Yardım Online oyunlarda lag (gecikme) sorunu

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
Merhaba arkadaşlar. Mi6 miui9 eu beta rom kullanıyorum.bi iki senedir online oynadığım bi oyun var.oyunu wifi üzerinden oynuyorum ve modem hemen yatağımın yanında.yani wifi hep full olarak çekiyor.online oyunumu oynarken aynı anda evde biri youtube dan video izlediğinde oyun yavaşlıyor bunu çok kez gördüm. Nette kimse video izlemediği zaman oyunumu gayet iyi güzel oynuyorum ama oyunun google play daki yorumlarına dayanarak ve kendi tecrübelerime dayanarak oyunda zaman zaman gecikme-lag olabiliyor.google dan (lag fix) ve (lag problemi çözümü) diye aratıp lagdan kurtulma adına birkaç yolu denedim ama maalesef bi gelişme olmadı.bu konuda bilgisi tecrübesi olan arkadaşlardan ricam lagdan nasıl kurtulabilirim ve ayrıca ben oyun oynarken aynı anda bir başkasının video izlemesi oyunu neden etkileyip yavaşlatır?

gozdemir

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökay
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
9
Hocam hemen şunu belirteyim modem başucunda anlaşılan sinyaller sağlığa zararlı odayı ya da modemin yerini değiştirmeni öneririm ')

Oyla:

mendocino_610

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aykut
Cihazım
Mi Note 3
Konular
20
oyunlardaki lan çoğu zaman modemden vs daha çok oyunun serverlarıyla alakalıdır.

Oyla:

XWORK

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
XWorK
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Öğrenci
Konular
15
TTNet kullanıyorsanız ve kaç mbit internet hizmeti alıyorsunuz bilemem. Video oynatımı/indirme gibi durumlarda hız düşüşü yaşanması normal ve baya etki etmeside normal çünkü bütün veri oraya odaklanıyor paket alışverişi sağlıyor diğer cihazların min alışveriş bağlantısı olduğu için modem frekansı aktif olan cihaza yöneliyor. Sizde bi indirme baslatsaniz aynı anda eşit şekilde dağılım yapar deneyin isterseniz. İnternetinizle alakalı bir durum ve bugün ayın 1 i kotanizin yenileniyor. TTNet bazen aptal yerine koyuyor bana yaptığı gibi. Modem arayüzünde QoS sınırlamasını aktif hale getirin ve bi ip aralığına hız sınırlaması koyun internetten araştırın detaylı kullanımı öğrenir uygularsiniz. Kolay gelsin

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cevaplar içim teşekkür ederim. Superonline sınırsız 59 tl olandan kullanıyorum.elbetteki herşey bişeylere etki eder ama şu lag konusuna bi çözüm bulsam acayip sevinecem.birileri birkaç yöntem denemiş denedüm fayda etmedi. Demekki bi şekilde bu sorundan kurtuluyor :)bende kurtulmak istiyorum :(

Oyla:

XWORK

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
XWorK
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Öğrenci
Konular
15
Cevaplar içim teşekkür ederim. Superonline sınırsız 59 tl olandan kullanıyorum.elbetteki herşey bişeylere etki eder ama şu lag konusuna bi çözüm bulsam acayip sevinecem.birileri birkaç yöntem denemiş denedüm fayda etmedi. Demekki bi şekilde bu sorundan kurtuluyor :)bende kurtulmak istiyorum :(
Büyük ihtimal 50 GB AKN 16 Mbit internet kullanıyorsunuz evet internet sınırsız belli bir kotadan sonra hız düşer. 5mbit gibi bir hıza düşüyor sizin modem. Tek çözüm ailenizin bir ferdi siz oyun oynarken video izlememesi yada indirme yapmamasıdır. Günaydın :)

Oyla:

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Peki lag olayı?

Oyla:

lazye

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
OnePlus 6
Konular
30
Lag olayını çözemezsiniz sağlam bir internetiniz olmalı dediğin olayı bende bizzat yaşıyorum ML oynarken oyunun içinde bağlantı optimizasyonu var onu deneyebilirsin mesela...
Çözüm bulabileceğini pek sanmıyorum diğer arkadaşlarında dediği gibi cihazdan değil server ve internet sağlayıcının sana sağladığı internet hızından vs.. kaynaklanıyor.

Oyla:

XWORK

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
XWorK
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Öğrenci
Konular
15
Lag olayı zaten veri kaybından kaynaklanıyor hızın yavaşlaması verinin stabil gelmemesi olayı dediğim gibi video / indirmeler zaten hızınızı düşürür etki yaratır lag bu yüzden oluşuyor

Oyla:

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
Lag olayını çözemezsiniz sağlam bir internetiniz olmalı dediğin olayı bende bizzat yaşıyorum ML oynarken oyunun içinde bağlantı optimizasyonu var onu deneyebilirsin mesela...
Çözüm bulabileceğini pek sanmıyorum diğer arkadaşlarında dediği gibi cihazdan değil server ve internet sağlayıcının sana sağladığı internet hızından vs.. kaynaklanıyor.
Teşekkür ederim hocam
[doublepost=1514907767,1514907751][/doublepost]
Lag olayı zaten veri kaybından kaynaklanıyor hızın yavaşlaması verinin stabil gelmemesi olayı dediğim gibi video / indirmeler zaten hızınızı düşürür etki yaratır lag bu yüzden oluşuyor

Teşekkür ederim hocam

Oyla:
Üst Alt