyla:

kadirgul42

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi 14 ultra
Konular
5
Hocam Tecrübenizi Benimle de Paylaşırsanız Sevinirim Daha Önce Hiç Tecrube Etmedim Farklı Cihazın Twrp'sini Kurmayı Hiç Denemekte Aklıma Gelmedi. Hiç Sanmıyorum Uyacağını Ama Yine de Merak ettim.

Oyla:

agabey_42

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Agabey
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
12
Hocam Tecrübenizi Benimle de Paylaşırsanız Sevinirim Daha Önce Hiç Tecrube Etmedim Farklı Cihazın Twrp'sini Kurmayı Hiç Denemekte Aklıma Gelmedi. Hiç Sanmıyorum Uyacağını Ama Yine de Merak ettim.
gece baya bir araştırdım. Baktığım tüm yerler kesinlikle denenmemesini, hata vereceğine dair bilgiler mevcut. Bu nedenle denemedim.

Oyla:

Lovelesss

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İlyas
Cihazım
Mİ 14 Ultra
Meslek
Şöför
Konular
18
gece baya bir araştırdım. Baktığım tüm yerler kesinlikle denenmemesini, hata vereceğine dair bilgiler mevcut. Bu nedenle denemedim.
Abi deneme sakın ya dünya para o telefon Mirza ya yine sordum bana acil A15 twrp lazım diyor

Oyla:

agabey_42

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Agabey
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
12

Yok yok denemedim. daha önce iki kez brick oldu zaten. ikisinde de EDL mod üzerinden rom yükledik. Tabi ücretli. Bu yüzden suyu bile üfleyerek içiyorum ::))

* çin tabanlı 101 numaralı fastboot romu indirdim ve Mi Flash Tool ile yükledim. cihaz açıldı.
* Ayarlarda rom güncelleme kısmından manuel yükleme bölümünden 102 numaralı romu gösterdim.
* 101 numaralı romun devamı olarak algıladı ve yüklemeye başladı. sorunsuz da yüklendi çok şükür.

TWRP olmayınca Recovery rom meğer bu şekilde yükleniyormuş. onu da öğrendim ve sizlerle paylaşayım. Merak edenler burayı kaynak olarak alabilirler.

Oyla: Çözüm

Kegrine

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Çağrı
Cihazım
Poco x3 Pro
Konular
4

TWRP olmayınca Recovery rom meğer bu şekilde yükleniyormuş. onu da öğrendim ve sizlerle paylaşayım. Merak edenler burayı kaynak olarak alabilirler.
Device tree dediğimiz telefonun iç detaylarını nasıl çalışması gerektiğini bilerek bunlar telefondan çıkarılarak yapılıyor bu twrp işlemi galiba. Yani 0rh+ kanı ab+ e vermek gibi oluyor o başka twrp yükleme işlemi 😀 Iyi ki denememissiniz.

Oyla:
Üst Alt