yazılım ve arayüzün vermiş olduğu bir kısıtlama sınırı var. mesela ben şöyle bir xiaomi arayüzünden örnek vereceğim pubg mobilede işlemciinin gücüne bir fps sınırı kısıtlaması olur 10,15,30,,45,60,90 şeklinde miui işlemciye göre bir kısıtlama koyar mesela en fazla 30 fps oynayabilirsiniz ama aosp romlarda bu kısıtlamalar yok o yüzden 30 fps sınırı olan cihaza aosp rom kurunca 90 fps oynama iznini de veriyor ama işlemci yetersizse yine 90 fps alamazsınız orası başka konu ve aynı şekilde ekran hz kısıtlaması da oluyor yani arayüz cihazı yormamak açısından oyunlarda ekran hz düşürüyor yani bu tamamen yazılımla alakalı ve helio g88 artık bazı oyunlarda yetersiz kalmaya başlaması normal ve işlemci üretim teknolojisi de 12 nm bu da işlemcinin çok fazla ısınabildiğini gösteriyor ve işlemci ısınınca donma yaşamamanız için telefon fpsi, grafik ayarlarını düşürür. omix x600e bakarsak şuan güzel custom romlar yok crdroid veya pixel experience gibi benzer romlar yok. bu yüzden böyle kullanmanızı tavsiye ederim. tabi cihaz için başka custom romlar var ama benim daha önce duymadığım şeyler güvenilir mii değil mi bilemiyorum karar size kalmış ama benim tavsiyem bu şekil kullanmaya devam etmeniz çünkü custom romlarda hata yaşama olasılığınız da var. anlamadığınız yeri sorabilirsiniz tekrar açıklarım.