Yardım NFC neden çalışmıyor

Seyfo1

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Seyfettin
Cihazım
Note 12 Pro 5g
Konular
43
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI global 14.0.3
Telefon Modeli
Redmi Note 12 Pro 5g
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba Note 12 Pro 5g kullanıyorum ama nfc özelliğim çalışmıyor yardımcı olursanız sevinirim
.
MIUI Global 14.0.3.1 (SMOMIXN)
Bootlader Kiliidi kapalı
Henüz IMEI atılmadi

Muski

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
RN 12 Pro 4G/5G
Konular
5
Hocam cihazın arkasında imei yazan yerde cihazın kodu ne yazıyor?

Oyla:

seyamkk

Andromeda
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
RN 12 PRO 5G
Meslek
Elektrik teknisyen
Konular
22
Merhaba Note 12 Pro 5g kullanıyorum ama nfc özelliğim çalışmıyor yardımcı olursanız sevinirim
.
MIUI Global 14.0.3.1 (SMOMIXN)
Bootlader Kiliidi kapalı
Henüz IMEI atılmadi
Cihazın arka etiketinde C veya G yazıyor ise nfc vardır L veya I yazıyor ise nfc donanım olarak yoktur

Oyla:

Seyfo1

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Seyfettin
Cihazım
Note 12 Pro 5g
Konular
43
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyla:

Muski

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
RN 12 Pro 4G/5G
Konular
5
Üzerindeki ramdan dolayı kapalı gözüküyor. Telefonunuzda donanımsal olarak NFC var.Fakat zannımca rom hindistan ve geliştirici romu olduğu için NFC gözükmüyor olabilir. Şu an üzerinde bulunan rom hakkında aşağıdaki linkte fazlaca bilgi mevcut.
Bootloader kilidini açıp global veya taiwan veya avrupa romlardan birini yüklerseniz NFC gelecektir.

Oyla:

Seyfo1

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Seyfettin
Cihazım
Note 12 Pro 5g
Konular
43
Üzerindeki ramdan dolayı kapalı gözüküyor. Telefonunuzda donanımsal olarak NFC var.Fakat zannımca rom hindistan ve geliştirici romu olduğu için NFC gözükmüyor olabilir. Şu an üzerinde bulunan rom hakkında aşağıdaki linkte fazlaca bilgi mevcut.
Bootloader kilidini açıp global veya taiwan veya avrupa romlardan birini yüklerseniz NFC gelecektir.
Hocam normalde panel kısmında nfc özelliği var kullandığım rom telefonla birlikte gelen global rom fakat buradan edindiğim bilgilere göre telefondaki rom Fake rom yani sonu xn ile bitiyor onunla alakalı mi eğer xm yani orjinal Roma geçiş yaparsam gelir mi

Oyla:

Muski

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
RN 12 Pro 4G/5G
Konular
5
Gelecektir. Çünkü bende de aynı cihaz var. Fakat Rom olarak SMOMIXM yüklü. Bundan dolayı var. Hatta bugün telefonu sıfırladım. İmei işlemi seninki gibi yapılmadı. Ekran açılınca ilk gelen NFC simgesi oldu.

Oyla:

Seyfo1

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Seyfettin
Cihazım
Note 12 Pro 5g
Konular
43
Gelecektir. Çünkü bende de aynı cihaz var. Fakat Rom olarak SMOMIXM yüklü. Bundan dolayı var. Hatta bugün telefonu sıfırladım. İmei işlemi seninki gibi yapılmadı. Ekran açılınca ilk gelen NFC simgesi oldu.
Hocam o romda Her güncelleme geldiğinde IMEI gidiyormuş bu doğru mu bende geçmeyi düşünüyorum telefona henüz IMEI atmadım eğer geçiş yaparsam bana sorun yaratır mı

Oyla:

Muski

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
RN 12 Pro 4G/5G
Konular
5
Eğer yazılımla atarsanız güncelleme esnasında dosyaları değiştirdiği için attığınız imei gider. Fakat bu telefonun kendi güncelleştirmeleri için geçerli içindeki programları istediğiniz kadar güncelleyebilirsiniz. Elinizdeki roma güncelleme gelmeyeceği için problem yok. Fakat diğer romları kurduğunuzda güncelleme yapmadığınız müddetce ki yapmak zorunda değilsiniz attığınız imeiyi kullanabilirsiniz. Zaten Xiaomi cihazlarına uzun süreli yazılım desteği veren bir firma değil.
Bu arada kendiniz imei atabiliyorsanız güncellemede gelse güncelleyip imei yeniden atıp devam edebilirsiniz. Bir başka seçenek ise eğer direnç işlemini benim gibi istemiyor iseniz ara güncellemeleri geçip ana güncelleme(mesela Miui 15,Android 14 gibi) yi yapıp yeniden imei attırırsınız.

Oyla:
Üst Alt