Soru Note 8 Şaşırtıcı Şarj Problemi

mustafa_oztekin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
6
Merhaba
Note 8, MIUI 11.0.8 kullanıyorum. Bakanlığın uygulamasını maske şifresi almak için yükledim. Uygulama konum ve Bluetooth servislerini kullandığı için yoğun enerji tüketiyor bunu biliyordum. Zaten ilk gece telefonun şarjı 80 90 seviyesinde yattım. Sabah kalktığımda ise 60 civarına düşmüştü. Uygulamayı kaldırdım ama bu sorun hala devam ediyor. Normalde 8 9 saat arası ekran süresi alırken uygulamayı kaldırdıktan sonra 2 kez şarj döngüsü geçmesine rağmen 4 saat civarı alıyorum. Yüklü olmayan bir uygulamanın şarj tüketmesi kulağa çok saçma geliyor ama bu esnada başka herhangi bir uygulama da yüklemedim. Sistem güncellemesi de yapmadım. Bu süreçte buna sebep olabileceğini düşündüğüm uygulama güncellemelerini tamamen kaldırdım. Telefon durduk yerde bile neredeyse 5 dakikada bir %1lik şarj yiyor. En son çare telefonu sıfırlamak gibi görünüyor. Bu uygulama veya değil buna benzer bir sorun yaşayan oldu mu?

Son düzenleme:

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
Merhaba
Note 8, MIUI 11.0.8 kullanıyorum. Başlıkta belirttiğim uygulamayı maske şifresi almak için yükledim. Uygulama konum ve Bluetooth servislerini kullandığı için yoğun enerji tüketiyor bunu biliyordum. Zaten ilk gece telefonun şarjı 80 90 seviyesinde yattım. Sabah kalktığımda ise 60 civarına düşmüştü. Uygulamayı kaldırdım ama bu sorun hala devam ediyor. Normalde 8 9 saat arası ekran süresi alırken uygulamayı kaldırdıktan sonra 2 kez şarj döngüsü geçmesine rağmen 4 saat civarı alıyorum. Yüklü olmayan bir uygulamanın şarj tüketmesi kulağa çok saçma geliyor ama bu esnada başka herhangi bir uygulama da yüklemedim. Sistem güncellemesi de yapmadım. Bu süreçte buna sebep olabileceğini düşündüğüm uygulama güncellemelerini tamamen kaldırdım. Telefon durduk yerde bile neredeyse 5 dakikada bir %1lik şarj yiyor. En son çare telefonu sıfırlamak gibi görünüyor. Bu uygulama veya değil buna benzer bir sorun yaşayan oldu mu?
OxygenOS kullanıyorum Böyle bir sorunum yok global Romdada yoktu Hard reset atın düzelir

Oyla:

mustafa_oztekin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Telefonu sıfırladım yine değişen birşey olmadı. Anlam veremiyorum. Bir anda nasıl böyle birşey olabiliyor. Telefonu gün içinde doğru düzgün kullanmadım. 5 dakika telefon görüşmesi. 5 10 dakika sosyal medya. Başka bir uygulama kullanımı yok. Servis yolu göründü gibi ama 20 30 gün beklemek istemiyorum.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

muhammed540

...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Hocam hayat eve sığar uygulamasının bu duruma sebep olmadığına emin olabilirsiniz. Muhtemelen başka bir şey sebep oluyor. Bir de telefon sifirlandiktan sonra 2 veya 3 gün geçmesi gerekiyor pil kullanımının optimum seviyeye ulaşması için. Çünkü telefon bu aralıkta hep bilgilerini günceller

Oyla:

mustafa_oztekin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
6
Hocam hayat eve sığar uygulamasının bu duruma sebep olmadığına emin olabilirsiniz. Muhtemelen başka bir şey sebep oluyor. Bir de telefon sifirlandiktan sonra 2 veya 3 gün geçmesi gerekiyor pil kullanımının optimum seviyeye ulaşması için. Çünkü telefon bu aralıkta hep bilgilerini günceller
Hocam uygulama mı sebep oldu başka birşey mi bilemiyorum. Hattan kaynaklı diye de düşündüm ama inşallah dediğin gibi 2 3 güne düzelir

Oyla:

srmrmr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdurrahman
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
3
Hocam uygulamayı ilk çıktığı günden beri kullanıyorum ama işim bitince "Durdurmaya zorla" deyip tamamen kapatıyorum. Şarj konusunda herhangi bir sorun olmadı şimdiye kadar.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

mustafa_oztekin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
6
Son durum için tekrardan yazmak zorunda kaldım ve yardımınıza ihtiyacım var çünkü sorun düzelmedi. Bu süreç içinde 2 gün boyunca sim kartı çıkardım ve Google'a ait carrier services ve device health services adlı pil optimizasyonu sağlayan uygulama güncellemelerini de kaldırdım. Sim kartımı başka bir telefona taktım. Neden simkart diyeceksiniz aklıma başka şey gelmedi. Telefon bu durumda normal pil kullanımıyla çalıştı. Ardından az önce dediğim 2 uygulamayı tekrar güncelleyip denedim. (Bu esnada bir de Turkcell'i arayıp hattı resetleme işlemi yaptırdım.) Sorun olmayınca sim kartımı tekrar taktım telefona. Sabah uyandığımda internet de kapalı olmasına rağmen %100den %81e düştü şarj. Yani sorun sim kartla birlikte oluşuyor. Başka sim kart da takıp denedim sonuç yine aynı. Pil istatistiklerini de ekledim. Telefondan soğudum resmen. Oyun oynamam. Telefonu sürekli kullanan biri de değilim ama ekran süresi 4 saat anca gidiyor. 8 saatten 4 saate düşmesi de moral bozucu oldu ki bu normal değil. Yardım bekliyorum bilen anlayan kişilerden.

Oyla:

mert258

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi8
Konular
16
Son durum için tekrardan yazmak zorunda kaldım ve yardımınıza ihtiyacım var çünkü sorun düzelmedi. Bu süreç içinde 2 gün boyunca sim kartı çıkardım ve Google'a ait carrier services ve device health services adlı pil optimizasyonu sağlayan uygulama güncellemelerini de kaldırdım. Sim kartımı başka bir telefona taktım. Neden simkart diyeceksiniz aklıma başka şey gelmedi. Telefon bu durumda normal pil kullanımıyla çalıştı. Ardından az önce dediğim 2 uygulamayı tekrar güncelleyip denedim. (Bu esnada bir de Turkcell'i arayıp hattı resetleme işlemi yaptırdım.) Sorun olmayınca sim kartımı tekrar taktım telefona. Sabah uyandığımda internet de kapalı olmasına rağmen %100den %81e düştü şarj. Yani sorun sim kartla birlikte oluşuyor. Başka sim kart da takıp denedim sonuç yine aynı. Pil istatistiklerini de ekledim. Telefondan soğudum resmen. Oyun oynamam. Telefonu sürekli kullanan biri de değilim ama ekran süresi 4 saat anca gidiyor. 8 saatten 4 saate düşmesi de moral bozucu oldu ki bu normal değil. Yardım bekliyorum bilen anlayan kişilerden.
Ayarlarınız bu şekildemi

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-05-10-22-29-08-746_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2020-05-10-22-29-08-746_com.miui.securitycenter.jpg
    207,2 KB · Görüntüleme: 17
  • Screenshot_2020-05-10-22-29-04-817_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2020-05-10-22-29-04-817_com.miui.securitycenter.jpg
    246,5 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_2020-05-10-22-28-52-193_com.miui.powerkeeper.jpg
    Screenshot_2020-05-10-22-28-52-193_com.miui.powerkeeper.jpg
    192,3 KB · Görüntüleme: 18
Oyla: