Yardım Note 10s YouTube Netflix vs Videolarda bulanıklık

Maverick41

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kemal
Cihazım
Resmi Note 10s
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 13.0.6 Kararlı
Telefon Modeli
Resmi Note 10s (M2101K7BG)
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Selamün aleyküm cümleten,

Birkaç gün önce Redmi Note 10s aldım ve güncelleme yaptım.Asıl sorunum, YouTube Netflix vs gibi videolarda netlik yok,tuhaf bir bulanıklık var.Normal telefon menüleri falan çok net ama aynı şeyi videolar için diyemeyeceğim.Neyden kaynaklı olduğunu bilmiyorum.Vallahi sıfır telefondan soğudum resmen.Sırf amoled ekran,video,film izlemek için aldım.

Aynı sorunu yaşayan var mı? Ne tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkür ederim

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Emin olmamakla beraber şunu söyleyeyim; arkadaşımın Note 8 Pro'sunda YouTube'da bir video izleyeyim dedim. Onda da tam olarak bu bahsettiğiniz şey vardı. Garip bir bulanıklık vardı. Sankı video HD değil de, makyajlanmış HD gibi görünmesi sağlanmış gibi duruyordu. Hatta daha kalitesiz videolarda, direk sulu boya gibi görünüyordu. Yanlış hatırlamıyorsam bir yerde bunun Mediatek işlemcisiyle alakalı olduğunu okumuştum. Note 8 Pro örneğini verdim çünkü o cihazda da bildiğiniz üzere Mediatek işlemci var ve tıpkı bahsettiğiniz şeyi yaşadım o cihazda. Kısaca işlemciden kaynaklı olabilir. Yanlışım varsa düzeltin lütfen bilgi sahibi arkadaşlar.

Oyla:

Maverick41

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kemal
Cihazım
Resmi Note 10s
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Emin olmamakla beraber şunu söyleyeyim; arkadaşımın Note 8 Pro'sunda YouTube'da bir video izleyeyim dedim. Onda da tam olarak bu bahsettiğiniz şey vardı. Garip bir bulanıklık vardı. Sankı video HD değil de, makyajlanmış HD gibi görünmesi sağlanmış gibi duruyordu. Yanlış hatırlamıyorsam bir yerde de bunun Mediatek işlemcisiyle alakalı olduğunu okumuştum. Note 8 Pro örneğini verdim çünkü o cihazda da bildiğiniz üzere Mediatek işlemci var. Bahsettiğiniz şey, işlemciden kaynaklı olabilir
Teşekkür ederim hocam yardımınız için.Yani diğer telefonum Xioami note 4x. Abartısız onda bile YouTube Netflix videolar çok daha kaliteli amoled olmamasına rağmen

Oyla:

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Belki bir ayar vardır. Yapılması gereken bir şey vardır bilmiyorum ama bir yerde Mediatek işlemci ve Videoda bulanıklık muhabbetini gördüğümü hatırlıyorum. Benim bahsettiğim gibi bir şey aşağı yukarı değil mi hocam?

Oyla:

Maverick41

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kemal
Cihazım
Resmi Note 10s
Konular
1
Belki bir ayar vardır. Yapılması gereken bir şey vardır bilmiyorum ama bir yerde Mediatek işlemci ve Videoda bulanıklık muhabbetini gördüğümü hatırlıyorum. Benim bahsettiğim gibi bir şey aşağı yukarı değil mi hocam?
Evet hocam aynen bahsettiğiniz durum.Hani internet hızı düşük olur veya 480p izlediğiniz bir video gibi.Netlik yok,hatları belli olmayan pastel bir renk gibi

Oyla:

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Evet hocam aynen bahsettiğiniz durum.Hani internet hızı düşük olur veya 480p izlediğiniz bir video gibi.Netlik yok,hatları belli olmayan pastel bir renk gibi
Evet. Note 8 Pro'da da öyleydi. Bilen biri varsa daha detaylı aydınlatır sizi hocam.

Oyla:

Maverick41

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kemal
Cihazım
Resmi Note 10s
Konular
1