Diğer Mys ve KVK rezilliği

memedim27

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi5s
Konular
9
6 ay önce aldığım mi A1 bir kapandı ve açılmadı. Bu arada iyi garanti olsun diye KVK garantili alıp birkaç yüz lira fazla verdim. KVK Adana ya gönderdim. Onlarda mi üst seviye merkezine göndermiş. Bugün telefonu göndermişler. Kullanıcı hatası telefon eğilmiş ve yamulmuş kullanıcı hatası imiş.. Beni arayıp 1000 lira istemişler ben cevap vermemişim, beni arayan marayan olmadı vsvs. Herhalde küfür ederim diye aramaya korktular. Telefonda bırakın eğiklik yamukluk sıfır gibi gözü gören herkes bilirki benim telefonum sıfır gibi. Kvk yı aradım bu nedir ne değildir diye, kadın biz anlamayız bizi ilgilendirmez mi üst seviye onlara öyle demiş. Allah tan dua ediyorum gerçekten eğip bükmemişler gittiği gibi gelmiş. Ben hayatımda böyle saçma birşey görmedim. Bari düzgün bir yalan uydursalardı. Dediğim gibi telefon sıfır. Tüketici mahkemesine vermeyi düşünüyorum.

mura

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MuRa
Cihazım
galaxy s7
Konular
5
Geçmiş olsun hocam. Umarım olumlu bir sonuç alırsınız

Dobroutro

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Dobroutro
Cihazım
Xiaomi
Meslek
Akademisyen
Konular
27
Geçmiş olsun..Bütün, Apple dışındaki Servis ! denilen Ucube kuruluşlar..Tüketicinin Aklı ile alay ediyorlar derdinizi anlatmak için zaman harcamakta cabası işin..PARASIYLA REZİL OLAN tek toplum yeryüzünde biziz..Yazık....

memedim27

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi5s
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşin komik tarafı insan mantıklı bir açıklama yapar, yamulmuş somut birşey ve yamulmadığı açık şekilde meydanda. Ben daha zekice bahane beklerdim.

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
İşin komik tarafı insan mantıklı bir açıklama yapar, yamulmuş somut birşey ve yamulmadığı açık şekilde meydanda. Ben daha zekice bahane beklerdim.
Daha zekice bahaneleri de yok değil... En popüleri "sıvı teması" ispat edilmesi sanırım mümkün değil... Bu ve benzeri bir çok garanti hikayelerini okudukça savunmuş olduğum "garantili telefona fazla para verilmez" teorisinin ne kadar doğru olduğunu anlıyorum...

Hele ki, firmalar arasındaki garanti fiyatının farklı olmasına ne demeli? Kvk garantili olsun diye muadil firmalara göre atıyorum 3 lira daha fazla veriyorsun ama, Kvk firması garanti kapsamında kendisine gelen cihazları tabiri caizse "merdiven altı" yerlere paslayarak, "yüksek seviyeli onarım merkezi" gibi alengirli terim ile süslemesi, beni benden alıyor... sun~~

Garantisiz cihaz her daim avantajlıdır... Elinden düştüğünde, sıvı temasında, kasa çizilmesi, yamulmasında zaten görüldüğü üzere garanti kapsamı yok... Bunların dışında bir arızadan dolayı da garantiye giden telefona, bu bahanelerle garanti dışı muamelesi yapılıyor... Ne anladık garantiden??

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Daha zekice bahaneleri de yok değil... En popüleri "sıvı teması" ispat edilmesi sanırım mümkün değil... Bu ve benzeri bir çok garanti hikayelerini okudukça savunmuş olduğum "garantili telefona fazla para verilmez" teorisinin ne kadar doğru olduğunu anlıyorum...

Hele ki, firmalar arasındaki garanti fiyatının farklı olmasına ne demeli? Kvk garantili olsun diye muadil firmalara göre atıyorum 3 lira daha fazla veriyorsun ama, Kvk firması garanti kapsamında kendisine gelen cihazları tabiri caizse "merdiven altı" yerlere paslayarak, "yüksek seviyeli onarım merkezi" gibi alengirli terim ile süslemesi, beni benden alıyor... sun~~

Garantisiz cihaz her daim avantajlıdır... Elinden düştüğünde, sıvı temasında, kasa çizilmesi, yamulmasında zaten görüldüğü üzere garanti kapsamı yok... Bunların dışında bir arızadan dolayı da garantiye giden telefona, bu bahanelerle garanti dışı muamelesi yapılıyor... Ne anladık garantiden??

Aynen katılıyorum hocam.
Heleki sıvı teması muhabbeti tam rezillik. Telefonun içini açanlar yada internette açılışını izleyenler bilir, telefon üreticileri kapak altında bazı noktalara sıvı teması ile pembeleşen bir kağıt yada benzeri bir malzeme koyarlar. Telefonlar yaz gününde cebimizde ister istemez nemlenir, bu su teması için konulan parçalar bundan etkileniyor. Servise giden telefonu açan teknisyen bunu görüp hemen sıvı teması diye yapıştırıyor raporu. Bide bazı rezil kepazeler varki telefonu açıp buraya sıvı değdirip bide ispatı için resim çekip sıvı teması diyorlar. (yapan pislikler var)
zaten telefon fabrikadan çıktı kutulandı sonrası hep kullanıcı hatası, heleki bazı telefonlarda ölü pixel ler bile belli bir sayıya kadar hata sayılmıyor.
En güzeli garantisiz almak. Nasılsa illa servislik iş olunca garanti dışı olcak ve para alcaklar. O zaman bende işin iyi yapan adama veririm yapar.
Samsung istanbul servisinde 2 kez ekran değişimi yaptırdım. 300 er den 600 lira para verdim adam düzgün yapıştırmamış. Dedim senin yapacağın işin içine..... kendim yeniden yapıştırdım. Bi daha versem boşu boşuna 3 gün daha bekletecek beni.
Yine söylüyorum TR de Apple yada Huawei servisinden gerisi yalan dolan.
Sırf servis içinde okadar fazla para verip telefon almam. Ne yani beni uzayamı çıkaracak. :D

EDİT:
MYS yani bir diğer anlamda CEPPORT a (yanlış biliyorsam düzeltin MYS ve CEPPORT aynı) konu hakkında bence güvenebilirsiniz. Konunun peşinde olup ellerinden geleni yapacaklardır.

memedim27

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi5s
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tüketici mahkemesine başvurdum bakalım ne olacak. Gelişmeleri yazarım, belki benim durumunda olanlara örnek teşkil eder.

kimyagERdem

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdem
Cihazım
Xiaomi mi8
Konular
24
Tüketici mahkemesine başvurdum bakalım ne olacak. Gelişmeleri yazarım, belki benim durumunda olanlara örnek teşkil eder.
Hayırlısı olsun hocam. İnşallah lehine sonuçlanır. Thh'ye gerek kalmadan delta dan aldım ben parayı.

TheByALeX

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Redmi Not 4X
Meslek
PLC Mekanik Bakım
Konular
25
Garanti Yüzünden İnsanlar Xiaomi"den çekinmeye başladı. Beceriksiz teknik servis başından savmak için uydurduğu yalanlardan biri...

Redmi Note 4X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt