Sohbet [ÖNEMLİ] Sosyal medyalarda gezen sahte fırsatçı reklamlar!!

• Konbuyu başlatan Tortue
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 10
  • Görüntüleme 548

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Instagramda dolaşırken gün içerisinde bir çok sahte reklamla karşılaştım. Yok şuradan form doldurun, yok yardım yapıyoruz vesaire. Yalan!
Kaynağı, ismi ve cismi belirsiz internet sitesi hepsi. Öncelikle URL kısmını okuyun, güvenilir mi değil mi ona göre hareket edin. Az önce yine bir reklama denk geldim ve bunu sizlere paylaşmak istedim. BTK'dan siteyi şikayet ettim. Kendi aklınca hazır virüs gündeminde fırsatçılık yaparak milletin kredi kartı bilgilerini ele geçirecek.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Eğer bu tür dolandırıcılara denk gelirseniz lütfen şikayet ediniz. Bu tür dolandırıcıların şu anki durum içerisinde ekmek yemesine göz yummayın, buna izin vermeyin ve şikayet edin.
Şikayete ayıracağınız o 5 dakika, bir ailenin aylık geçimini bile kurtarabilir. Bunu, ayırmış olduğunuz 5 dakika ile siz engelleyebilirsiniz? Neden olmasın..

Son düzenleme:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Hocam kızmayın ama bu dolandırıcılığa bile düşüp de kredi kartı bilgisi vereni nasıl olsa birileri dolandırır. Biz bunu şikayet edip kapattırsak bile yarın bir başkasına düşecektir... O para o cepte kalmaz birileri alır oradan.

Atasözü yerinde mi olacak emin değilim ama "insan eşek olunca semer vuran çok olur" demiş atalarımız...

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam kızmayın ama bu dolandırıcılığa bile düşüp de kredi kartı bilgisi vereni nasıl olsa birileri dolandırır. Biz bunu şikayet edip kapattırsak bile yarın bir başkasına düşecektir... O para o cepte kalmaz birileri alır oradan.

Atasözü yerinde mi olacak emin değilim ama "insan eşek olunca semer vuran çok olur" demiş atalarımız...
Aslında haklısınız fakat benim demek istediğim şey tam olarak;
bu ve benzeri sistemlere denk gelirseniz şikayetinizi eksik etmeyin. 1 Şikayet bile o sistemin Türkiye erişimine kapatılmasına sebep oluyor zaten. Ben bunu şikayet ettim ve eninde sonunda site erişim dışı kalacak hatta sahibi hakkında da yasal işlem başlatılabilir. Orası beni açıkçası alakadar etmez. Ben, şu durumda milletin dolandırılmaması için böyle bir konu açtım. Yoksa dediğim gibi sabah da bir çok sahte reklama denk geldim.

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Sahibine yasal işlem başlatılır diyorsanız tamam edelim clap~~

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Sahibine yasal işlem başlatılır diyorsanız tamam edelim clap~~
Başlatılabilir, bu konu hakkında emin olamam. Şikayet üzerinde yapılacak analizler nasıl bir yol çizecek bunu bilemem. İnşallah da başlatılır, vursunlar ters kelepçeyi anlasın milletin kredi kartı bilgilerini çalmayı.

muhammed540

...
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Geçen gün oyunculuk başvurunuz kabul edilmiştir mesajı geldi
Bugün de evde kaldığınız her gün için devlet 10 lira verecek mesajı geldi

Bakalım daha neler gelecek

mert258

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi8
Konular
16

Size gelen mesajlar güzel benim dedeme günlük 5000 tl maaşlı jigololuk mesajları geliyor

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134

Size gelen mesajlar güzel benim dedeme günlük 5000 tl maaşlı jigololuk mesajları geliyor
Bana hiç mesaj gelmedi Allahtan. Ama çok aslı olmayan dilekçe resimleri ve reklamlarla karşılaşıyorum. Bu reklamı da Instagram'dan şikayet etmiştim ek olarak, reklam kaldırılmış.

jokerinabisi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
recep
Cihazım
xiaomi mi 5s
Konular
37

Büyük konuşmayın hocam bana birşey olmaz demeyin insanın basireti bağlanmasın yeter ki ,bu tip belalardan kurtulmak ve tuzağa düşmemek için her fırsatta hak edeni bulup sadaka-i cariye verelim
Mevla'm bizleri bu tip musibetler ile sınamasın
Selametle

Üst Alt