Yardım Note 6 Pro - Alım Öncesi Sorular ve Yardım Talebi

ozgurbulut34

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Özgür B.
Cihazım
Galaxy J7Prime
Konular
1
Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle cihazı almaya karar verdim, kendi cihazımdan memnunum fakat hafıza yetmemeye başladı, kart ile uğraşmak yerine elden çıkarayım dedim çokta yormadan (maddi olarak) bir cihaz ararken Note 6 Pro ya denk geldim.
Bir kaç dükkan gezdim, internette edindiğim bilgileri burada baktığım cihazlarda kontrol ettim ama aklım bulandı maalesef cihaz alamadan çıktım.
Ben mavi veya kırmızı (özellikle kırmızı istedim ancak Hindistan pazarı için sanırım kırmızı sadece) bir cihaz alacağım. Aşağıda belirttiğim konular için bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.

1- Bu ürünlerin tamamı global mi? Çin için hiç üretilmemiş bir model olduğu söyleniyor?
2- Bir kaç yerde baktım, arkada olan etikette model numarasının sonunda "I" vardı, bu Hindistan modeli demek oluyor sanırım, bundan alırsam bir sıkıntı olur mu?
3- Kırmızı renk istiyordum bu sadece I model kodlu Hindistan modelinde mi var?
4- Fason kutu/orjinal kutu diye bir numara var bu nedir? (Baktığım ürünlerde arkasında model numarası I yani hindistan olmasına kutular TURUNCU renkteydi, Hindistan kutuları beyaz diye biliyorum)
5- Baktığım ürünlerde etiket arkasında olan imei ile kutuda yazan imei bir birini tutmuyordu bu sorun mu? (Sahte kutu mu? Yada satıcı özensiz kutuları birbirine mi karıştırmış?)
6- Türkiye uyumlu şarj aleti olanlarda (ucuna aparat gerektirmeyen) siyah renk ve made in india (Hindistan) yazıyor, fakat birde beyaz renk ucuna aparat gereken made in china (Çin) yazan var, bu fark eder mi?
7- Satıcılardan birine bunun model kodunda I yazıyor hindistan sürümü dediğimde Global rom yüklü sorun olmaz, zaten band 20 var dedi. Bu bilgi doğru mu güvenebilir miyim?
Yardımcı olursanız çok memnun olurum.
8- Xiaomi normal cihazlara göre BAND 20 olsa bile daha mı zayıf çekiyor şebeke olarak (Redmi Note 6 Pro için soruyorum), bazı ikinci el satıcı arkadaşlar ve fb gruplarında bu şekilde bilgi verenler oldu.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler, hadi bir el atında bende aranıza katılayım biran evvel :))))

ahmetgs16

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet
Cihazım
note 6 pro
Konular
1
Kardeş öncelikle şunu belirteyim şuan piyasada olan cihazların yüzde doksanı india yani Hindistan sürüm,fakat bizim akıllı satıcılar cihazın normalde beyaz olan kutusunu değiştirip çakma turuncu kutu yaptırıp yan tarafınada global versiyon yazıyor lar ben bu aldatmacanın kurbanı oldum ve aldım cihazı cihazda sadece band 20 değil bir çok band eksik doğru düzgün internete giremedim ve zararına sattım telefonu.Bu cihazın üç değişik versiyonu var alacağın kişiden ürünün orjinal resimlerine bak şarz aleti beyaz ve Türkiye uyumlu olması ve model adının Sonunda G ile biten olmasına dikkat et yoksa çok sıkıntı yaşarsınız

Oyla:

ozgurbulut34

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Özgür B.
Cihazım
Galaxy J7Prime
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kardeş öncelikle şunu belirteyim şuan piyasada olan cihazların yüzde doksanı india yani Hindistan sürüm,fakat bizim akıllı satıcılar cihazın normalde beyaz olan kutusunu değiştirip çakma turuncu kutu yaptırıp yan tarafınada global versiyon yazıyor lar ben bu aldatmacanın kurbanı oldum ve aldım cihazı cihazda sadece band 20 değil bir çok band eksik doğru düzgün internete giremedim ve zararına sattım telefonu.Bu cihazın üç değişik versiyonu var alacağın kişiden ürünün orjinal resimlerine bak şarz aleti beyaz ve Türkiye uyumlu olması ve model adının Sonunda G ile biten olmasına dikkat et yoksa çok sıkıntı yaşarsınız

Bunu öğrenmem iyi oldu, çünkü ben India (Hindistan) versiyonunun bir farkı yok sadece yazılım farkı var donanım ve bant aynı sanıyordum.
Satıcıda bu yönde bilgi verdi ve ekledi "Global rom yüklüyoruz aynı oluyorlar" şeklinde. Bu durumda ben en iyisi bilinen fb satıcıları var, onları terchi edeyim veya ikinci el paralel ithalat bakayım (hem imei hemde global olduğu için), yada spot alacaksam satıcı ile çok iyi görüşeyim.
Benim incelediğim kutularda önce bir kırmızı renk vardı, aklıma şaibe düşüren bu oldu, çünkü aliexpress de kırmızı için global yazmıyor, onu da geçtim kırmızı satışı yok. Arkasını bir çevirdim I ile bitiyor model kodu, sonra kutusuna baktım siyah renk türkiye uyumlu xiaomi yazan adaptör vardı, diğer kutulara baktım aparat gerektiren beyaz şarj aleti vardı, siyah şarjın üzerinde made in india beyazlarda china yazıyordu.

