Çözüldü Orijinal IMEI Hangi Durumlarda Silinir?

Ad2805490

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ad2805490
Cihazım
Poco X6 Pro
Konular
17
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
HyperOS 2.0.103.0 Global
Telefon Modeli
Poco X6 Pro
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Herkese Merhaba Orjinal IMEI Hangi Durumlarda Silinir? Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir? ROM Yükleme veya Sıfırlama Fabrika Ayarlarına Döndürme Durumlarında Orjinal IMEI Gider mi ? Garantisi İptal Olur mu?

Çözüm
Orjinal IMEI cihaza ait rom yükleme, güncellemelerde ve sıfırlama(fabrika ayarlarına döndürme) ile silinmez. Ancak yanlış rom (başka cihaza ait rom) yüklerseniz bu cihazınızın bozulmasına (birck) veya IMEI silinmesine de sebep olabilir. Böyle bir hata yapmamak için cihazın kod adı ile rom aramak daha mantıklı olacaktır. Garanti iptali ancak bootloader kilidi açılırsa olur. Bootloader kilidi açma sebebi genelde cihazı rootlamak (super kullanıcı yetkisi vermek) içindir ki bu cihaza uyumlu olan MIUI ve özel (CUSTOM) rom yüklenmesine izin verir.

curtana73

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aziz
Cihazım
POCOPHONE F1
Meslek
Bilgisayar Uzmanı
Konular
38
Orjinal IMEI cihaza ait rom yükleme, güncellemelerde ve sıfırlama(fabrika ayarlarına döndürme) ile silinmez. Ancak yanlış rom (başka cihaza ait rom) yüklerseniz bu cihazınızın bozulmasına (birck) veya IMEI silinmesine de sebep olabilir. Böyle bir hata yapmamak için cihazın kod adı ile rom aramak daha mantıklı olacaktır. Garanti iptali ancak bootloader kilidi açılırsa olur. Bootloader kilidi açma sebebi genelde cihazı rootlamak (super kullanıcı yetkisi vermek) içindir ki bu cihaza uyumlu olan MIUI ve özel (CUSTOM) rom yüklenmesine izin verir.

Oyla: Çözüm

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
MTK işlemcili cihazlarda sp flash tool ile Format download seçilerek rom yüklenirse tüm bölümleri siler + bootloader kilidini de kapatır. Bu şekilde imeilerde silinmiş olur. Yurtdışı - yurtiçi farketmez.

Oyla:

Ad2805490

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ad2805490
Cihazım
Poco X6 Pro
Konular
17
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkür Ederim Cevabınız için
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

MTK işlemcili cihazlarda sp flash tool ile Format download seçilerek rom yüklenirse tüm bölümleri siler + bootloader kilidini de kapatır. Bu şekilde imeilerde silinmiş olur. Yurtdışı - yurtiçi farketmez.
Teşekkür Ederim Cevabınız için Peki MTK İşlemcili Cihazlarda IMEI Silmeden Rom Nasıl Atılır Daha Önce Hiç Rom Atmadım Bilmediğim için Soruyorum

Oyla:

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
47
Teşekkür Ederim Cevabınız için
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Teşekkür Ederim Cevabınız için Peki MTK İşlemcili Cihazlarda IMEI Silmeden Rom Nasıl Atılır Daha Önce Hiç Rom Atmadım Bilmediğim için Soruyorum
Mi flash tool ile kurulum yapılır sorunuzun cevabı forumda zaten bulunmaktadır.
Hemen her konu Forumumuzda bulunmaktadır arama motorunu kullanmaktan vazgeçmeyin hocam

Oyla:
Üst Alt