Soru Ota Üzerinden Güncelleme Hk.

metinby07

Ayfon abi yaaa
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi5s Premium
Konular
33
Hocalar merhaba. Aklımı kurcalayan sorular var 1-2 tane. Şimdi benim BL kilidim ertesi gün açılcak. Formda paylaşıdan örn:miuipro, epic, stock gibi romları uğraşmadan ota üzerinden zipi seçerek kuruyoruz ya;

1-) Zipi seçip kurulumu mu bekleyecez yoksa hard reset yaparak mı kurcaz.
2-) Kurduğumuz romda eski uygulamalarımız gidecek mi? Eğer gidecekse 1. sorunun anlamı kalmıyor.

Yani özetlemek gerekirse en basitinden ota üzerinden dosyayı seçip romların arasında gezdiğimiz zaman diğer romun kalıntıları kalıyor mu?

taha.blt

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
36
Ota (over the air ) yani uzak bağlantı ile güncelleme. Şebeke üzerinden güncelleme anlamında. Eski romun üzerine sadece yenilikleri içeren kısımın indirilip yüklenmesidir. Ota ile Xiaomi nin resmi romları güncelleme alıyor. Custom romların hemen hemen hepsi bu şekilde güncelleme almıyor.
Dediğiniz rom lar custom rom. Miui pro, Miui globe, Miui ms, epic, eu felan.
Bu romların kurmak için twrp gerekli.
Twrp ile yüklediğiniz bu custom romlar güncelleyeceğiniz zaman güncel romu indirmek gerek. Güncellemek için twrp ye girip indirdiğiniz güncel zipli romu install diyip kurmak. Bu şekilde bilgiler hiç kaybolmaz.

Ama rom değişeceğiniz zaman (Miui pro dan Miui globe örneğin) wipe işlemi yapmanız gerekiyor. Bu yüzden rom değişirken twrp den yedek alıp işlem yapmanız gerekiyor.

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt