Rom OctaviOS Rom Android 11

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Merhaba Dostlar. 30.05.2021 tarihli henüz yeni çıkmış bu AOSP romu paylaşmak istedim. Yayınladığı forumda yapımcı romu çok övmüş. Denemek isteyen arkadaşlar, izlenimlerini ve ekran resimleri paylaşırlarsa, yüklemek isteyenler için rehber niteliği taşıyacaktır.

İçeriği şu şekilde; Lineage OS, AOSP -Üstün İşletim Sistemi, Pixel Deneyimi, Genişletilmiş arayüz, Havoc İşletim Sistemi, CrDroid ROM, Akışkan İşletim Sistemi.

Kurulum detayları aşağıdadır

• Önerilen kurulum temiz kurulum şeklindedir.
  • Öncelikle twrp sürümünüzün olduğundan emin olun.
  • Yukarıdaki sürüm yüklü ise Dalvik/Art Cache, Cache, System, Data, Product and Vendor temizleyin,
  • Recovery modda yeniden başlatın,
  • Romu cihazınız atın ve kurulum işlemini başlatın,
  • İsteğe bağlı olarak yükleyin,
  • Önerilen olarak rom kurulum sonrasında cihazı başlatın ve kurulumu yaptıktan sonra recovery moda alarak Magisk flashlayın,
  • Sisteminizi yeniden başlatın
Rom

Önemli not: Kurulum öncesinde cihazda Android 11 rom yüklü olduğuna emin olun, kurulumu 11 rom üzerine yapın ve persist ile tam yedek alarak işlemi yapın.

Herhangi bir bug bulunmamaktadır.

ROM İşletim Sistemi Sürümü: 11.0
ROM Çekirdeği: Linux 4.14.232
Gerekli olan ROM Donanım Yazılımı: En az 21.4.1 Olmalı
Temel Alan : AOSP

Sürümü Bilgi
Durum:
Kararlı
Akım Kararlı Versiyon: 1.0
SELinux Durum: Zorunlu
Yayın Tarihi: 2021-05-31

Kurulum sırasında yada sonrasında oluşabilecek donanımsal ya da yazılımsal sorunlar tamamen kullanıcıya aittir. Lütfen bunu dikkate alarak yükleme yapınız.

kubatlifaruk

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Faruk
Cihazım
mi note 10
Konular
3
Abi baktım da görüntülerine çok tatlı görünüyor. Birazdan Oneos son sürüme geçeceğim eğer üzerse beni akşam üzeri bu romu kurmayı düşünüyorum şuan indiriyorum aopsler arasında ilk defa beni kendisine çeken bir tasarım gördüm yüklediğim an deneyimlerimi paylaşacağım. Çok güzel paylaşım olmuş eline sağlık abi

viper17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Xiaomi Mi4c
Konular
0
Abi baktım da görüntülerine çok tatlı görünüyor. Birazdan Oneos son sürüme geçeceğim eğer üzerse beni akşam üzeri bu romu kurmayı düşünüyorum şuan indiriyorum aopsler arasında ilk defa beni kendisine çeken bir tasarım gördüm yüklediğim an deneyimlerimi paylaşacağım. Çok güzel paylaşım olmuş eline sağlık abi
oneOs üzerse masik p roma geçin. aosp rom gitmiyor bu telefona. yine de denemekten zarar gelmez ama ön yorumum bu şekilde.

Yusuferoglu01

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
YUSUF EROĞLU
Cihazım
Cc9 Pro
Meslek
Yazılımcı
Konular
0
Mustafa abi romu denedim güzel lakin scroll sorunu var romda. xda da aynısını belirttim. arayüz idare eder hız falan sorun yok ama scroll berbat abi ilk stabil sürüm bu zaten rom daha yeni geliştirmeleri lazım. viper17 hocam siz başka konu altında da aosp gitmiyor bu telefona dediniz bu sizin fikriniz tabi. project shakura kurdum telefona 2 gün kullandım ekran süresi 10 saati geçiyor, arayüz fazla özelleştirilebilir ve rom uçak gibi en ağır uygulamaya dahi tıkladığın anda giriyor, telefon sanki 60 değil 90-120 hertz oluyor. yeni telefon almış gibi hissettim. parmak izi yüz tanıma sıfır sıkıntı. bendeki tek sorun anxcamera da sıkıntı yaşadım millet kurup kullanıyor sıkıntı yok benım tel ile ilgili sanırım. yani diyeceğim o ki hocam aksine miui rom kullanılmaz hale geldi. yoksa zaten arayışa dahi girmezdik. merak edip bi denerseniz özllikle hız konusunda miui romu nasıl tokatladığını gorursunuz. saygılar abilerım

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mustafa abi romu denedim güzel lakin scroll sorunu var romda. xda da aynısını belirttim. arayüz idare eder hız falan sorun yok ama scroll berbat abi ilk stabil sürüm bu zaten rom daha yeni geliştirmeleri lazım. viper17 hocam siz başka konu altında da aosp gitmiyor bu telefona dediniz bu sizin fikriniz tabi. project shakura kurdum telefona 2 gün kullandım ekran süresi 10 saati geçiyor, arayüz fazla özelleştirilebilir ve rom uçak gibi en ağır uygulamaya dahi tıkladığın anda giriyor, telefon sanki 60 değil 90-120 hertz oluyor. yeni telefon almış gibi hissettim. parmak izi yüz tanıma sıfır sıkıntı. bendeki tek sorun anxcamera da sıkıntı yaşadım millet kurup kullanıyor sıkıntı yok benım tel ile ilgili sanırım. yani diyeceğim o ki hocam aksine miui rom kullanılmaz hale geldi. yoksa zaten arayışa dahi girmezdik. merak edip bi denerseniz özllikle hız konusunda miui romu nasıl tokatladığını gorursunuz. saygılar abilerım
İncelemen ve yorumun için teşekkürler Yusuf kardeşim. Aosp romlar bana kalırsa da başarılı ancak nedense destek kısa sürüyor. Ya güncelleme almıyor yada güncelleme sonrasında bozuyor. Res romun güncellemesini bekle, o rom bu cihaz için yapılmış en iyi Aosp rom' dur. Güncelleme gelirse onun üzerine Aosp rom olmaz. O romu kullanan ve alışan bir daha başka rom da kullanamaz. Note 10 kullandığım süre içinde en uzun pil ömrü, en stabil arayüz, en uyumlu kernel, en fazla kişiselleştirilebilir seçenek o romda mevcuttu. Umarım güncelleme alır. Sevgiler.

Yusuferoglu01

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
YUSUF EROĞLU
Cihazım
Cc9 Pro
Meslek
Yazılımcı
Konular
0
İncelemen ve yorumun için teşekkürler Yusuf kardeşim. Aosp romlar bana kalırsa da başarılı ancak nedense destek kısa sürüyor. Ya güncelleme almıyor yada güncelleme sonrasında bozuyor. Res romun güncellemesini bekle, o rom bu cihaz için yapılmış en iyi Aosp rom' dur. Güncelleme gelirse onun üzerine Aosp rom olmaz. O romu kullanan ve alışan bir daha başka rom da kullanamaz. Note 10 kullandığım süre içinde en uzun pil ömrü, en stabil arayüz, en uyumlu kernel, en fazla kişiselleştirilebilir seçenek o romda mevcuttu. Umarım güncelleme alır. Sevgiler.
Abi çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. eski bi telefonumda kullanmıştım RRX i gerçekten mükemmeldi ve kendi ota'sı bile vardı. umarım buna da gelir abi. benim tek sorunum kamera abi inşallah anxcam yeni versiyon ile falan sorunsuz hale gelirse tamamdır. Saygılar abicim

viper17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Xiaomi Mi4c
Konular
0
ben zaten aosp rom severim ama bu telefonda sıkıntı işte. kamera ayrı, bluetooth ayrı, video/ses kaydı/ağır çekim ayrı problem. volte vowifi konularına hiç girmiyorum. pilin uzun gitmesi miui romunun dandikliği ve arka planda çine veri yollayan onlarca programın çalışmasından dolayı. aosp rom çok iyi değil, miui aşırı kötü. driverların tam uyumlu olduğu aosp rom çıksa onu kullanırım. bu şekilde sakat kalıyor cihaz.

Fataldose

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ergin
Cihazım
Mi 10T Pro
Meslek
Mobile Software
Konular
0
oneOs üzerse masik p roma geçin. aosp rom gitmiyor bu telefona. yine de denemekten zarar gelmez ama ön yorumum bu şekilde.
Masik Premium gerçekten çok güzel. Bende hep ona dönüyorum deneyip :)

kubatlifaruk

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Faruk
Cihazım
mi note 10
Konular
3
Abi bende aosp romlarda gapps kurarken twrpde error veriyor error kodunu hatırlamıyorum ama sd card falan birşeyler yazıyordu. Gapps kuramadığım için geri döndüm miyi roma.

kubatlifaruk

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Faruk
Cihazım
mi note 10
Konular
3
oneos uzun zamandır üzmüyor,masik p romu da biliyorum efsanedir masik ama bi aosp deneyeyim dedim bu romda tatmin etmedi. Oneos a geri döndüm çok memnunum

Üst Alt