Çözüldü No Gravity Kernel nasıl kaldırılır?

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
13
Öncelikle herkese selamlar. No Gravity Kernel kurdum ama kurduğumdan beridir telefonun bataryası ufaktan saçmaladı. Bu yüzden kerneli kaldırıp stock kernel'e dönmek istiyorum. Öncesinde TWRP üzerinden boot bölümünü yedek almıştım ve kerneli öyle atmıştım. Dün aslında dönmeye çalıştım. Backup kısmından yedeği seçip geri yükledim ama telefon bootloop'a düştü. Sonrasında ROM içinden boot.img dosyasını fastboot üzerinden flashladım yine çıkamadı. En sonda kernel dosyasını yeniden flashlayınca açıldı. Ama kernel hala duruyor. Nasıl kaldırıp stock kernel dönebilirim? Rom ise ArrowOS.

birGaripYolcu

Düşündüğün gibi yaşarsın.
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdal
Cihazım
Xiaomi
Meslek
Mak.Tekn.
Konular
20
yanlış hatırlamıyrsam bu kernelin kurulum aşamasında modülü ve apk sı vardı. dtbo boot yedeklerinizi geri yükledikten sonra telefon açılmıyorsa o modülü twrpden silin

Oyla:

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
13
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yanlış hatırlamıyrsam bu kernelin kurulum aşamasında modülü ve apk sı vardı. dtbo boot yedeklerinizi geri yükledikten sonra telefon açılmıyorsa o modülü twrpden silin
Öyle değil hocam. Boot bölümünü yedek almıştım ama dtbo yedek almadım. Şu an nasıl döneceğimi de bilmiyorum. Ama gerekirse ROM dosyasını indirebilirim fastboot üzerinden atılabilen bir şeyse.

Oyla:

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
En kesin çözümü romu temiz şekilde baştan yüklemek.

Oyla:

birGaripYolcu

Düşündüğün gibi yaşarsın.
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdal
Cihazım
Xiaomi
Meslek
Mak.Tekn.
Konular
20
Öyle değil hocam. Boot bölümünü yedek almıştım ama dtbo yedek almadım. Şu an nasıl döneceğimi de bilmiyorum. Ama gerekirse ROM dosyasını indirebilirim fastboot üzerinden atılabilen bir şeyse.
Alphadroid romu duruyorsa içerisinde dtboot ve boot imgler vardır. Rom yoksa ben size upload edip yükletiyim

Oyla:

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
13
En kesin çözümü romu temiz şekilde baştan yüklemek.
Alphadroid romu duruyorsa içerisinde dtboot ve boot imgler vardır. Rom yoksa ben size upload edip yükletiyim
ArrowOS Telegram grubunda sordum ayrıca. ROM'u indir ve hiç sıfırlama yapmadan install kısmından yeniden kur. Bu işlem mevcut dosyaların üstüne yeniden yazacak dolayısıyla kernel'den kurtulacaksın dediler. Ben de denileni yaptım ve gerçekten de kurduğum kernel gitti tamamen.

Oyla:

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
ArrowOS Telegram grubunda sordum ayrıca. ROM'u indir ve hiç sıfırlama yapmadan install kısmından yeniden kur. Bu işlem mevcut dosyaların üstüne yeniden yazacak dolayısıyla kernel'den kurtulacaksın dediler. Ben de denileni yaptım ve gerçekten de kurduğum kernel gitti tamamen.
Standart çözüm budur zaten, sistemde herhangi bir şeyi değiştirip geri alamadığınız durumda bunu yaparak her şeyi eski haline getirebilirsiniz.

Oyla:

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
13
Standart çözüm budur zaten, sistemde herhangi bir şeyi değiştirip geri alamadığınız durumda bunu yaparak her şeyi eski haline getirebilirsiniz.
Bundan sonrasında artık kernel kurmam. ROM işini sonuna kadar yapıyor. Ben biraz macera aradım diyeyim.

Oyla:

emirhanyaglici

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir
Cihazım
Redmi Note 11
Konular
92
Bundan sonrasında artık kernel kurmam. ROM işini sonuna kadar yapıyor. Ben biraz macera aradım diyeyim.
Hocam sadece boot değildi. Boot ve dtbo bölümlerini yedek almanız gerekiyordu. Bootu geri yükledikten sonra dtbo ile boot uyuşmadığı için bootloop oldu

Oyla:

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
13
Hocam sadece boot değildi. Boot ve dtbo bölümlerini yedek almanız gerekiyordu. Bootu geri yükledikten sonra dtbo ile boot uyuşmadığı için bootloop oldu
Evet. Konuda demiştim zaten. Onu çok geç fark ettim. Boot ile dtbo uyuşmadığı için bootloop yaptı. Sonradan ROM'u yeniden indirip yeniden flashladım ve düzeldi.

Oyla: Çözüm
Üst Alt