Öncelikle iyi forumlar hayatımda ilk kez forum yazıyorum çoğu şeyi forumlar aracılığıyla bulmuş biri olarak bu platforma baya geç giriş yaptığımın farkındayım. Her neyse uzatmadan konuma giriyorum. (Bu arada gerçekten kusuruma bakmayın bilmediğim için konuyu bu şekilde açıyorum yetkililer bu konuda bilgilendirirse beni çok teşekkür ederim)
Trendyol üzerinden Kasım sonunda Xiaomi Redmi 5 PLUS model bir telefon aldım MEE7 model (Chine) ve aldığım günden 1 ay sonra dokunmatik teklemeye ekran donmaya başladı. 1 hafta önce garantiye gönderdim ve telefonda kullanıcı hatası olduğunu söylediler. Volume UP & DOWN kısmında hafif bir içine çökme mevcut ve daha önceden garantiye gönderirken böyle bir sorunum yoktu. Şimdi benim yardım istediğim noktalar şu:
1-) Bu telefonu aldığımdan beri gözüm gibi bakıyorum ve bir kere bile yere düşürmedim bir yere çarpmadı. Dokunmatik sorunu nasıl oluşmuş olabilir ve bunu nasıl giderebilirim ?
2-) O Volume kısmındaki sorun benimle alakalı değil yani yukarıda da dediğim gibi düşmedi çarpmadı ve garantideyken bana kasada ufak bir eğiklik olduğunu (telefonda bana konuştuğum kişi "cepte durduğu için yamulmuştur" diye ilave ederek söyledi) söylediler ve "kullanıcı hatası" deyip telefonun ekran/kasa değişimi içinde 420TL istediler. Şimdi ben bu telefonu iade etmek istiyorum çünkü geldiği günden beri dokunmatik problemi yaşıyorum. Ayrıca garantide böyle bir fiyat çıkarınca telefondan da soğudum. Telefonu 1300 TL'ye aldım bu arada.
3-) Tüketici Hakem Heyeti konusunda hiç bir bilgim yok. Bu konuda beni bilgilendirebilecek birisi olur mu acaba ?
4-) Xiaomi'yi ilk kez alıyorum ve bana çok karışık geldi sürümler romlar vs. bu konuda da bilgi alabilir miyim ?
Şimdiden cevap verecek olan arkadaşlara teşekkür ediyorum

İYİ FORUMLAR