Çözüldü Orijinal SMS uygulamasında hata

• Konbuyu başlatan bymcs
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 10
  • Görüntüleme 3K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bymcs

вчmcs
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MCS
Cihazım
Mi 8
Konular
11
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global Beta 9.3.1
Telefon Modeli
Mi 8
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba Arkadaşlar son zamanlarda gözüme batan bir hata var.
SMS atmak istediğimde atacağım kişinin ismi sadece numara olarak gözüküyor ve SMS gönderilemedi hatası alıyorum çözümü nedir

Ekran görüntüsünü ekledim, çözümleri bekliyorum.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2019-03-08-15-35-40-661_com.android.mms.jpg
    Screenshot_2019-03-08-15-35-40-661_com.android.mms.jpg
    63,1 KB · Görüntüleme: 59

A.BayramKorkmaz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Xiaomi
Cihazım
MI 9 Lite
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
36
Merhaba Arkadaşlar son zamanlarda gözüme batan bir hata var.
SMS atmak istediğimde atacağım kişinin ismi sadece numara olarak gözüküyor ve SMS gönderilemedi hatası alıyorum çözümü nedir

Ekran görüntüsünü ekledim, çözümleri bekliyorum.
kişi listenizdeki numaraları +90543.... diye duzenlediginizde sorun çözülecektir

Oyla:

A.BayramKorkmaz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Xiaomi
Cihazım
MI 9 Lite
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
36
Hocam sıkıntı orada işte bütün numaralar +90 ile kayıtlı

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Görselleri menüden dizin verilerini yeniden olustur denermisiniz

Ekli dosyalar

• Screenshot_2019-03-08-15-59-17-978_com.android.contacts.png
    Screenshot_2019-03-08-15-59-17-978_com.android.contacts.png
    29,8 KB · Görüntüleme: 56
  • Screenshot_2019-03-08-15-59-10-899_com.android.contacts.png
    Screenshot_2019-03-08-15-59-10-899_com.android.contacts.png
    74,7 KB · Görüntüleme: 50
Oyla:

bymcs

вчmcs
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MCS
Cihazım
Mi 8
Konular
11
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam rehberi komple sildim sadece 1 numara ekleyip denedim yine aynı yapıyor

Oyla:

A.BayramKorkmaz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Xiaomi
Cihazım
MI 9 Lite
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
36
Hocam rehberi komple sildim sadece 1 numara ekleyip denedim yine aynı yapıyor

rehber harici numarayı el ile girdiğinizde sms atabiliyor musunuz

Oyla:

bymcs

вчmcs
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MCS
Cihazım
Mi 8
Konular
11
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet atıyor öyle

Oyla:

A.BayramKorkmaz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Xiaomi
Cihazım
MI 9 Lite
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
36
Benzer sorun Mİ 6 cihazda yaşayanlar bu şekilde çözmüş

Google çeviridir :

Xiaomi Mi 6'daki SMS problemleriyle başa çıkma konusunda olası çözümler ve geçici çözümler
Aşağıda, Xiaomi Mi 6 cihazına kısa mesaj gönderme ile ilgili sorunların genel çözümleri verilmiştir. Bu yöntemler olası sebeplere dayanmaktadır. Gereksiz sorun giderme yöntemlerinde zamandan ve emekten tasarruf etmek için mümkün olduğunca sorunun nedenini belirlemeye çalışın.

Sorunun çözülüp çözülmediğini ve Xiaomi Mi 6'nızın kısa mesaj veya SMS gönderebildiğini belirlemek için her yöntemi tamamladıktan sonra cihazınızı test ettiğinizden emin olun.

Adım 1: Xiaomi Mi 6'nızda yumuşak sıfırlama (yeniden başlatma) yapın.
Bir cihazı yeniden başlatmak, küçük yazılım hatalarını veya uygulama arızalarını düzeltmeye yardımcı olabilir. Bu nedenle, cihazınızın herhangi bir mesajlaşma hatası gibi işlevleriyle ilgili bir şeyler ters gittiğinde, bunu yapmayı kaçırmamaya dikkat edin. Telefonunuzu her zamanki gibi kapatıp, en az 30 saniye kapalı bırakıp sonra tekrar açarak yumuşak sıfırlama yapılır. Mobil cihazlardaki küçük yazılım sorunlarıyla uğraşırken basit ama etkili bir işlemdir. İşlemde hiçbir veri etkilenmeyeceğinden güvenlidir.

