Soru Orijinal EFS yedeğini repairli EFS dosyası ile değiştirebilir miyim?

nadir0335

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nadir Kirkit
Cihazım
Mi 9
Konular
28
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global Endonezya
Telefon Modeli
Mi 10t pro
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar merhaba.

Mi 10t pro cihazını kullanıyorum. İlk hat kapandı ikinci hat ise 20-25 gün sonra kapanacak. Sorum şu şekilde:Her sene 4+4 ay kullanma hakkı olduğu için orijinal EFS yedeğini alıp imei yaptırmak istiyorum ve imei repairden sonra yılbaşında süre sıfırlanınca tekrar orijinal efs dosyalarını restore ederek kullanıma devam edebilir miyim? Şimdiden teşekkür ederim.

Safranbeg

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Safranbeg A.
Cihazım
Note 9s
Konular
2
Forumdaki en ilginç soru bu olmuş bence :)
Neden böyle bir şey yapasınız ki? İmei repairden sonra neden eski imeilere dönmek istiyorsunuz? Sonrasında yeniden repair işlemi mi yapacaksınız?
Cevabı basit. Repairli imeiler silinebiliyor. Efs yedeğinede dönersiniz tabiki.

Oyla:

nadir0335

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nadir Kirkit
Cihazım
Mi 9
Konular
28
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam forumda aradım ama bu soru sorulmamış. Orijinal imeiye daha çok güveniyorum o yüzden kullanmak istiyorum. Repairli olarak 4 ay kullanıp tekrar orijinal imeisi ile kullanmak istiyorum. Mümkün mü diye bilen hocalarımıza danışmak istedim.

Oyla:

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
Hocam forumda aradım ama bu soru sorulmamış. Orijinal imeiye daha çok güveniyorum o yüzden kullanmak istiyorum. Repairli olarak 4 ay kullanıp tekrar orijinal imeisi ile kullanmak istiyorum. Mümkün mü diye bilen hocalarımıza danışmak istedim.
Siz hattı kullanmaya başladığınız andan itibaren, o imei numarası geri sayıma başlar, süre dolmadan imei kaydı yaptırsanız bile, eski imei ye geri döndüğünüzde o imei üzerindeki süre kaldığı yerden devam eder yada süre biter. Kısacası yapamazsınız, yani ben yapamazsınız diye biliyorum. Kanuna bakmanız lazım, muhakkak bununla ilgili bir düzenleme de yapılmıştır.

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Arkadaşlar merhaba.

Mi 10t pro cihazını kullanıyorum. İlk hat kapandı ikinci hat ise 20-25 gün sonra kapanacak. Sorum şu şekilde:Her sene 4+4 ay kullanma hakkı olduğu için orijinal EFS yedeğini alıp imei yaptırmak istiyorum ve imei repairden sonra yılbaşında süre sıfırlanınca tekrar orijinal efs dosyalarını restore ederek kullanıma devam edebilir miyim? Şimdiden teşekkür ederim.
SIM kartı taktığınız andan itibaren 4 aydır. İsterseniz takın ve 4 ay telefonu kapalı tutun fark etmez, IMEI kara listeye alınır 4 ayın sonunda. Kullanılan süre 4 ay değil, SIM kartının takıldığı süreden hesaplanır.

Yılbaşında karalisteye alınan IMEI'ler kara listeden çıkıyorsa yılbaşından sonra deneyebilirsiniz ancak çok IMEI atma işlemi sonucunda sorun yuvası hâline gelen telefonlar var. Zaten IMEI tamiri yapıldıysa gerek de yok eskiye dönmeye.

Oyla:

Yusuftok516

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
S23, Mi 9 SE
Konular
40
Neyine güvenmiyorsunuz repairli imeinin? Şimdi efs yedeği alın kenarda dursun bir sorun olacağını sanmam ama bir sorun olduktan sonra yaparsınız.

Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Öncelikle evet mümkün bizzat denedim. Bu şekilde yilin 8 ayı orijinal IMEI ile kalanı repairli IMEI ile kullanabilirsin.

Oyla:

nadir0335

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nadir Kirkit
Cihazım
Mi 9
Konular
28
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
SIM kartı taktığınız andan itibaren 4 aydır. İsterseniz takın ve 4 ay telefonu kapalı tutun fark etmez, IMEI kara listeye alınır 4 ayın sonunda. Kullanılan süre 4 ay değil, SIM kartının takıldığı süreden hesaplanır.

Yılbaşında karalisteye alınan IMEI'ler kara listeden çıkıyorsa yılbaşından sonra deneyebilirsiniz ancak çok IMEI atma işlemi sonucunda sorun yuvası hâline gelen telefonlar var. Zaten IMEI tamiri yapıldıysa gerek de yok eskiye dönmeye.
Teşekkür ederim hocam cevabınız için. İkinci paragrafta dediğiniz gibi yılbaşından sonra orijinal imeiye dönmek istiyordum ancak çok imei tamiri yapıldığı zaman sorun çıkarıyorsa gerek yok sanırım.

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Teşekkür ederim hocam cevabınız için. İkinci paragrafta dediğiniz gibi yılbaşından sonra orijinal imeiye dönmek istiyordum ancak çok imei tamiri yapıldığı zaman sorun çıkarıyorsa gerek yok sanırım.
Sorunsuz geçebilen kişiler elbette olur ama yazılımcıdır, kendi telefonuna yapıyordur ve cihazın kendine ait qcn dosyasını kullanıyordur. Ancak onlar bile denemiyor bunu. Çünkü bir defa IMEI tamiri yaptıktan sonra gerek yok eskisine dönmeye (yine de yedek tutunuz). Cihaz sorunsuz kullanılıyor. Böyle bir maceraya gerek yok hocam. :)

Oyla:

nazmi28

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
nazmi çınar
Cihazım
mi 9t mavi
Konular
41
Orjinal efs ile kendi cihazınızda dönersiniz.sıkıntı olmaamsı için repairin de efs yedeğini alırsınız..olduki repair klona düştü..orjinal efs yükleyip qcn düzeltmesiyle yeni repair yapabilirsiniz..

BASIC cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:
Üst Alt