Buradan şunu anladım ne yaparsam yapayım global almalıyım ve satıcının dediğine kanmayayım. Birde gözümü en çok korkutan kullanıcı yorumları, xiaomi nin şebekesinin band 20 olsa bile normal diğer avrupa cihazlara veya resmi satılan samsung, sony, gm, huawei vb. markalara göre daha az çektiğini söylüyorlar.
Umarım buda sadece hurafedir.

Oyla:

serhat.yldz

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Redmi Note 9S
Konular
315
Hocam bu cihazın Global Ve Hindistan modeli bulunmakta. TG olan global Tİ olan hint model. Hint model de band 20 yok. Sebeke anlamında 4G de merkezi yerlerde sorun yaşamazsın ama köy ve dağlık alanlarda 4G'yi hint modelde kullanamayabilirsin. Yukarda arkadaşında dediği gibi bazı satıcılar çakma kutu ayarlıyor içine de global olmayan cihaz koyuyor, bu durumla karşılaşan kişilere denk geldim. Kırmızı renk ve 6Gb ram olan model sadece hint model de var bilgin olsun. İmeinkutudaki ile cihazdaki farklı olma durumu olabilir cunku cihaza farklı cihazın imeisini atıyorlar.

Oyla:

ozgurbulut34

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Özgür B.
Cihazım
Galaxy J7Prime
Konular
1
Bu hindistan olayı çok sıkıcı oldu, sanırım ben Redmi Note 7 ye doğru yöneleceğim.

Oyla:

serhat.yldz

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Redmi Note 9S
Konular
315
Oyla:

ozgurbulut34

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Özgür B.
Cihazım
Galaxy J7Prime
Konular
1
Hocam Global cihaz alın, size kim diyor Hint model alın diye.

Yanlış anlaşılma olmasın hint alın diyen yok, fakat benim Kadıköy ve Eminönün'de gezdiğim 6 dükkanda da hint vardı (I ile biten model) ve ısrarla 4g de sorun yok, rom global olduğu için özellikler aynı fark yok diyip durdular. Kafamı da zaten bu kurcaladı, bu arada Note 7 ye baktım gsmarena doğru söylüyorsa eğer onda global versiyonda bile Band 20 mevcut değil.
Ben yine Note 6 Pro alacağım sanırım.

Oyla:

serhat.yldz

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Redmi Note 9S
Konular
315
Yanlış anlaşılma olmasın hint alın diyen yok, fakat benim Kadıköy ve Eminönün'de gezdiğim 6 dükkanda da hint vardı (I ile biten model) ve ısrarla 4g de sorun yok, rom global olduğu için özellikler aynı fark yok diyip durdular. Kafamı da zaten bu kurcaladı, bu arada Note 7 ye baktım gsmarena doğru söylüyorsa eğer onda global versiyonda bile Band 20 mevcut değil.
Ben yine Note 6 Pro alacağım sanırım.
Anladım satıcıların elinde Hint model kaldı heralde.

Oyla:

ahmetgs16

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet
Cihazım
note 6 pro
Konular
1
Görüldüğü üzere india sürüm

Ağ ve Bağlantı (M1806E7Tİ PRİCE İN İNDİA)

SIM Boyutu

SIM1: Nano, SIM2: Nano (Hibrit)Ağ desteği

4G (Hint gruplarını destekler), 3G, 2Gvolte

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
SIM 1
4G Bantları:
TD-LTE 2300 (bant 40) / 2500 (bant 41)
FD-LTE 2100 (bant 1) / 1800 (bant 3) / 850 (bant 5)
3G Bantları:
UMTS 1900/2100/850/900 MHz
2G Bantları:
GSM 1800/1900/850/900 MHz
GPRS:
Mevcut
KENAR:
Mevcut
SIM 2
4G Bantları:
TD-LTE 2300 (bant 40) / 2500 (bant 41)
FD-LTE 2100 (bant 1) / 1800 (bant 3) / 850 (bant 5)
3G Bantları:
UMTS 1900/2100/850/900 MHz
2G Bantları:
GSM 1800/1900/850/900 MHz
GPRS:
Mevcut
KENAR:
Mevcut

Oyla:

Veyis

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veyis
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
CNC Makine
Konular
27
Arkadaşlar bende sonu g olanda kullandım sattım mi8se aldım sonra babama da aldım şarj aleti siyah geldi ucu yuvarlak ama aparat olmadan yine yakışmıyor.
Hindistan modele 4g de sorun yaşamadım ama Google play den Instagram yüklenmiyor veya Candy crash saga şeker patlatma oyunu yok başka bir eksik göremedim bunları da APK olarak indirdim çalışıyor. Ben sorun göremedim rom u da 10.2.2 global kararlı geldi. Seri numarasının sonu g olan ilk sürümü ile gelmiş son güncellemeyi kendim yapmıştım.

Oyla:
Üst Alt