Soru Mx4 imei değişim olayı

• Konbuyu başlatan tr06
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 8
  • Görüntüleme 1K

tr06

m!u!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tr
Cihazım
discovery
Konular
36
Çinden gelen mx4 cihazın imei'sini *#*#3646633#*#* yöntemiyle değiştirdim. İmei değişti görünüyor. Sıkıntı yok gibi. İmeiyi şu an kullanımda olan bir cihazın imeisiyle aynı yaptım. Kullanılan cihazın imeisi bunda da mevcut oldu. Bu bi sorun oluşturur mu? 1 imei kullanılan iki cihazda olunca sıkıntı oluyor mu? Cihazın kapanma riski gibi vs sorunlar oluşur mu? Velhasıl, mükerrer bir imei mi tanımlamam lazım?

212celal

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Celâl
Cihazım
Mİ 8 SE
Konular
2
kullanılan bir cihaz olmaz aynen her iki cihaz da kullanıma kapanır er yada geç

Oyla:

tr06

m!u!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tr
Cihazım
discovery
Konular
36
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet hocam çok ciddi bir sorun oluşturur, her iki cihazın da kullanımı kısıtlanacaktır.
kullanılan bir cihaz olmaz aynen her iki cihaz da kullanıma kapanır er yada geç
Hocam teşekkürler, sıkıntı o zaman.. Peki, imei'sini kullandığım cihazı kapatsam, mx4'de tanımlı olarak kalsa imei diğer cihaz kapalı kalsa da bir sıkıntı oluşturur mu? Yoksa kullanılmayan yebi bir imei mi tanımlamam lazım. Kullanılmayan yeni bir imei tanımladığımda bu tereddütler ortadan kalkmış olur mu kapanma durumu yani? Sağlama almış olur muyuz artık, yoksa yine sıkıntı çıkar mı? Ve bir de, eski bir cihaz var Androi değil, onun imei'sini kullanmak bir sorun oluşturur mu? Yani cihaz eski, ama imei'si mx4'te tanımlanmış diye düşünüce..

Son düzenleme:
Oyla:

212celal

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Celâl
Cihazım
Mİ 8 SE
Konular
2
eski bir cihazın ımeı sini kopyalayabilirsin android olmasada olur
ımeı sini kullandığın cihazı açmazsan bir şey olmaz

Oyla:

tr06

m!u!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tr
Cihazım
discovery
Konular
36
eski bir cihazın ımeı sini kopyalayabilirsin android olmasada olur
ımeı sini kullandığın cihazı açmazsan bir şey olmaz
Eminsiniz değil mi? Cihazın artık kapanma durumu vs olmaz hiçbir şekilde bu halde? Doğru mudur

Oyla:

212celal

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Celâl
Cihazım
Mİ 8 SE
Konular
2
emin değilim bu tür kopyalama işlemlerinde ufak bir risk olabilir ben sadece bildiklerimi söyledim normal şartlarda sıkıntı olmaz ama örneğin bende önce kopyalama işlemi yapmıştım ama teli sıfırladım ımeı silinmişti ve banatel kapanacak diye sms geldi sonradan farkettim yeniden aynı ımeı kopyaladım sıkıntı olmadı

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
IMEI değiştirmenin nedeni BTK'ya kayıt sorunudur. Eğer daha önce kaydedilmiş olan bir IMEI atılırsa hiçbir sorun olmaz. Tabi diğer cihazı parçalayıp çöpe atmanız kaydıyla. Aynı anda iki cihaz da aktif olduğu an her iki cihaz da kapanır.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Oyla:

tr06

m!u!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tr
Cihazım
discovery
Konular
36
emin değilim bu tür kopyalama işlemlerinde ufak bir risk olabilir ben sadece bildiklerimi söyledim normal şartlarda sıkıntı olmaz ama örneğin bende önce kopyalama işlemi yapmıştım ama teli sıfırladım ımeı silinmişti ve banatel kapanacak diye sms geldi sonradan farkettim yeniden aynı ımeı kopyaladım sıkıntı olmadı
Eyvallah, Allah razı olsun. Fabrika ayarlarına dönünceye kadar atılan imei stabil duruyor cihazda, ama reset atınca atılan imei siliniyor ve yeniden imei tanımlamak gerekiyor. Bunu biliyorum, böyle sıkıntı olmayacaksa ne âlâ..
IMEI değiştirmenin nedeni BTK'ya kayıt sorunudur. Eğer daha önce kaydedilmiş olan bir IMEI atılırsa hiçbir sorun olmaz. Tabi diğer cihazı parçalayıp çöpe atmanız kaydıyla. Aynı anda iki cihaz da aktif olduğu an her iki cihaz da kapanır.

Sent from my MI PAD using Tapatalk
Hocam teşekkürler, henüz böyle bilgilendirme mesajı almadım ama tedbiren atmamıştım atayım dedim. Konuyu açtıktan sonra araştırdım önce davransaydım konuda belirtmezdim. 2 ayrı cihaza tek imei olmuyor, kapanıyormuş ikisi de.. Eski bir cihazın imei'sini android mx4 gibi bir cihaza tanımlarsam bunda bir sıkıntı çıkarırlar mı diye aklıma geldi.. Evde eski bir "Sony Ericsson K770i" cihaz vardı, açılmıyor da.. Onun İmei'sini tanımlamayı düşünüyorum, böylece kurtulmuş olurum bu sorundan inşallah.

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt