Yardım Note 8 Pro Aramada Çalma Sesi Gelmiyor

hellboy940

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
8 pro
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
12.0.7.0 Kararlı
Telefon Modeli
Red Mi Note 8 Pro
Bootloader Kilidi
Kapalı
Note 8 Pro 64 gb kullanıcısıyım,örneğin annemi ya da babamı arıyorum,ses yok 5-6 sn sonra çat diye arama açılıyor ve ALO?
Anlayacağınız dıııııt-dıııııııııt şeklinde çalma sesi alamıyorum,herhangi bir operatöre özgü de yapmıyor bunu telekom-turkcell ya da vodofone fark etmiyor.Orjinal ya da Custom rom atmayı denemedim bile,yapmayı da düşünmüyorum

Bu arada cihazı aldığımdan beri bu sorun var,güncellemeleri de yaptım,MIUI 12 geçişini de sorunsuz tamamladım ama aynı sorun devam ediyor

Not:Cihazı aldığım gibi kullanmaya devam ediyorum,üzerinde gelen Global Rom'a dokunmadım

KayraBey

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kayra
Cihazım
Redmi Note8 Pro
Meslek
Bil.Tek.
Konular
7
Başından beri bu varsa keşke servise götürseydiniz. Gerçi O'nlar da ne kadar ilgilenirlerdi muamma...

Oyla:

hellboy940

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
8 pro
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Başından beri bu varsa keşke servise götürseydiniz. Gerçi O'nlar da ne kadar ilgilenirlerdi muamma...
hocam bu tür problemleri umursamıyorlar bile daha önce başıma geldiği için biliyorum,illa donanımsal bir problem olması gerekiyor

Oyla:

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
44
Telefon ile alakası Yok sorunun şebeke ile alakalı (band sorunu yoksa)
Başka firmaya ait hat takıp deneyin birde hocam

Oyla:

hellboy940

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
8 pro
Konular
1
Telefon ile alakası Yok sorunun şebeke ile alakalı (band sorunu yoksa)
Başka firmaya ait hat takıp deneyin birde hocam
Öyle deneyeceğim artık hocam,turkcell hat kullanıyorum,hattı şirket hattına taşıdım 1 yıllık teze hat kullanıyorum,inşallah ondandır da değişince düzelir
Cevap için teşekkür ederim.

Oyla:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Volte ve Vowifi servisleri kapalıysa arama yaparken 4.5G bağlantısı kesilir ve 3G veya 2G şebekesine geçer telefon. Bu geçiş süreci gecikmeye sebep olur.
Aynı şekilde aranan kişinin de volte veya vowifi özelliği yoksa ve 4,5G ağına bağlıysa şebeke düşüşü olur.

Oyla:

hellboy940

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
8 pro
Konular
1
Volte ve Vowifi servisleri kapalıysa arama yaparken 4.5G bağlantısı kesilir ve 3G veya 2G şebekesine geçer telefon. Bu geçiş süreci gecikmeye sebep olur.
Aynı şekilde aranan kişinin de volte veya vowifi özelliği yoksa ve 4,5G ağına bağlıysa şebeke düşüşü olur.
aynı cihazı kullanan yine turkcell hattı kullanan bir arkadaş var,hiç böyle bir sorun yaşamıyor hocam.Muhtemelen hat ile ilgili gibi geldi bana

Oyla:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
aynı cihazı kullanan yine turkcell hattı kullanan bir arkadaş var,hiç böyle bir sorun yaşamıyor hocam.Muhtemelen hat ile ilgili gibi geldi bana
Operatörün çekim gücü ile de alakalı elbette. 4.5G öncesi en iyi çekim gücüne Turkcell sahipti.
Turkcell 3G şebekeleri daha güçlü olduğu için ona geçiş daha hızlı olabilir ancak Türk Telekom ve Vodafone 3G şebekesi yok gibi bir şey hatta yok.
Hiçbir yerde çekmiyorlar. Bu arada Note 8 Pro anten olarak da zayıf bir cihaz.

Oyla:

hellboy940

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
8 pro
Konular
1
Operatörün çekim gücü ile de alakalı elbette. 4.5G öncesi en iyi çekim gücüne Turkcell sahipti.
Turkcell 3G şebekeleri daha güçlü olduğu için ona geçiş daha hızlı olabilir ancak Türk Telekom ve Vodafone 3G şebekesi yok gibi bir şey hatta yok.
Hiçbir yerde çekmiyorlar. Bu arada Note 8 Pro anten olarak da zayıf bir cihaz.
doğrudur hocam,çekim gücü ile ilgili bir problem yaşamadım henüz.Ankaradayım ve çevre bölgelerimde sinyal gücü yüksek.Ama benim problemim direkt olarak çalma sesi ile ilgili arada bir çalma sesi geliyor,arada bir de gelmiyor ama karşı taraf telefonu açınca konuşabiliyorum

Oyla:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
doğrudur hocam,çekim gücü ile ilgili bir problem yaşamadım henüz.Ankaradayım ve çevre bölgelerimde sinyal gücü yüksek.Ama benim problemim direkt olarak çalma sesi ile ilgili arada bir çalma sesi geliyor,arada bir de gelmiyor ama karşı taraf telefonu açınca konuşabiliyorum
Yukarıda size sorunun kaynağını söylemiştim.
Volte servisini kontrol edin. 4.5G çekimi iyi olabilir ancak 4.5G üzerinden ses iletişimi olmuyor bunun için Volte var.
Volte kapalıysa sizin aldığınız çekim gücü bir anlam ifade etmez.

Oyla:
Üst Alt