Soru Özel Numardan SMS Gönderilebilir mi?

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Turkcell
Telefon Modeli
SMS
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba dostlar,herhangi bir servis sağlayıcı yada gizli numardan SMS göndermek mümkün mü?İnternette araştırdım ama saçma sapan siteler çıkıyor.Parasını ver atim diyen bile yok.Eğer operatörle alakalı bir olay varsa Turkcell'im.

gkhnylmz8991

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gökhan
Cihazım
mi 10t pro
Konular
3
hocam öyle bir şeyin olacağını sanmıyorum. bildiğim kadarıyla operatörle anlaşıp , örneğin ( evdeinternet ) başlığı ile toplu sms gönderimi yapıldığı.Bu durumda numara yazan yerde seçtiğiniz kelime yazar. onun da ücreti, prosedürü nedir araştırmak lazım.

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Başlıklı SMS servislerini kullanabilirsiniz diyeceğim ancak yasa dışı SMS mi göndereceksiniz neden gizli? Gizli bir şekilde SMS gönderemezsiniz. Gönderilen tüm SMS'ler hangi servise bağlı ise BTK'nın veritabanında kayıt altında. Bir şikayete yakalarlar.
Başlıklı SMS ile telefon numarası olmadan mesaj gönderebilirsiniz ancak bu hizmeti vergi levhası olan resmî firmalara veriyorlar.

Oyla:

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Başlıklı SMS servislerini kullanabilirsiniz diyeceğim ancak yasa dışı SMS mi göndereceksiniz neden gizli? Gizli bir şekilde SMS gönderemezsiniz. Gönderilen tüm SMS'ler hangi servise bağlı ise BTK'nın veritabanında kayıt altında. Bir şikayete yakalarlar.
Başlıklı SMS ile telefon numarası olmadan mesaj gönderebilirsiniz ancak bu hizmeti vergi levhası olan resmî firmalara veriyorlar.
Yasa dışı değil de ufak tefek şakalar için.Bir arkadaşım yapmıştı çok önceden ceza gelmiş gibi sms göndermişti.Demekki bilen sayısı çok az.Neyse çok mühim değil zaten.

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Yasa dışı değil de ufak tefek şakalar için.Bir arkadaşım yapmıştı çok önceden ceza gelmiş gibi sms göndermişti.Demekki bilen sayısı çok az.Neyse çok mühim değil zaten.
Sonunda B002, B004 gibi yazan bir SMS (başlıklı SMS) gönderebilirsiniz ama dediğim gibi, vergi levhasına sahip olmanız gerek. Telefon numarası ile göndermeniz mümkün değil zaten.

Oyla:

muhammed540

...
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
50 mesaj da ücretsiz diyor. İşe yarar mı acaba?

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Kimlik bilgilerini yollar ise Adı Soyadı şeklinde SMS başlığına sahip olur. Firma bilgilerini yollar ise kullanabilir. Ancak şaka yapacağı için Ad/Soyad başlığı olmaz bence. Ayrıca şaka yapacağı kişiye hangi kurum adına mesaj gönderecek? Bu da bir suç. Zaten başka bir kurum adına başlık alınamıyor. Başlık başvurusunu iptal ediyorlar.

Oyla:

Feroox01

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ferhat
Cihazım
redmi not 8
Konular
0
Ücretsiz uygulamalar var 0850 gibi başlayan numaralar oluyor değişik numaralar çıkıyor istediğin mesajı yazıp yolluyorsun .

Oyla:

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
Ücretsiz uygulamalar var 0850 gibi başlayan numaralar oluyor değişik numaralar çıkıyor istediğin mesajı yazıp yolluyorsun .
Var mı hocam bildiğiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Kimlik bilgilerini yollar ise Adı Soyadı şeklinde SMS başlığına sahip olur. Firma bilgilerini yollar ise kullanabilir. Ancak şaka yapacağı için Ad/Soyad başlığı olmaz bence. Ayrıca şaka yapacağı kişiye hangi kurum adına mesaj gönderecek? Bu da bir suç. Zaten başka bir kurum adına başlık alınamıyor. Başlık başvurusunu iptal ediyorlar.
Bunlar kurumsal şirketler için sanırım.Benim ki gayet basit.Bir sms yollanacak ve gönderen yerinde 0850 yazacak bu kadar basit.Yasa dışı olacak bir durum yok.

Oyla:
Üst Alt