Yardım note 13 pro plus bootloader açık gösteriyor ama değil

uhalting

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
furkan
Cihazım
Zicron 13pro+
Meslek
Öğrenci
Konular
4
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 2.0.8.0 VNOMIXIM
Telefon Modeli
Redmi Note 13 Pro Plus 5G
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhabalar benim Redmi Note 13 Pro Plus 5G cihazımda Fake ROM vardı ve çin olaylarında sonra bildiğiniz gibi bootloader açım işlemi ile ilgili herkes sıkıntıya giriyordu ve bu sıkıntıyla beraber benim kayıt süremde yaklaşmıştı aldığım telefoncuya gittim ve server kayıt yapmak istediğimi söyledim o da yapabileceğini söyledi server kayıt yapıldı olarak aldım telefonu telefon istediğim gibi hyper os 2 de olmuştu ama bu sefer bu da fake ROM du yani fake rom yapacaksan server kayıtın ne anlamı kaldı :D neyse fake rom olmasını geçtim dedimki mi flash tooldan değiştirirm diye mi kilidim de açık olarak gözüküyor yani hiçbir sorun yok bütün driverlarımı felan indirdim orjinal ROM u da indirdim fastbootta telefonda herşey normal mi flash tool da flash a bastım bir süre bekledim ve hata verdi chatgpt ye sordum Logları istedi ve logları attığımda ise logda bootloader kilidinin açık olmadığını söyledi bu durumdan nasıl kurtulurum ve bu olay normal bir olaymı bunu öğrenmem gerek lütfen yardım edin

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Bu cihazlarda bootloader kilidi açılmaz. Server kayıtlı kullanmak için ya kilit açık olmalı ya da çin romunda kullanmalısınız. O yüzden bu cihaza yazılımsal kayıt yapılır. Güncelleme sıfırlama sorunsuz yapılır. Bizde bu modele özel bu yolu kullanıyoruz. Bu kısımda yaşayacağınız tek sıkıntı güncelleme yapmak olabilir. Eğer hyperos 2 ye kadar siz güncellediyseniz sorun yok. Rahatça kullanın. Fake rom bu değil. Cihazın global romda açabilmesi için bazı partisyonları editleniyor ve cihaz Kilit açık gibi gösteriliyor. Sorun sıkıntı yok. Öyle mi flash ile rom yükleyim, bootloader kilidi açayım gibi düşünceleriniz varsa zaten baştan yanlış model tercih etmişsiniz.

Oyla:

uhalting

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
furkan
Cihazım
Zicron 13pro+
Meslek
Öğrenci
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu cihazlarda bootloader kilidi açılmaz. Server kayıtlı kullanmak için ya kilit açık olmalı ya da çin romunda kullanmalısınız. O yüzden bu cihaza yazılımsal kayıt yapılır. Güncelleme sıfırlama sorunsuz yapılır. Bizde bu modele özel bu yolu kullanıyoruz. Bu kısımda yaşayacağınız tek sıkıntı güncelleme yapmak olabilir. Eğer hyperos 2 ye kadar siz güncellediyseniz sorun yok. Rahatça kullanın. Fake rom bu değil. Cihazın global romda açabilmesi için bazı partisyonları editleniyor ve cihaz Kilit açık gibi gösteriliyor. Sorun sıkıntı yok. Öyle mi flash ile rom yükleyim, bootloader kilidi açayım gibi düşünceleriniz varsa zaten baştan yanlış model tercih etmişsiniz.
hyper os 2 ye kadar ben guncellemedim ve bundan sonra nasıl telefonumu güncelleyeceğim?

Oyla:

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
hyper os 2 ye kadar ben guncellemedim ve bundan sonra nasıl telefonumu güncelleyeceğim?
O zaman geçmiş olsun muhtemelen doğru yöntemle yapılmadıysa güncelleme yapmayacak. Yapmazsa işlem yapan yerle görüşürsünüz. Muhtemel senaryoda da çözüm bulup hatayı sahiplenmezler. Sizde ya böyle kullanır ya da aynı masrafı tekrar yapar güncelleme yapılır hale getirtirsiniz. Bu kötü senaryo tabiki. Doğru yöntem yapıldıysa sorun yaşanmayacaktır.

Oyla:
Üst Alt