Çözüldü not catch checkpoint hatası

ali çetiner

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
xiaomi
Cihazım
mi5
Konular
4
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
android 13 tabanlı global rom V.14.0.8.0 TNRMIXM
Telefon Modeli
REDMİ note 13 Pro 5G
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba...Telefonum YD , android 13 tabanlı V14.0.8.0 TNRMIXM sürümlü bir Redmi Note 13 Pro 5G...Telefonuma .HYPEROS kurmak için fastboot modlu garnet_global_images_OS1.0.4.0.UNRMIXM_14.0 sürümü indirerek MİFlashTool ile flashledim.Ancak sonunda hata vererek :not catch checkpoint (&fastboot-s.*lock),flash is not done hatasını verdi..
Telefonumun bootloader kilidi açık ve şuan fastboot modunda kaldı.Önce açılır gibi yapıyor bi HYPEROS yazısı bi Redmi yazısı çıkıyor ama fastboot modundan çıkmıyor.Bir ara crushdump mode nyazısı geldi ama gitti şuan fastboot ta..
Acilen ne yapmam konusunda yardımlarınızı rica ederim..

NOT:Acaba bu hata android 13 global versiyonuna android 14 hyperos sürümü yüklemek istediğim için mi oldu?

Çözüm
Arkadaşlar sorun çözüldü..
Öncelikle ,indirdiğim .tgz uzantılı dosyayı ben ilk seferde tar olarak açıp,2. bir zip programı ile tekrar extract yapmıştım.o yüzden tam olarak yukarıdaki hataları alıyormuş.
Bu sefer klasik Winrarı kurarak .tgz uzantılı Rom dosyasını tek seferde extract yaptım,yani dışarı çıkarttım.MiFlashTool u yeniden başlatarak,ilk seferinde save user data seçeneği ile yaptığım flasleme işlemini bu sefer clear All seçeneğini seçerek yaptım ve şuanda HyperOs a güncellendi.
Yani konunun,fake Rom ile alakası yokmuş.
Bilginize sunarşhayırlı forumlar dilerim..

Bedir142

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Bedirhan
Cihazım
Xiaomi 11T
Meslek
Öğrenci
Konular
1
Bahsettiğiniz hata bootloader kilidinin acik kaldigini söylüyor siz flash_clear yaptiysaniz bootloader kilidi kapanmaz ve böyle bir hata verir ancak bende bu hatayı verdikten sonra normal olarak açılıyordu telefon,android sürümüyle alakasi olduğunu dusunmuyorum flash_clear şeklinde tekrar deneyip doner misiniz bana

21081111RG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

ali çetiner

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
xiaomi
Cihazım
mi5
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bahsettiğiniz hata bootloader kilidinin acik kaldigini söylüyor siz flash_clear yaptiysaniz bootloader kilidi kapanmaz ve böyle bir hata verir ancak bende bu hatayı verdikten sonra normal olarak açılıyordu telefon,android sürümüyle alakasi olduğunu dusunmuyorum flash_clear şeklinde tekrar deneyip doner misiniz bana

21081111RG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Telefonumda zaten bootloader kilidi açık satın aldım.MiFlashToolda ki seçeneklerde a-clean all b- save user data c-clean all and lock tu..ben save user datayı seçerek flashlameye çalıştım.
Bu arada forumdaki bazı arkadaşlar YD cihazlarda fake global ROM olduğunu ,bootloader kilidi açık olmamasına rağmen açık gibi gözüktüğünü ve bu yüzden ROM atma işleminin başarılı olamadığına dair yorumlar yapmışlar..
Benim cihaz hala fastboot modda kaldı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Konu başlığını düzeltin lütfen.
Forumda yeniyim,lütfen başlığı nasıl düzelteceğimi söyler misiniz?
Bulamadım çünkü

Oyla:

ali çetiner

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
xiaomi
Cihazım
mi5
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar sorun çözüldü..
Öncelikle ,indirdiğim .tgz uzantılı dosyayı ben ilk seferde tar olarak açıp,2. bir zip programı ile tekrar extract yapmıştım.o yüzden tam olarak yukarıdaki hataları alıyormuş.
Bu sefer klasik Winrarı kurarak .tgz uzantılı Rom dosyasını tek seferde extract yaptım,yani dışarı çıkarttım.MiFlashTool u yeniden başlatarak,ilk seferinde save user data seçeneği ile yaptığım flasleme işlemini bu sefer clear All seçeneğini seçerek yaptım ve şuanda HyperOs a güncellendi.
Yani konunun,fake Rom ile alakası yokmuş.
Bilginize sunarşhayırlı forumlar dilerim..

Oyla: Çözüm
Üst Alt