Yardım Note 10 lite yakınlık sensörü sıkıntısı (proximty)

dulger007

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tarık
Cihazım
Xiaomi 9T
Konular
6
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 11.0.8 Kararlı
Telefon Modeli
Xiaomi Note 10 lite
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Selamun aleyküm

Dün yeni cihaz aldım Xiaomi Note 10 lite 11.0.8 sürüm yüklü.

Cihazla görüşme yaparken fark ettim konuşma esnasında ekran kapanmıyor sonra biraz araştırınca gördüm ki bir çok kişi böyle sıkıntı yaşıyor ama hiç güncel bilgi yok.

Biraz kurcaladım forumları videoları bi kaç yöntem var *#*#6484#*#* yapıyosun ordan proximty calibre yapıyorsun ama problem orda başlıyor işte bende o proximty calibre seçeneği yok.

Cihazı biraz daha kurcaladım ve benim cihazın problemi şu dik tutunca telefonu kulağıma götürünce arama esnasında ekran kararıyor ama telefon hafif yatay oldumu ekran hemen açılıyor kapanmıyor. Aşırı canımı sıktı ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yardım edebilecek varsa büyük duamı alır :))

Edit: Telefonum yurtdışı cihaz kayıtsız şuan.

note8prosahibi

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berkay
Cihazım
Redwood
Meslek
Öğrenci
Konular
57
Selamun aleyküm

Dün yeni cihaz aldım Xiaomi Note 10 lite 11.0.8 sürüm yüklü.

Cihazla görüşme yaparken fark ettim konuşma esnasında ekran kapanmıyor sonra biraz araştırınca gördüm ki bir çok kişi böyle sıkıntı yaşıyor ama hiç güncel bilgi yok.

Biraz kurcaladım forumları videoları bi kaç yöntem var *#*#6484#*#* yapıyosun ordan proximty calibre yapıyorsun ama problem orda başlıyor işte bende o proximty calibre seçeneği yok.

Cihazı biraz daha kurcaladım ve benim cihazın problemi şu dik tutunca telefonu kulağıma götürünce arama esnasında ekran kararıyor ama telefon hafif yatay oldumu ekran hemen açılıyor kapanmıyor. Aşırı canımı sıktı ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yardım edebilecek varsa büyük duamı alır :))

Edit: Telefonum yurtdışı cihaz kayıtsız şuan.

Arama yerine *#*#6484#*#* bunu yazın ve sağ üstte 3 nokta var orada " Additional Tools " kısmı var oradan " Proximity Sensor " kısmına giriniz. Eliniz sensörde değilken " Calibrate " tuşuna basın sonra elinizi koyun 0 olursa ve elinizi çektikten sonra 5 olursa olmuştur

Oyla:

dulger007

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tarık
Cihazım
Xiaomi 9T
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arama yerine *#*#6484#*#* bunu yazın ve sağ üstte 3 nokta var orada " Additional Tools " kısmı var oradan " Proximity Sensor " kısmına giriniz. Eliniz sensörde değilken " Calibrate " tuşuna basın sonra elinizi koyun 0 olursa ve elinizi çektikten sonra 5 olursa olmuştur

Bende sadece sensör kontrol kısmı çıkıyor 5 yazıyor telefon masadayken elimi yaklaştırıyorum bişey olmuyor dik tutup yaklaştırınca 0 yazıyor. Calibre falan yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Bende sadece sensör kontrol kısmı çıkıyor 5 yazıyor telefon masadayken elimi yaklaştırıyorum bişey olmuyor dik tutup yaklaştırınca 0 yazıyor. Calibre falan yok.

Bunlar var sağ üstteki 3 noktanın içinden girince.

Oyla:

note8prosahibi

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berkay
Cihazım
Redwood
Meslek
Öğrenci
Konular
57

Bunlar var sağ üstteki 3 noktanın içinden girince.
3 noktaya basmadan önceki menüde proximity sensor var mı hocam

Oyla:

dulger007

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tarık
Cihazım
Xiaomi 9T
Konular
6
3 noktaya basmadan önceki menüde proximity sensor var mı hocam

Evet var test yapabiliyorum burdan, telefon masa üstündeyken sensör çalışmıyor kaldırıp dik tutunca deniyorum çalışıyor 0 yazıyor. Ama diğer telefonlar gibi kalibrasyon yok.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-08-22-11-21-57-290_com.miui.cit.jpg
    Screenshot_2020-08-22-11-21-57-290_com.miui.cit.jpg
    200,1 KB · Görüntüleme: 5
  • Screenshot_2020-08-22-11-21-59-855_com.miui.cit.jpg
    Screenshot_2020-08-22-11-21-59-855_com.miui.cit.jpg
    269,6 KB · Görüntüleme: 6
Oyla:

note8prosahibi

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berkay
Cihazım
Redwood
Meslek
Öğrenci
Konular
57

Evet var test yapabiliyorum burdan, telefon masa üstündeyken sensör çalışmıyor kaldırıp dik tutunca deniyorum çalışıyor 0 yazıyor. Ama diğer telefonlar gibi kalibrasyon yok.
0 ve 5 oluyor mu eliniz koyup çektiğinizde

Oyla:

dulger007

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tarık
Cihazım
Xiaomi 9T
Konular
6
Yok mu yardım edecek beylerr ?

Oyla:

mattenz

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
0
Bootloader kilidi açık değilse açın ve bir haftalık bekleme süreci sonrası dilerseniz eu rom'a geçin çünkü bu romda bu sıkıntıyı yaşamayan arkadaşlar var yalnız cihaz garantiliyse garanti dışı kalacaktır baştan söyleyeyim bunun haricinde yapılacak alternatif pek birşey yok birde Brkdzdr hocamın bir çözümü vardı onuda deneyin isterseniz.

Oyla:

dulger007

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tarık
Cihazım
Xiaomi 9T
Konular
6
Bootloader kilidi açık değilse açın ve bir haftalık bekleme süreci sonrası dilerseniz eu rom'a geçin çünkü bu romda bu sıkıntıyı yaşamayan arkadaşlar var yalnız cihaz garantiliyse garanti dışı kalacaktır baştan söyleyeyim bunun haricinde yapılacak alternatif pek birşey yok birde Brkdzdr hocamın bir çözümü vardı onuda deneyin isterseniz.

Bilgiler için teşekkürler. Tavsiye ettiğiniz konudaki çözüm yolu maalesef benim için çözüm olmadı problem bala devam ediyor, hafif yatay konumda sensör çalışmıyor. Cihazı alalı 3 gün oldu kilit açma başvurusu yapmıştım 1 haftanın dolmasını bekleyecem. Kilidin açılmasını beklemeden rom geçişi yapamıyor muyum?

Oyla:
Üst Alt