Yardım Ön kamera sorunsalı

uqur1988

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğur Karagöz
Cihazım
Mi 5
Konular
5
Merhaba kolay gelsin. 10s kullanıyorum. Ön kamera tam bir imtihan gibi. Nette araştırdım ama çözümler komedi portreyi kapat, camı sil, ekran koruyucuyu çıkar, güzelleştirmeyi kapat gibi. Sorun şu selfie çekerken görüntülü flu gibi böyle kesinlik yok. Ama resmi çekince galeride gayet net.Aynı zaman whatsapp aramasında da durum aynı. Google cam yükledim yine aynı görüntü bulanık ama çekip galeride açınca net. Çok can sıkıcı. Kesinlikle yazılımsal bir durum. Başına gelen varmı benim telefona özel bir sorun mu yoksa. Yada çözüm bilen biri varmı?

Son düzenleme:

tgrdl

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tuncay
Cihazım
Gurdal
Konular
0
Merhaba kolay gelsin. 10s kullanıyorum. Ön kamera tam bir imtihan gibi. Nette araştırdım ama çözümler komedi portreyi kapat, camı sil, ekran koruyucuyu çıkar, güzelleştirmeyi kapat gibi. Sorun şu selfie çekerken görüntülü flu gibi böyle kesinlik yok. Ama resmi çekince galeride gayet net.Aynı zaman whatsapp aramasında da durum aynı. Google cam yükledim yine aynı görüntü bulanık ama çekip galeride açınca net. Çok can sıkıcı. Kesinlikle yazılımsal bir durum. Başına gelen varmı benim telefona özel bir sorun mu yoksa. Yada çözüm bilen biri varmı?
Merhaba sorun bütün 10sleri kapsıyor xda ve reddit gibi yerlerde de görebilirsin. Konu ile ilgili defalarca feedback yaptım ve sorunu yaşayan kişilerde yapmış ama ne yazık ki güncelleme vermiyor. Sorun yazılım. Geçici bir çözüm sunayım şimdilik ben öyle idare ediyorum.

Kamera uygulaması ön kamerada ayarlı kalsın. Ön flaş sürekli açık durumda kalsın, hdr kapalı /AI açık olacak ve kamera uygulamasından çık. 3ncü parti uygulamalarda görüntü daha keskin olacaktır. Şimdilik geçici çözüm budur.

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Kesin bir bilgim yok, ancak tahminim Mediatek işlemci olmasıyla alakalı olabilir. Canlı gösterim esnasında performans sıkıntısı yaşanmaması için düşük örneklenmiş bir şekilde gösteriyordur. Fotoğraf çekildiğinde de arkaplanda rahatça görüntüyü işleyip kayıt ediyordur. Eğer sorunun nedeni tahmin ettiğim şeyse hiç çözülmeyecektir. Ancak benimki sadece tahmin.

Üst Alt