Adım 2: Ağ durumunuzu kontrol edin.
Ağ kesintileri, herhangi bir cihazdaki manifatura, çağrı ve diğer ağ işlevlerini kesintiye uğratabilecek faktörler arasındadır. Şebeke mevcut değilse, bu servislerden herhangi biri de çalışmıyor. Telefonunuzu kontrol edin ve aktif bir ağ bağlantısına sahip olduğundan ve iyi sinyal aldığından emin olun. Cihazınızın durumundaki sinyal çubukları veya şebeke göstergesi bu durumda ipucu olarak işlev görür. Hizmet almıyorsanız, sinyal alamıyorsanız veya başka bir şebeke sorunu yaşıyorsanız, telefonunuzun mesajlaşma işlevlerinin normal şekilde çalışmasını sağlamak için önce şebeke sorunu ile ilgilenmeniz gerekir.

Adım 3: Mesaj Merkezi Numarasının (SMSC numarası) doğru olduğundan emin olun.
Birçok kişi bu sayıların var olduğunun farkında değil. Mesaj Merkezi Numarası, şebekeniz üzerinden metin mesajı gönderebilmesi veya alabilmesi için cihazınıza atanmış özel bir numara grubundan oluşur. Bu numara cihazınızda silinir veya değiştirilirse, büyük olasılıkla kısa mesaj gönderirken veya alırken sorun yaşarsınız. Güncelleme kurulumu, bu numaraları cihazınız üzerinde bile bilmeden değiştirebilir. Bu, akıllı telefonlardaki diğer güncelleme sonrası konular arasında mesajlaşma hatalarının ortaya çıkmasının nedenlerinden biri. Bu numaralar aynı şekilde fabrika ayarlarına sıfırlama işleminden sonra da değiştirilebilir. Bu bilgiyi doğrulamak için servis sağlayıcınızı aramanız gerekir.

Adım 4: Mesaj uygulamasından önbelleği ve verileri temizleyin
Sorunun kullandığınız mesajlaşma uygulamasına izole edilme olasılığını göz önünde bulundurarak, uygulamanın önbelleğini ve verilerini temizlemek, aksaklığı düzeltmeye, bozuk içeriği veya bozuk dosyaları silmeye ve uygulamanın tekrar normal şekilde çalışmasına yardımcı olabilir. Uygulamalarınızın verilerini ve önbelleğini cihazınızdaki Uygulama Yöneticisi'nden silebilirsiniz. İşte nasıl:

Telefonunuzun ayarlarına gidin .
Yüklü uygulamalar'a dokunun .
Tüm sekmesine dokunun .
Önbelleğini ve verilerini silmek istediğiniz mesajlaşma uygulamasını bulun.
İstediğiniz uygulamaya dokunun.
On Uygulama Bilgileri ekranında seçeneği dokunun verileri / Temizle önbelleğini temizleyin.
Önemli Not:

Uygulamanın verilerini silmek, kullanıcı adı ve şifreler gibi giriş bilgilerini içeren uygulamadaki verilerinizi siler. Devam etmeden önce bu bilgileri not aldığınızdan emin olun.

Adım 5: Güvenli Mod'a önyükleme yapın ve üçüncü taraf uygulamasını tanılayın.
Güvenli moda geçmek, sorunu yalıtmanıza ve üçüncü taraf uygulamalar veya hizmetler tarafından tetiklenip tetiklenmediğini belirlemenize yardımcı olabilir. Üçüncü taraf hizmetleri bu durumda geçici olarak devre dışı bırakılmıştır, bu nedenle bunu yapmanız daha kolay olacaktır. Güvenli moddayken kendi numaranıza göndermek için bir test mesajı oluşturun. Mesajı gönderip alabilirseniz, sorun üçüncü taraf bir uygulama tarafından tetiklenir. Xiaomi Mi 6'nızda Güvenli Mod'a nasıl girileceği:

Telefonunu aç.
Basın Güç düğmesine birkaç saniye ve menü ekranı göründüğünde sonra düğmeyi bırakın.
Android Güvenli Mod etiketi görünene kadar ekrandaki Güç Kapat seçeneğine dokunun ve basılı tutun .
Android Güvenli Mod'da yeniden başlatmak için seçeneği seçin .
Tamamlandığında, şu anda hangi ortamda bulunduğunuzu size bildiren, ekranınızda özel bir filigran göreceksiniz.
Yukarıdaki yöntem sizin için işe yaramazsa, Xiaomi Mi 6'nızı Güvenli Mod'da başlatmak için bu alternatif yöntemi göz önünde bulundurun:

Xiaomi Mi 6'nızı yeniden başlatın.
Yeniden başlatma sırasını başlattığında, Kilit ekranı görünene kadar menü düğmesine basmaya başlayın.
Güvenli Mod etiketini görürseniz, cihazınız zaten güvenli modda çalışıyor demektir.
Bir sınama mesajı (SMS) oluşturun ve ardından mesajı güvenli moddayken gönderip alabilir misiniz? Yapabiliyorsanız, indirdiğiniz en son uygulamayı kaldırmanız gerekebilir, çünkü muhtemelen çakışmaya neden olabilir.

Son çare: Fabrika ayarlarına sıfırlama.
Yukarıda belirtilen prosedürlerden hiçbiri sorunu çözemiyorsa ve Xiaomi Mi 6'nızın hala SMS veya kısa mesaj gönderemiyorsa, bu noktada fabrika ayarlarına sıfırlamayı düşünebilirsiniz. Soruna, sadece cihazı silerek giderilebilecek bazı ciddi hatalar veya sistem arızası neden olabilir. Ancak, telefonunuzda depolanan tüm kişisel bilgileri siler, bu nedenle cihazınızı önceden yedeklediğinizden emin olun. Xiaomi Mi 6 cihazınızda fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi şöyle yapılır:

Telefonunuzu her zamanki gibi açın.
Ana menüye gidin
Ayarlar'ı seçin .
Gidin Yedekleme ve sıfırlama bölümüne.
Fabrika Ayarlarına Sıfırla'yı seçin .
Telefonu Sıfırla'ya dokunun . Bunu yapmak, sıfırlama uyarısı içeren bir açılır menü açar.
Mesajı okuyup gözden geçirin ve ardından Her Şeyi Sil seçeneğini seçin .
Alternatif olarak, Xiaomi cihazınızı sıfırlamak için donanım tuşu kombinasyonunu da yapabilirsiniz. İşte nasıl çalışıyor:

Cihazınızı tamamen kapatmak için Güç düğmesine basın .
Sesi Aç ve Güç düğmesini birkaç saniye aynı anda basılı tutun .
Mi logosu göründüğünde iki düğmeyi de bırakın .
Kaydırma yapmak için Sesi Azaltma tuşunu kullanın ve ardından Sıfırlama Silme seçeneğini seçin veya vurgulayın .
Seçimi onaylamak için Güç düğmesine basın .
Tüm Verileri Sil'i seçmek için Ses Kısma tuşunu kullanın ve seçimi onaylamak için Güç düğmesine basın .
Seçin Evet onaylamak ve cihaz fabrika ayarlarına sıfırlama teşvik etmek.
Sıfırlamadan sonra, telefonunuzun şimdi SMS veya kısa mesaj gönderip gönderemediğini görmeye çalışın.

Diğer Faydalı Öneriler
Mesajları veya mesaj dizilerini telefonunuzdan veya SIM bellekten silin ve ardından bir test mesajı oluşturun.
Göndermeye çalıştığınız mesajın eki varsa, mesajı ekli dosya olmadan göndermeyi deneyin. Bu, ekli dosyanın bozuk ve göndermede hataya neden olma ihtimalini dışlamaktır.
“ Alıcı numarası mesaj alamıyor ” diyen bir uyarı mesajı istenirse . Mesaj engelleme etkin ”, bu kısa mesaj alıcısının cihazında engelleme özelliği etkin olduğu anlamına gelir. Alıcının sonunda devre dışı bırakılmalıdır.
Uluslararası bir numaraya SMS veya kısa mesaj gönderemiyorsanız , ülke kodu ve alıcının telefon numarasından önce + işareti veya 011 kullandığınızdan emin olun . Ayrıca hiçbir sembol, imza veya ekli dosya kullanmayın.
Telefonunuzdaki tarih ve saatin doğru olduğundan emin olun.
Daha fazla yardım isteyin
Önceki yöntemleri uyguladıktan sonra Xiaomi Mi 6 cihazınıza hala kısa mesaj veya SMS gönderemiyorsanız, sorunu gidermek için operatörünüze danışın. Bununla uğraştığınız şey, yalnızca servis sağlayıcınızın ucundaki özel bir araçla çözülebilen daha karmaşık bir sorun olabilir. Yetkili bir teknisyene servis randevusu ayarlamak, özellikle telefondaki fiziksel ya da sıvı hasarının size bu soruna yol açtığından şüpheleniyorsanız da bir seçenektir. İkinci seçenek, özellikle cihazınızda belirli bileşenlere zarar verebilecek, daha önce düşme veya sıvıya maruz kalma durumları olmuşsa, Xiaomi Mi 6'nızın bazı şekillerde kısa mesaj gönderme yeteneğine sahip olmaması durumunda önerilir.

Oyla:

bymcs

вчmcs
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MCS
Cihazım
Mi 8
Konular
11
Hocam sorun SMSC bölümü ile alakalı imiş

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt