Yardım OpenVPN ve Vultr kurulum

SeDark

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Asad
Cihazım
Xiaomi Mi 9T
Meslek
Öğrenci
Konular
22
Merhaba arkadaşlar, Azerbaycanda yaşıyorum burda son yaşanan ve yaşanmakda devam eden durumlar yüzünden internete erişim engeli konuldu. Çeşitli VPN uygulamaları ile bu engeli aşmak mümkün, VPN uygulamalarının sürekli atması ve hız sorunları nedeniyle, kendi vpn serverimi açma yoluna girdim. Forumda bir arkadaş Vultr sitesini önermişdi, bende o siteden hesab açdım ve aşağında linkini bırakaçağım rehber ile bir server oluşturdum.
Fakat nedense telefon veya bilgisayardan ne yaptıysam bağlanmadı, serverin ip adresini normal ağ bağlantısı ile browser'de açmıyor fakat VPN(başka uygulama) girdiğim ip adresi açılıyor. Belki sorun serverin konumumdandır(Almanya) diye düşünüb bir tane de Canada(Toronto) serveri açdım fakat oda aynen diğeri gibi ip adresi browser'da açmadı VPN ile girdiğimde aynı şekilde yine site(ip) açılıyor. Bu sorunu nasıl hallede bilirim? Serverin sitesine yani ip adresine girdiğimde Admin girişi yaparak VPN ayarların ulaşıyorum acaba ordan bir şeyleri değiştirmek bir işe yarar mı? Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

VPN siz girmeğe çalışdıkda site yani ip adresi böyle açılıyor.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

SeDark

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Asad
Cihazım
Xiaomi Mi 9T
Meslek
Öğrenci
Konular
22
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Server oluştururken, Cloud Computer yerine High Frequency seçdiğimde ip adresi browserde açılıyor, OpenVPN mobil şebeke kullandığımda bağlanıyor internet olmuyor, evdeki wifi ise OpenVPN hiç bağlanmıyor. Mobil operatörler de sadece bazı siteler engelli İnstagram, Whatsapp, Youtube ve b. Wifi ağındaysa tamamen internet yok fakat söylediğim gibi Psiphon, Turbo VPN uygulamalarında VPN ile bağlandığımda normal çalışıyor, Wifi ağıda Mobil şebekede. OpenVPN konusunu nasıl hallede bilirim, koskoca forumda bilgisi olan yokmu:|.

Oyla:

Merdanov

﷽Aใhล๓dนใเใใลh﷽
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Merdan
Cihazım
Poco F5
Meslek
Mekanik
Konular
149
hocam open vpn bilmem ama lets vpn satın almıştım Türkmenistan gibi kapalı ülkede çalıştı. Hem fiyatıda çok uygun. 3 aya 9 dolar ödemiştim.Siz yeni bu sorunları yaşıyorsunuz biz 2015 ten beri herşeye vpn ile giriyoruz maalesef Youtube insta herşeye

Oyla:

micropod

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sarper
Cihazım
yok
Konular
7
Hocam openvpn serveri olarak kurdun değil mi?

Edit: hocam sana verdiği vpn ip sini başta bir açmaz birkaç dk sürüyor o, uyarı geliyor ekrana sen aşağıdan gelişmiş/advanced seçeneğini seçtiğinde 'proceed to .' gibi ip numarasının yazdığı bir seçenek çıkıyor, oradan devam et. Başta link admin olarak girer yani şöyle ' ' gibisnden gelir login ekranı. Admin yazan yeri sil sadece ip ile gir sana profil indirme menüsünü çıkartır oradan openvpn profili direk indirip openvpn'e tanıtabilirsin.

2. resimdeki gibi login oluyorsun linke dikkat et sadece ip olacak. Sonra 'available connection profiles' yazan yerden profil indireceksin ve onu open vpn programına tanıtacaksın.

Son düzenleme:
Oyla:

SeDark

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Asad
Cihazım
Xiaomi Mi 9T
Meslek
Öğrenci
Konular
22
hocam open vpn bilmem ama lets vpn satın almıştım Türkmenistan gibi kapalı ülkede çalıştı. Hem fiyatıda çok uygun. 3 aya 9 dolar ödemiştim.Siz yeni bu sorunları yaşıyorsunuz biz 2015 ten beri herşeye vpn ile giriyoruz maalesef Youtube insta herşeye
Türkiye de ki durumlardan az çok haberim var hocam Allah kolaylık versin hepimize çok sinir bozucu bir durum, Azerbaycan'da İnternet ortamında daha önce sansürün "s" 'i yoktu mevcut durum yüzünden böyle oldu. Şu an için gerekli bir durum savaş halindeyiz sonuçta, umarım en kısa zamanda toprakları alırızda, bu durumda biter. Dediğiniz uygulamayı denerim hocam, şimdilik Vultr'a para verdiğimden durumu onunla kurtarmaya çalışıyorum olmazsa diğer yöntemlere, dediğiniz uygulamalara yönelicem

Hocam openvpn serveri olarak kurdun değil mi?

Edit: hocam sana verdiği vpn ip sini başta bir açmaz birkaç dk sürüyor o, uyarı geliyor ekrana sen aşağıdan gelişmiş/advanced seçeneğini seçtiğinde 'proceed to .' gibi ip numarasının yazdığı bir seçenek çıkıyor, oradan devam et. Başta link admin olarak girer yani şöyle ' ' gibisnden gelir login ekranı. Admin yazan yeri sil sadece ip ile gir sana profil indirme menüsünü çıkartır oradan openvpn profili direk indirip openvpn'e tanıtabilirsin.

2. resimdeki gibi login oluyorsun linke dikkat et sadece ip olacak. Sonra 'available connection profiles' yazan yerden profil indireceksin ve onu open vpn programına tanıtacaksın.
Hocam aynen dediğiniz gibi yaptım her şeyi serveri de OpenVPN olarak kurdum. Sorun şu ki, serverin ip adresini dediğiniz gibi sadece ip kısmını tarayıcı'dan açmaya çalışdığımda açılmıyor, yani bildiğiniz sayfa yüklenmiyor, dediğiniz "Bağlantı güvenli diğil" uyarısı falan çıkmıyor yani sorun ondan kaynaklı değil. Cihazda farklı bir VPN uygulamasında bağlantı kurub denediğimde açılıyor. Farklı bir VPN ile kurduğum bağlantıyla, ip adresini tarayıcıda açıb .ovpn dosyasını indirib OpenVPN uygulamasında açtım, OpenVPN'de bağlantı kura tıkladığımda hiç bir şekilde bağlantı kurulmuyor "Waiting Server" kısmında kalıyor. Son olarak şöyle bir şey denedim, Server oluştururken Cloud Computer yerine High Frequency seçeneğini seçdim, öyle yapınca oluşturduğum severin ip adresi tarayıcıda normal ağ üzerinden VPN'siz açıldı, fakat sadece Mobil Operatör'ün interneti ile bağlana bildim oda bir işe yaramadı, bağlantı olsada internet yok. Şu an bana mobilden çok evdeki Wifi ile bağlantı sağlamak lazım, neticede Mobilde belli bir kota var paket bitiyor. Mobilde ki durum da dediğim gibi belli başlı siteler engelli, Wifi'deyse komple net yok, yok dediğim hiç bir siteye girmiyor, VPN çalışdığında durum düzeliyor.

Oyla:

micropod

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sarper
Cihazım
yok
Konular
7
Dostum kurduğun serveri Chrome başta görmez hata verir, nedenini bilmiyorum, biraz bekle, veya başka bir tarayıcı ile dene, ben Safari üzerinden açtım kurulur kurulmaz açılıyor direk, dediğimi dene bir, Server open vpn kur, high freq dediğin noktayı bilmiyorum baya oldu ben Server kuralı. Sonra Safari Browser üzerinden ipyi açmaya çalış, yine olmazsa 30dk bekle tekrar dene.

Oyla:

raqli001

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
ilqar
Cihazım
redmi note 9 pr
Konular
8
Merhaba arkadaşlar, Azerbaycanda yaşıyorum burda son yaşanan ve yaşanmakda devam eden durumlar yüzünden internete erişim engeli konuldu. Çeşitli VPN uygulamaları ile bu engeli aşmak mümkün, VPN uygulamalarının sürekli atması ve hız sorunları nedeniyle, kendi vpn serverimi açma yoluna girdim. Forumda bir arkadaş Vultr sitesini önermişdi, bende o siteden hesab açdım ve aşağında linkini bırakaçağım rehber ile bir server oluşturdum.
Fakat nedense telefon veya bilgisayardan ne yaptıysam bağlanmadı, serverin ip adresini normal ağ bağlantısı ile browser'de açmıyor fakat VPN(başka uygulama) girdiğim ip adresi açılıyor. Belki sorun serverin konumumdandır(Almanya) diye düşünüb bir tane de Canada(Toronto) serveri açdım fakat oda aynen diğeri gibi ip adresi browser'da açmadı VPN ile girdiğimde aynı şekilde yine site(ip) açılıyor. Bu sorunu nasıl hallede bilirim? Serverin sitesine yani ip adresine girdiğimde Admin girişi yaparak VPN ayarların ulaşıyorum acaba ordan bir şeyleri değiştirmek bir işe yarar mı? Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

VPN siz girmeğe çalışdıkda site yani ip adresi böyle açılıyor.
allah hamimiza qelebeni gormeyi nesib elesin insallah mende bu internet problemi cekennerdenem hec olmuya aninda xeber alirig bir birimize ama indi beze insanlara gore umumi interneti mehdudlasdiirblar mende adi vpn proqranlarla giririem ozum ucun vpn qurmag zad bunlardan basim cixmir ( ehtiyac olmuyub deye ) sende alindi bes ?

Oyla:

SeDark

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Asad
Cihazım
Xiaomi Mi 9T
Meslek
Öğrenci
Konular
22
Dostum kurduğun serveri Chrome başta görmez hata verir, nedenini bilmiyorum, biraz bekle, veya başka bir tarayıcı ile dene, ben Safari üzerinden açtım kurulur kurulmaz açılıyor direk, dediğimi dene bir, Server open vpn kur, high freq dediğin noktayı bilmiyorum baya oldu ben Server kuralı. Sonra Safari Browser üzerinden ipyi açmaya çalış, yine olmazsa 30dk bekle tekrar dene.
6 saati keçdi serveri açalı, dediğim gibi VPN'le açılıyor normal ağla açılmıyor ip adresi. Şimdilik dediğin gibi bekliycem bakalım yarın çalıştı belki. Site 100 dolar bonus verdiğinden, en pahalı serverlerden birini açtım 60 dolara bakalım o çalışıcakmı, deneme yanılma yöntemi ile belki bir şey beceririm, olmadı Temizinden bir VPN uygulamasına aylık abone olub öyle kullanırım. Ama şimdilik bu Vultr.com'a taktım 3 dolarım gitdi en azında bir ker bağlantı sağlaya biliyimhappy~~

allah hamimiza qelebeni gormeyi nesib elesin insallah mende bu internet problemi cekennerdenem hec olmuya aninda xeber alirig bir birimize ama indi beze insanlara gore umumi interneti mehdudlasdiirblar mende adi vpn proqranlarla giririem ozum ucun vpn qurmag zad bunlardan basim cixmir ( ehtiyac olmuyub deye ) sende alindi bes ?
Amin, təbii ki müharibə şəraitində bu tip önləmlər görməlidir hökümət. Hələki nəsə alındıra bilməmişəm ama yoxlayıram, nəsə nəticə ala bilsəm burada yazacam.

Oyla:
Üst Alt