Ömer Halisdemir...

tr06

m!u!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tr
Cihazım
discovery
Konular
36
Bir milletin kaderine en zor dönemlerde çıkıp yön vermiş kahramanlar vardır ya isimlerini tarihe şerefle kazıyan.. O da bu şerefli halkanın son temsilcisi olma vasfına erenlerden.. Allah c.c Resuluekrem'e ve Hz.Ömer'e komşu eylesin.

Kendi canını kutsal bildiği ve korumak için üzerine yemin ettiği değerlerin yaşaması için gözünü kırpmadan veren bir akıncı.. Adı gibi bir yiğit.. Halis bir kul, demir gibi bir yürek. Cesurun bakışı, korkağın kılıcından keskindir diye bakan ve bunun icrasının ispatını korkusuz gözlerinde gösteren..

Şehadet, bir insanın yüzünde ancak bu kadar güzel ifade eder kendini.. Ne kadar asil, vakarlı; bakışları çok şey anlatıyor aslında anlayabilene.. Bu fotoğrafa her baktığınızda sizin de gözleriniz bulutlanıp, yüreğiniz sızlıyorsa anlatmak istediğini biraz olsun anlıyorsunuz aslında..

Bu milletin çok asil, karakterli ve yüce bir millet olduğunu savunan bir fikrin müntesibi olmuşumdur hep, şimdi bu savunduğum fikirlerin haklı olduğunu bir kez daha görünce bin kez daha gurur duydum aidiyetiyle şeref duyduğum milletimle.

Şehadeti meşalemiz olsun. Allah vatanı, milleti, dini ve devleti muhafaza eylesin, bu değerlerin SON KALESİ olan vatanımıza düşmanlık eden bil cümle hasım kahpelere fırsat vermesin. Amin.

Unutursan kâlbin kurur..

El Fatiha

Şehit Ömer Halisdemir

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Son düzenleme:

HakanCOSKUN

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
HaKaN
Cihazım
RedmiNote10Pro
Meslek
Ar-Ge Uzmanı
Konular
31
Rabbim Cennetiyle müjdelesin.

Mutlak galibiyetin tek sahibi Allah'ım ,

Sen vatanımızı milletimizi her türlü tehlikelerden,hainlerin hainliklerinlerinden, kahpelerin tuzaklarından bu milleti muhafaza eyle.

Amin.

tr06

m!u!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tr
Cihazım
discovery
Konular
36
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Amin Amin Allahumme Amin..

Lopus

ι̇уιℓєя нєя zαмαη тαкℓιт є∂ιℓιя.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek
Hwdrm. Sist.
Konular
269
Allah rahmet eylesin Hz.Muhammed S.A.V Efendimizle dirilmeyi nasip etsin amin ecmain.

cınarım

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ferhat
Cihazım
pocox3 NFC
Konular
23
Bir milletin kaderine yön vermiş kahraman, adı gibi bir yiğit.. Allah c.c Hz.Ömer'e komşu eylesin.

Şehadet, bir insanın yüzünde ancak bu kadar güzel ifade eder kendini.. Ne kadar asil, vakarlı; bakışları çok şey anlatıyor aslında. Bu fotoğrafa her baktığınızda sizin de gözleriniz bulutlanıp, yüreğiniz sızlıyorsa anlatmak istediğini biraz olsun anlıyorsunuz aslında..

Bu milletin çok asil ve yüce bir millet olduğunu hep savunmuşumdur, şimdi bu savunduğum fikirlerin haklı olduğunu bir kez daha görünce bin kez daha gurur duydum.

Şehadeti meşalemiz olsun, Allah vatanı, milleti, dini ve devleti muhafaza eylesin, bu değerlerin SON KALESİ olan vatanımıza düşmanlık eden bil cümle hasım kahpelere fırsat vermesin. Amin.

Unutursan kâlbin kurur..

El Fatiha

Şehit Ömer Halisdemir

Allah rahmet eylesin çok yazık oldu böyle vatan severlere çok ihtiyacı var Ülkemin...

erhan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
erhan
Cihazım
mi 4, mi 5S
Konular
54
adam adam. Resule (SAV) komşu , dost oldu.

azadalihuseyin2830

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
azad
Cihazım
mi2
Konular
7
Amin Firdevs cennetine koysun

MI 2S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Lopus

ι̇уιℓєя нєя zαмαη тαкℓιт є∂ιℓιя.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek
Hwdrm. Sist.
Konular
269
Amin Firdevs cennetine koysun

MI 2S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bende firdevs kim diyodum bilmeyenler için bende dahil acıklaması:

Firdevs-i a'la cennetin hangi mertebesidir?
Hadisde bulunan "firdevs-i a'la" tabiri ne demektir? Cennet içinde ayrı bir yermi?

Firdevs: Lügatte; Her çeşit bitkiyi cem’eden bahçe, bostan. Üzüm asmalarının bulunduğu bahçe. Cennet, Cennette altıncı kat.

Hz. Enes (ra) anlatıyor: "Ümmü Hârise (ra), Resûlullah'a (asm) geldi ve:
"Ey Allah'ın Resulü! Bana Hârise'den haber ver!" dedi. -Harise, Bedir günü isabet eden serseri bir ok sebebiyle ölmüştü.- (Kadın devamla): "Eğer cennetteyse sabredeceğim, değilse (dünya evinde olduğum müddetçe) ağlamaya devam edeceğim" dedi. Aleyhissalâtu vesselâm:
"Ey Ümmü Hârise! [Cennetin tek bir bahçe olduğunu mu sanırsın?] Cennette bahçeler var. Senin oğlun ise, Firdevs-i a'lâ'ya kondu" buyurdular. [Bunun üzerine kadın gülerek geri döndü.]" [Buhârî, Cihad 14, Megâzî 9, Rikâk 51; Tirmizî, Tefsir, Mü'minun, (3173).]

Ubade İbnu's-Samit (ra) anlatıyor: "Resulullah (asm) buyurdular ki:
"Cennette yüz derece vardır. Her bir derecenin diğer derece ile arası, sema ile arz arası kadar geniştir. Firdevs bunların en yukarıda olanıdır. Cennetin dört nehri buradan çıkar. Bunun üstünde Arş vardır. Allah'tan cennet istediğiniz vakit Firdevs'i isteyin." [Tirmizî, Cennet 4, (2533).]
Hadislerde cennetin çeşitli dereceleri olduğu belirtildiği gibi, Firdevs cennetinin en üst tabakayı teşkil ettiği de belirtilmektedir. Firdevs cenneti hepsinin yukarısında, hepsinden üstün olduğu için Allah’tan öncelikle bunun taleb edilmesi tavsiye edilmiştir. (Kütüb-i Sitte)
İnsanların dünyada elde ettikleri makamlarına göre Allah (cc) ahirette farklı cennet tabakaları yaratmıştır. Cennet'in birçok tabakası vardır. Ayetlerde adları geçen Cennet tabakaları, Cennet'in en yüksek tabakalarıdır. Çünkü bu tabakalarda da birçok tabaka vardır. Nitekim Allah Teâlâ'nın Nâim Cennetleri veya "Firdevs Cennetleri" şeklindeki çoğul ifade eden ayetleri buna delildir. Ayrıca Ümmü Hârise hadisinde bu gerçek Hz. Peygamberin dilinden ifade olunmuştur. Ümmü Harise Bedir'de şehit olan çocuğu hakkında Hz. Peygamber'den bilgi almak üzere gelmiş ve ona Rasûlullah birçok Cennet olduğunu belirterek, çocuğunun da "Firdevs-i Â'lâ'da" olduğunu söylemek suretiyle teselli etmiştir (Mansur Ali Nâsıf, et-Tâcü' el-Câmi' li'l-Usul, fi Ahadisi'r-Rasûl, Istanbul (t.y.), V, 4033).
Buhârî'nin bir rivayetinde Hz. Peygamber, Allah yolunda savaşan mücâhidler için Cennet'te yüz derece (tabaka) hazırlandığını ve iki derecenin arasının yerle gök arası gibi olduğunu haber vermekte ve sözlerine devamla "Allah'dan istediğiniz zaman Firdevs'i isteyin... Çünkü Firdevs, Cennet'in ortası ve Cennet'in en yükseğidir (...). Firdevs'ten Cennet nehirleri doğar" buyurmaktadır. (Buhârî, Cihad 4)
Aynî, "Firdevs, Cennetin ortasıdır (vasatıdır)." cümlesini, Cennet'in en iyi yeri veya üstünü (efdali) olarak yorumlar ve bu görüşüne "Böylece sizi en hayırlı bir ümmet kıldık" (el-Bakara, 2/143) ayetinde geçen "vesetan" kelimesini delil getirir (el-Aynî, Umdetü'l-Kârî fî Şerhi Sahihi'l-Buhârî, Istanbul 1309, VI, 539). Çeşitli rivayetlerde Firdevs Cenneti'nin güzellikleri dile getirilmiştir.
Bütün ayet, hadis ve âlimlerin yorumlarından Cennet'in birçok tabakası olduğu anlaşılmaktadır. Bu tabakalardan bazılarının daha yüce ve nimetlerinin daha güzel veya daha efdal olması sebebiyle isimleri bize bildirilmiştir. Firdevs Cenneti mertebece en yüksek olan Cennet tabakasıdır. (Ayrıca bkz. et-Taberi, Tefsir, Mısır 1954, XVI. 37-8)

Lilapauze

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yilmaz
Cihazım
Xiaomi Mİ 5
Meslek
güvenlik
Konular
9
ALLAH'm Ömer Abimizi İnşallah Cennetiyle Müjdelendirecektir.Bu Kadar Cesur Yiğit Komutanlarımız Oldugu İçin ALLAH'a Şükretmeliyiz.Rabbim Binlece Kez Razı Olsun... Mekanın Cennet Olsun Aslan Komutanım...

tr06

m!u!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tr
Cihazım
discovery
Konular
36
Bu kardeşimiz de şehidimizin oğlu, rahmet olsun..

Varsın, bağrın firkatiyle yavrunun yansın...
Yansın,dayan! Çünkü sen de bir kahramansın!
(Atsız)

Üst Alt