Yardım Otomatik Parlaklık Ayarı

Ulutan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulutan
Cihazım
Mi Note 10 Pro
Meslek
CAD-CAM Prog.
Konular
9
Arkadaşlar merhaba;
mi 4 kullanıcısıyım otomatik parlaklık ayarını, çalışma şeklini hiç beğenmiyorum. Ayarı en kısığa alsam dahi parlaklık aşırı yüksek oluyor. Sorum şu ki; root yetkisiyle bu değeri nasıl düşürürüz, çözümü hakkında bilgisi olan var mı?

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
Arkadaşlar merhaba;
mi 4 kullanıcısıyım otomatik parlaklık ayarını, çalışma şeklini hiç beğenmiyorum. Ayarı en kısığa alsam dahi parlaklık aşırı yüksek oluyor. Sorum şu ki; root yetkisiyle bu değeri nasıl düşürürüz, çözümü hakkında bilgisi olan var mı?

RootExplorer ile "sys/class/leds/lcd-blacklight" klasörüne girin. Maxbrightness isimli dosyayı text editör ile açıp 0-255 arasında bir değer girerek, kaydetip çıkın. İstediğiniz olacaktır ;)

Son düzenleme:
Oyla:

Ulutan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulutan
Cihazım
Mi Note 10 Pro
Meslek
CAD-CAM Prog.
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
RootExplorer ile "sys/class/leds/lcd-blacklight" klasörüne girin. Maxbrightness isimli dosyayı text editör ile açıp 0-255 arasında bir değer girerek, kaydetip çıkın. İstediğiniz olacaktır ;)
Teşekkürler fırsat bulduğumda deneyeceğim..

Oyla:

oruba

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
Xiaomi MI4
Meslek
Gazeteci/Müzisyen
Konular
93
Arkadaşlar merhaba;
Otomatik parlaklık seçili olursa ayarı en düşüğe almak diye birşey sözkonusu olamaz, yaptığınız ayarın bir hükmü olmaz, otomatik parlaklığı kapatırsanız parlaklığı kendiniz ayarlayabilirsiniz.

MI 4W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Ulutan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulutan
Cihazım
Mi Note 10 Pro
Meslek
CAD-CAM Prog.
Konular
9
Otomatik parlaklık seçili olursa ayarı en düşüğe almak diye birşey sözkonusu olamaz, yaptığınız ayarın bir hükmü olmaz, otomatik parlaklığı kapatırsanız parlaklığı kendiniz ayarlayabilirsiniz.

Nasıl olamaz hocam tam anlamadım?
Otomatik parlaklık seçili olursa en düşük seviyeye alırsan minimum otomatikte çalışıyor (işte bu minimum ayar çok yüksek/parlak geliyor bana), yine otomatik parlaklık seçili olursa en yüksek seviyeye alırsan maksimum parlaklık seviyelerinde çalışması gerekiyor (bu zaten çok parlak).

Oyla:

oruba

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
Xiaomi MI4
Meslek
Gazeteci/Müzisyen
Konular
93
Nasıl olamaz hocam tam anlamadım?
Otomatik parlaklık seçili olursa en düşük seviyeye alırsan minimum otomatikte çalışıyor (işte bu minimum ayar çok yüksek/parlak geliyor bana), yine otomatik parlaklık seçili olursa en yüksek seviyeye alırsan maksimum parlaklık seviyelerinde çalışması gerekiyor (bu zaten çok parlak).
Bende sen söyleyince baktım, ilk başta öyle bir ayarlama olduğunu sandım, fakat yok, ayarlardan ekran/parlaklık düzeyi diye girdiğinde otomatik parlaklığa tik atarsan aydınlık sensörünün aldığı ışığa göre parlaklık sürekli değişir, tiki kaldırırsan analog olarak kendin ayarlarsın. Söylediğin gibi bir değer seçip sonra otomatik parlaklığa basmak birşeyi değistirmez.
Otomatik parlaklık sana aydınlık geliyorsa oto parlaklığı kapatıp manuel olarak ayarla, pil tasarrufunun dibine vuracaksın sanırım :)

Oyla:

Tamay

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Cihazım
MI 5
Konular
0
aynen 2 gün gördüm hatta %20 lerdeydi gün sonu parlaklık ayarını sabit degerde kullandıgımda

Oyla:

Ulutan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulutan
Cihazım
Mi Note 10 Pro
Meslek
CAD-CAM Prog.
Konular
9
Bende sen söyleyince baktım, ilk başta öyle bir ayarlama olduğunu sandım, fakat yok, ayarlardan ekran/parlaklık düzeyi diye girdiğinde otomatik parlaklığa tik atarsan aydınlık sensörünün aldığı ışığa göre parlaklık sürekli değişir, tiki kaldırırsan analog olarak kendin ayarlarsın. Söylediğin gibi bir değer seçip sonra otomatik parlaklığa basmak birşeyi değistirmez.
Otomatik parlaklık sana aydınlık geliyorsa oto parlaklığı kapatıp manuel olarak ayarla, pil tasarrufunun dibine vuracaksın sanırım :)
Demek istediğimi daha iyi anlamanız için; Çok aydınlık olmayan yerde Otomatik parlaklığı açın sonra parlaklık çıtasını sonuna kadar açın, otomatikte olmasına rağmen parlaklığın arttığını göreceksiniz, yine otomatikteyken en sonuna kadar kısın otomatikte olmasına rağmen en kısık parlaklıkta çalışacak. Çalışma prensibi bu. İşte bu otomatikte olmasına rağmen en kısık ayarda bile aşırı parlak şekilde çalışıyor benim sıkıntım buydu, buna çözümdü.

Oyla:

oruba

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
Xiaomi MI4
Meslek
Gazeteci/Müzisyen
Konular
93
O söylediğiniz sıkıntı; otomatik parlaklık ayarının yazılımsal olarak yeterince optimize edilmemiş olmasıyla alakalı aynı zamanda telefonun kullandığı aydınlık sensörünün hassasiyeti ilede ilgili bir durum.
Aydınlık sensörü ve dinamik aydınlatmanın performanslı çalışmadığını başka bir konudada tartışmıştık.
Ayrıca çok güzel bir özellik olan okuma modunada zaman ayarı eklenmeli.

Oyla:

Ulutan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulutan
Cihazım
Mi Note 10 Pro
Meslek
CAD-CAM Prog.
Konular
9
Tamamdır, şimdi anlaştık sanırım sorunu pek açıklayıcı anlatamamışım.
Çok önemli bi konu aslında umarım el atarlar. Geri bildirim oluşturmak gerekir.

Oyla:
Üst Alt