Yardım OnePlus 5T açılıp kapanıyor

mervett

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
merve
Cihazım
oneplus
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
bilmiyorum
Telefon Modeli
oneplus 5t
Bootloader Kilidi
Açık
Merhabalar.
2018 Nisan ayından beri Oneplus 5T telefonunu kullanıyorum. Çok sık telefonu kullanan biri olduğumu belirteyim. Son 1,5 senedir 7 senedir kullanmanın verdiği yorgunluktan sanırım şarjı bitmeye yakın kendi kendine kapandığı oluyordu. Tekrar açıp kullanıyordum. Son 6 aydır ise kasma sorunları da başlamıştı. Isınıyordu da, çok fazla kullanmaktan kaynaklı da olabilir.
Dün bir anda şarjı da varken üstelik bir video izlediğim sırada ekranın alt tarafından bir yeşillenme ile birlikte dondu, tekdüze bir ses çıkardı sürekli.. Arkadaki videonun sesi o donma sırasında takılmış da olabilir. 1 dakika kadar böyle sürdü ve telefon kapandı ve yine kendiliğinden kendini başlattı. Açılınca 5 dakika daha kullandım ve tekrar kapandı, tekrar açıldı yeşil çizgi geldi, tekrar kapandı tekrar açıldı yine bi yeşil çizgi daha ancak başka bir konumda..derken her kendi kendine açılıp kapanmada öncekilere göre ekranın açık kalma süresi azaldı ve tamamen ana menü ekranı gelmez hale geldi. Normalde şarj bitmek üzereyken telefonun sol üst köşesinde minik bi kırmızı ışık yanıyor. şarj dolunca da yeşil. bu sefer kendim telefonu açmaya her çalıştığımda telefon açılıyor gibi amblemi geliyor ve tekrar ekran siyahlaşıyor ama telefonun kapanmadığını anlıyorum çünkü o bahsettiğim renk sensörü açık mavi renge dönüyor. bu telefonu 7 senedir kullanıyorum ilk defa mavi yandığını gördüm.
içindeki bilgilerimi kurtarmak için birkaç yöntem önerilmişti. çift tuşa basarak bi menüyü açıyormuşuz vs. o menüye ulaşabildim dünden bugüne 2 kere. ancak olur da yanlışlıkla güç tuşuna basıp telefonu kapatırsam tekrar açıl kapan döngüsüne giriyor ve yine o sekmeyi açmaya çalışırsam açmıyordu.
telefonun fotoğraf video vs.den öte içindeki birçok şey bana lazım olduğu için telefon birkaç gün de olsa yaşasın istiyorum. bilgileri pcye aktarabilmek için.

sorunun neyden kaynaklı olduğunu düşünüyorsunuz, beni bilgilendirebilir misiniz?
Bataryanın ölme ihtimaline karşı orijinal batarya aldım. gelince onu takmayı düşünüyorum ancak başka ihtimalleri de değerlendirmek istiyorum. Nasıl bir yol izlemelliyim?

Üst Alt