Soru Optimum şarj aralığı

Godfather06

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Aliş
Cihazım
mi 8
Konular
23
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 10.3.5.0
Telefon Modeli
Mi 8
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba merak ettiğim şu.Teknoloji siteleri ve mobil pil uygulamaları uygun olan şarj aralığının %20-80 arasında olmasını söylüyorlar.Sizin şarj alışkanlığınız nedir ve bu belirlenen şarj limitlerini doğru buluyor musunuz ?

cerhan82

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erhan
Cihazım
Mİ 6
Meslek
Biyolog-Kalite Md.
Konular
3
Akşamdan akşama...
Genel 15-20 civarında takıyorum ki bu da yatmadan biraz önce oluyor. 70-80 gibi çıkarıp yatıyorum.

Oyla:

Mervan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mervan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
8
30 - 90 arası tutmaya çalışıyorum.

Oyla:

turkiyem71

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Halil
Cihazım
mi 9
Konular
1
Buradan detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Oyla:

bymyblade

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Melih
Cihazım
Mi9t
Konular
10
Ben genelde %100 yapmam. 90 gibi çıkartırım :) tsvsiye ederim

Oyla:

Godfather06

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Aliş
Cihazım
mi 8
Konular
23
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hepimiz nerdeyse hemfikiriz.Lâkin şöyle bir durum var forumda bir kaç telefonun 100 e kadar şarj olmadığında çabuk tükendiğini 100 e dolum yapıp en az 20 dakika bekleyince daha uzun gittiğini ve hızlı şarj boşalmasının önüne geçildiğini gördüm.Bunu yakın arkadaşlarımından söyleyen de var ki bizzat gördüm

Oyla:

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
Oneplus one telefonumu 5 seneye yakin hic dikkat etmeden sarj ettim. Cogu zaman 10/30-100 oldu bu. Gece yatarken sarj edip sabah kalkinca sarjdan cektim cogu zaman. Yeri geldi power bankla yeri geldi baska baska sarj aletleriyle sarj ettim. 10-20 dk sarj edip cikardigimda cok oldu. Pilin tamamen bittigi de cok oldu. En sonunda pil öldü tabi :) ama 5 senenin sonunda (ölmeden önce :) ) olcumlere gore yuzde 70-75 kapasitesi vardi hala. Lityum polimerdi pili. O zamanlar her telefonda yoktu diye hatirliyorum ama simdi hepsi hepsi li-poly...
Simdi mi 9t proya gectim bunuda dikkat etmeden sarj ediyorum bir kac gundur ama hep bir acaba var icimde :D

Oyla:

Godfather06

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Aliş
Cihazım
mi 8
Konular
23
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İsterseniz dikkat edin teknoloji gelişti ama bence dayanıklılık düştü.Tabi batarya fiyatı ve değiştirme sürecinede bi bakın derim.

Oyla:

ErbeDesWind

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi8
Meslek
Turist Rehberi
Konular
5
Ne kadar dikkat ederseniz edin, bir şey değişmeyecek. O bataryanın bir ömrü var ve cihaz kapalı da dursa o ömür bitecek. Ben hayvan gibi kullanıyorum benim mi8'i. Saatlerce şarjda pubg oynuyorum, 0 oluyor kapanıyor. 100 oluyor şarjda bekliyor. 30-60-50-90-40 istediğim gibi takıyorum çekiyorum. 1 yıl oldu şarj performansı hala aynı bir değişiklik yok. Ufak bir değişiklik var o da 1 yıllık her xiaomi cihazda olduğu gibi. Bu piller sizin elinizle yaptığınız ayarlardan daha akıllı arkadaşlar. 20 de takip 80'de çıkarmanızın matematiksel olarak bir mantığı yok. Elinizdeki cihazlar elektronik, elektronik cihaz sizi kullanmasın, siz onu kullanın. Unutmayın bir ampulü hiç yakmasanız bile 2 sene sonra (atıyorum süreyi) ilk yakışınızda patlayacak.

Oyla:

Godfather06

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Aliş
Cihazım
mi 8
Konular
23
Ne kadar dikkat ederseniz edin, bir şey değişmeyecek. O bataryanın bir ömrü var ve cihaz kapalı da dursa o ömür bitecek. Ben hayvan gibi kullanıyorum benim mi8'i. Saatlerce şarjda pubg oynuyorum, 0 oluyor kapanıyor. 100 oluyor şarjda bekliyor. 30-60-50-90-40 istediğim gibi takıyorum çekiyorum. 1 yıl oldu şarj performansı hala aynı bir değişiklik yok. Ufak bir değişiklik var o da 1 yıllık her xiaomi cihazda olduğu gibi. Bu piller sizin elinizle yaptığınız ayarlardan daha akıllı arkadaşlar. 20 de takip 80'de çıkarmanızın matematiksel olarak bir mantığı yok. Elinizdeki cihazlar elektronik, elektronik cihaz sizi kullanmasın, siz onu kullanın. Unutmayın bir ampulü hiç yakmasanız bile 2 sene sonra (atıyorum süreyi) ilk yakışınızda patlayacak.
ErbeDesWind hocam dediğiniz doğru olabilir ama kesin olarak kanıtlamadan buna inanmam.Evet her şeyin belli bir ömrü var.İster istemez bir gün bozulacaktır.Bir cihazı zorlayıp kullanmak var bir de sakin kullanmak var her ikisinin ömrü aynı olmaz.Bence bataryalarda durum böyle.

Oyla:
Üst Alt