Soru Neden az custom rom var?

Sirenia7

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Batuhan
Cihazım
Mi6
Konular
23
Arkadaşlar cihaz yeni olduğu için mi böyle? Mi room vs yok mesela. Ya da eu romda bir çok cihaz miui 12 almışken bizim için halan yok. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

ahmetrasittopal

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Konular
9
Henüz stabil TWRP sürümü yayınlanmadı, cihaz henüz yeni sayılır ve çinde satışa çıkmış olmaması custom romlarda geri kalmasına sebep oluyor. En önemli etken çinde satışa çıkmış olmaması. Bu yüzden miui 12 beta falan da gelmedi beta gelmeyince eu miui 12 de yayınlanmadı, yayınlanmadığı gibi mevcut 11 sürümü de global sürüm üzerine yapılıyor. Aosp romlar stabil twrp den sonra gelecektir diye tahmin ediyorum evolution rom falan yayınlandı aosp tarafında en iyi romlardan biridir. Custom miui'de ise global üzerine kurulu sistemlerden öteye gidilmiyor şimdilik maalesef. Bir de note 9 serisi çok karıştı curtana, joyeuse, excalibur yok hindistan prosu ama globalde 9s, yok global prosu çorba oldu iyice geliştiricilerin de kafası karıştı diye tahmin ediyorum bir yandan

Oyla:

Sirenia7

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Batuhan
Cihazım
Mi6
Konular
23
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Henüz stabil TWRP sürümü yayınlanmadı, cihaz henüz yeni sayılır ve çinde satışa çıkmış olmaması custom romlarda geri kalmasına sebep oluyor. En önemli etken çinde satışa çıkmış olmaması. Bu yüzden miui 12 beta falan da gelmedi beta gelmeyince eu miui 12 de yayınlanmadı, yayınlanmadığı gibi mevcut 11 sürümü de global sürüm üzerine yapılıyor. Aosp romlar stabil twrp den sonra gelecektir diye tahmin ediyorum evolution rom falan yayınlandı aosp tarafında en iyi romlardan biridir. Custom miui'de ise global üzerine kurulu sistemlerden öteye gidilmiyor şimdilik maalesef.
Cinde satilmamasi surekli bizi etkileyecek mi? İki sene sonra buyuk sorun olabilir o zaman. Mesela su an mi6 bile custom olarak gayet zengin ve hizli. Cevabiniz icin ayrica tesekkur ederin

Oyla:

ahmetrasittopal

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Konular
9
Cinde satilmamasi surekli bizi etkileyecek mi? İki sene sonra buyuk sorun olabilir o zaman. Mesela su an mi6 bile custom olarak gayet zengin ve hizli. Cevabiniz icin ayrica tesekkur ederin
Mi room falan çin romu üzerine inşaa edildiği için ve bu cihaz çinde satılmadığı ve dolayısıyla çin romu bulunmadığı için global stabil harici romlar gelmeyecektir maalesef yani etkileyecek gibi görünüyor rica ederim

Oyla:

Sirenia7

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Batuhan
Cihazım
Mi6
Konular
23
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mi room falan çin romu üzerine inşaa edildiği için ve bu cihaz çinde satılmadığı ve dolayısıyla çin romu bulunmadığı için global stabil harici romlar gelmeyecektir maalesef yani etkileyecek gibi görünüyor rica ederim
Tamam hocam tesekkurler

Oyla:

Samet061905

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
21
Xiaomiyi ilk defa bu cihazda kotuluyorum. Çin'de satışa cikarmamasi biz custom rom severleri derinden üzdü. Miui 12 haziran dediler temmuz oldu temmuz dediler agustos oldu bakalim bundan sonra eylule erteleme olacakmi

Oyla:

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
Arkadaşlar cihaz yeni olduğu için mi böyle? Mi room vs yok mesela. Ya da eu romda bir çok cihaz miui 12 almışken bizim için halan yok. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
Cihaz yeni olduğu için ve Telegram kanalında Port romlar yapılıyor foruma ekleyen yok ama

Oyla:
Üst Alt