Otel için resepsiyon oda arası iletişim çözümleri

• Konbuyu başlatan oruba
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 10
  • Görüntüleme 2K

oruba

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
Xiaomi MI4
Meslek
Gazeteci/Müzisyen
Konular
93
Selam arkadaşlar, 2 katlı 30 odalı bir otel için oda telefonu sorunum var.
Tüm odalara wifi sinyali ulaşıyor, kablo kullanmadan oda ile resepsiyon arasında nasıl bir iletişim çözümü önerirsiniz?
Herkesin önerisine açığım.

MI 4W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
IP telefonlar var ama bunların ana üniteleri genelde kablolu olarak bağlanıyor. Kablosuz IP telefon varmıdır bilmiyorum.

Sent from my MI PAD 2 using Tapatalk

oruba

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
Xiaomi MI4
Meslek
Gazeteci/Müzisyen
Konular
93
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
IP telefonlar var ama bunların ana üniteleri genelde kablolu olarak bağlanıyor. Kablosuz IP telefon varmıdır bilmiyorum.

Ana ünite nereye kablolu bağlanıyorki?
Benim için önemli olan odalara kablo çekmek zorunda olmadan odadan aşağı resepsiyona telefon gelebilmesi.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Ana ünite nereye kablolu bağlanıyorki?
Benim için önemli olan odalara kablo çekmek zorunda olmadan odadan aşağı resepsiyona telefon gelebilmesi.

Ana ünite dediğim odadaki ünite. Telsiz telefonlar gibi düşünürsek ahizeyi üzerine koyduğumuz ünite diye de söyleyebiliriz.
Tabi tüm sistemi kontrol eden bir de IP santral (aslında bir nevi Router) var. Tabi kablosuz olmadıkça sizin için bir anlamı yok görünüyor. Ama ben kablosuz telefon sistemi bilmiyorum.

oruba

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
Xiaomi MI4
Meslek
Gazeteci/Müzisyen
Konular
93
Ana ünite dediğim odadaki ünite. Telsiz telefonlar gibi düşünürsek ahizeyi üzerine koyduğumuz ünite diye de söyleyebiliriz.
Tabi tüm sistemi kontrol eden bir de IP santral (aslında bir nevi Router) var. Tabi kablosuz olmadıkça sizin için bir anlamı yok görünüyor. Ama ben kablosuz telefon sistemi bilmiyorum.

Şimdi herkesin elinde bir akıllı telefon mevcut, odalarda wifi mevcut bu ikisini kullanarak bir sistem kurulabilirmi, atıyorum sezon başında whatsap grubu kurulur, odaya telefon numarası yazılır, oradan kendi telefonlarıyla arama yaparlar, gerekirse nesajla siparişlerini verirler, oda numaralarını belirtmeleri gerekir tabi.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Şimdi herkesin elinde bir akıllı telefon mevcut, odalarda wifi mevcut bu ikisini kullanarak bir sistem kurulabilirmi, atıyorum sezon başında whatsap grubu kurulur, odaya telefon numarası yazılır, oradan kendi telefonlarıyla arama yaparlar, gerekirse nesajla siparişlerini verirler, oda numaralarını belirtmeleri gerekir tabi.

Otelcilik anlamında böyle yapılamaz. Herkes whatsapp yada akıllı telefon kullanmıyor. Müşteriye akıllı telefonunuz yada whatsapp hesabınız yoksa resepsiyon ile görüşemezsiniz diye birşey söylenemez dimi. Bu bir alternatif olabilir sadece. "İsterseniz whatsapp ile de resepsiyonla görüşebilir, oda servisi isteyebilirsiniz" demek başka, "akıllı telefonunuz yoksa yada whatsapp hesabınız yoksa ne resepsiyonla görüşebilirsiniz nede oda servisi isteyebilirsiniz" demek başka.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Bu arada sadece whatsapp değil, otelinize özel uygulama da yazdırabilirsiniz. Ama bunlar sadece katmadeğer olarak kullanılabilir.

oruba

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
Xiaomi MI4
Meslek
Gazeteci/Müzisyen
Konular
93
Otelcilik anlamında böyle yapılamaz. Herkes whatsapp yada akıllı telefon kullanmıyor. Müşteriye akıllı telefonunuz yada whatsapp hesabınız yoksa resepsiyon ile görüşemezsiniz diye birşey söylenemez dimi. Bu bir alternatif olabilir sadece. "İsterseniz whatsapp ile de resepsiyonla görüşebilir, oda servisi isteyebilirsiniz" demek başka, "akıllı telefonunuz yoksa yada whatsapp hesabınız yoksa ne resepsiyonla görüşebilirsiniz nede oda servisi isteyebilirsiniz" demek başka.

Haklısınız hocam
böyle hizmet olmaz, ya da olmaz olsun!
İnsanın aklına kablosuz bir çözüm olmalıymış gibi geliyor, peki odalarda telefon hazırda var ise, whatsap grubuna bağlı, yahut herhangi başka bir sisteme bağlı, internete bağlanabilecek ucuz cihaz v.s.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Haklısınız hocam
böyle hizmet olmaz, ya da olmaz olsun!
İnsanın aklına kablosuz bir çözüm olmalıymış gibi geliyor, peki odalarda telefon hazırda var ise, whatsap grubuna bağlı, yahut herhangi başka bir sisteme bağlı, internete bağlanabilecek ucuz cihaz v.s.

Telefon çözümü olarak IP telefonlardan daha gelişmiş bir sistem bilmiyorum. Ancak bunlar da o kadar akıllı değiller. Cep telefonları entegrasyonu falan da var ama sizin istediğiniz manada değil. Numara yönlendirme olarak. Yani cep telefonunuzu dahili hattınıza bağlayabiliyor bu sayede şirkette olmasanız bile dahili hattınızı arayan kişiler farkında olmadan size cep telefonunuzdan ulaşmış oluyorlar.

MI PAD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

oruba

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
Xiaomi MI4
Meslek
Gazeteci/Müzisyen
Konular
93
Telefon çözümü olarak IP telefonlardan daha gelişmiş bir sistem bilmiyorum. Ancak bunlar da o kadar akıllı değiller. Cep telefonları entegrasyonu falan da var ama sizin istediğiniz manada değil. Numara yönlendirme olarak. Yani cep telefonunuzu dahili hattınıza bağlayabiliyor bu sayede şirkette olmasanız bile dahili hattınızı arayan kişiler farkında olmadan size cep telefonunuzdan ulaşmış oluyorlar.

MI PAD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sesli düşünmeler için teşekkürler hocam; gözüken o ki şu an için en iyi çözüm klasik santralli kablolu analog sistem, yaşasın kablo

Üst Alt