OnePlus One ve MIUI

engerex

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
OnePlus One
Konular
8
Herkese selamlar.
OnePlus One üzerine MIUI XS kurdum ve epeydir kullanıyorum. Bir kaç sıkıntı var. Çözümü varsa yardımcı olursanız sevinirim.

1) Baştan güncellemeleri sorunsuz alıyordum ancak 4.11.29 güncellemesinde kaldı. Sonradan da xs ve xiaomi güncellemeleri 4.12.5 ve 4.12.12 güncellemelerinde kalınca güncellemedim. Yakında kayda değer bir güncelleme çıkınca güncelleyeceğim. Yada bunun daha basit çözümü var mı?

2) Bildiğiniz gibi ekran kapalıyken çift tıkladığımızda uyanıyordu. Batarya göstergesine çift tıkladığımızda kapanıyordu. Kapanma olayı iptal oldu. Tekrar aktif etmek mümkün mü?
3) Miui rom ilk test ederken xs ve miui team sürümlerini karşılaştırma için test etmiştim. Birinde (xs olmalı) varsayılan kamerayı menüden seçebiliyorduk. Bunlar CM kamera, xiaomi kamera ve yanlış değilsem color os kameraydı. Sonradan bu seçenek kayboldu veya ben bulamıyorum. Bu konuda bilgisi olan?
4)Yerel çağrı kayıt uygulaması kullanışlı ancak ses kayıt kalitesi çok kötü. Görüşme esnasında karşı tarafın sesi gayet güzel iken kayıt sesi hem benim hem karşı tarafın çok cızırtılı. Çözümü var mı? Orijinal mi cihazlarda da aynı sorun var mı?
5) yarı offical xs sürümü kullandığımdan dil ingilizce ve Çince mevcut.. İngilizce kullanıyorum. Bu sorun değil. Ama Çince yerler halen mevcut. Bunun için yapacak bir şey var mı? 
 Devamı gelecek...

Testimo

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
3310
Konular
21
Cvp: OnePlus One ve MIUI

miui rom v6 sini bekleyin şebekesi sabitdegil ve bir suru sorunu var v6 da yardimci olurum size..

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
3) Varsayılan herhangi bir uygulamayı değiştirmek için ayarlardan uygulamalara gidip, ilgili uygulama açılır. Gelen ayarlarda varsayılan seçeneği temizlenir. Bundan sonra o uygulama ile açılan birşey olduğunda varsa alternatifler sunulur.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

engerex

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
OnePlus One
Konular
8
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

6) bir arama yaptığımda karşı taraf çağrıyı ~1dakikada cevaplama doğunda cevap yok diye telefonun kapanması gerekiyor.. Ancak cevap yok sinyali devamlı çalıyor ve telefonu benim kapatmam gerekiyor.. Bu şebeke uyumsuzluğu gibi görünüyor. Benim yapabileceğim çözüm var mı? Tüm miui cihaz ve romlarda aynı sorun var mı? 

Şebekesi sabit değil derken?

engerex

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
OnePlus One
Konular
8

@Chatin_62 hayır bu değil. Rom geliştiricisi rom içerisine 3 kamera uygulamasını gömmüş ancak birini kullanabiliyorsun. Onuda menüden seçiyorsun. Diğerlerine erişemiyorsun. Sadece seçili aktif. 
 İlk yüklediğim rom dosyası duruyorsa bir ara Elea görüntüsü paylaşırım.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Re: RE: Cvp: OnePlus One ve MIUI

engerex' Alıntı:
@Chatin_62 hayır bu değil. Rom geliştiricisi rom içerisine 3 kamera uygulamasını gömmüş ancak birini kullanabiliyorsun. Onuda menüden seçiyorsun. Diğerlerine erişemiyorsun. Sadece seçili aktif. 

Daha önce böyle birşey görmedim. Dediğiniz durum normalde Aroma installer ile yapılır. Rom yüklerken size çeşitli seçimler verir. Şu kernel olsun, şu klavye yüklensin, şu kamera olsun, şu browser olsun v.s. Bu rom geliştiricisinin insiyatifinde olarak değişebilir. Sizde de acaba rom yüklenirkenmi 3 kamera uygulamasından birini seçim yapmanız istenmişti? Böyle bir durumda romu yeniden yüklemeniz gerekir. Aslında basit bir sistem uygulaması olsa, system/app klasörüne kopyalamak yeterli olurdu. Ancak kamera uygulaması basit uygulama değildir. Birçok farklı klasörde birçok dosyası vardır. Bu dosyaların hepsini bilmeniz gerekir.

engerex

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
OnePlus One
Konular
8

chatin_62 pid=15608 dateline=1420432918' Alıntı:
engerex pid=15603 dateline=1420411074' Alıntı:

Daha önce böyle birşey görmedim. Dediğiniz durum normalde Aroma installer ile yapılır. Rom yüklerken size çeşitli seçimler verir. Şu kernel olsun, şu klavye yüklensin, şu kamera olsun, şu browser olsun v.s. Bu rom geliştiricisinin insiyatifinde olarak değişebilir. Sizde de acaba rom yüklenirkenmi 3 kamera uygulamasından birini seçim yapmanız istenmişti? Böyle bir durumda romu yeniden yüklemeniz gerekir. Aslında basit bir sistem uygulaması olsa, system/app klasörüne kopyalamak yeterli olurdu. Ancak kamera uygulaması basit uygulama değildir. Birçok farklı klasörde birçok dosyası vardır. Bu dosyaların hepsini bilmeniz gerekir.

Üçü aynı anda kullanılamıyor. Hangi seçilirse sistem kamera uygulama o oluyordu. Ancak geliştirici kaldırmış.
 Eski dosyaları inceledim. En son miui_bacon_xs_4.10.17_279abd1d62_4.4.zip dosyasında 3 kamera uygulaması var. Sonrasında kalkmış.
Dosyanın içinde \system\app\CameraDir klasöründe cm_camera.apk, miui_camera.apk ve nubia_camera.apk var. İnceleyebilirsiniz.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
@engerex eğer sadece ayrı bir dizinde oldukları için görünmüyorlarsa çözüm basit. İstediğiniz uygulamayı system/app dizinine almak yeterli olabilir. Lib dosyalarını da ayrı bir klasörde tutuyor mu incelemek lazım.

engerex

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
OnePlus One
Konular
8
chatin_62 Olay tam olarak ekran görüntüsündeki. Bir ara kaldırmışlardı. Uzunca bir süredir kamera seçimi yapılıyor. Belirtmek istedim.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
chatin_62 Olay tam olarak ekran görüntüsündeki. Bir ara kaldırmışlardı. Uzunca bir süredir kamera seçimi yapılıyor. Belirtmek istedim.
Bugün tam 365 gün olmuş :)
Aslında olay şu. Buradaki seçime göre cihaz içerisindeki camera uygulamaları ana kamera uygulaması olarak aktif oluyor. Siz kamerayı açınca o kamera uygulaması açılıyor. Tabi bu geliştirici ile alakalı bir durum. Geliştirici koyarsa olur, koymazsa olmaz.

Üst Alt