Yardım Modem kablo ile bağlantı sorunu

Metin5454

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Mert
Cihazım
Mİ Note 10
Meslek
Öğrenci
Konular
31
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
yok
Telefon Modeli
mi9
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
merhaba arkadaşlar modemimde (w9970v3) kablolu bağlantı yapınca pc ne ip alıyor ne internet simgesi geliyor neden?

tahacld

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
taha
Cihazım
RN8
Konular
2
Ethernet kablonuz var mı? Kullandığınız kablo geniş uçlu olmalı. Yani pcye yaktığınız yerde ve modemdeki lan yuvasında boşluk kalmayacak şekilde takılan kablodan olmalı. Telefon kablosu gibi dar uçlu kablo ile İnternet bağlantısı alamazsınız.

Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Ethernet kablonuz var mı? Kullandığınız kablo geniş uçlu olmalı. Yani pcye yaktığınız yerde ve modemdeki lan yuvasında boşluk kalmayacak şekilde takılan kablodan olmalı. Telefon kablosu gibi dar uçlu kablo ile İnternet bağlantısı alamazsınız.
Ben bu hatayı yapmıştım telefon kablosuyla bağladım internet simgesi bile gelmiyordu :D Diğer kabloyu deneyince jeton düştü :)

Oyla:

Metin5454

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Mert
Cihazım
Mİ Note 10
Meslek
Öğrenci
Konular
31
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
rj 45 kablom. Kablo sağlam öbür modemde çalışıyor internet.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Splitter varmı? Kablo sağlammı, hatta cross olma ihtimali varmı? Daha önce ethernet bağlantısı yaptınızmı? Windows sürümünüz nedir? Bir hata mesajı alıyormusunuz? Bunları bilmeden bir şey söylemek çok zor.
splitter var cross olayının ne demek olduğunu bilmiyorum
şuanda hali hazırda vodafone adsl 16mb/s paketini kullanıyorum bu modemi 5-10 gün sonra türknete geçeceğim için aldım vdsl olduğu için
kablo sağlam öbür modemimde sıkıntısız çalışıyor
windows 10 64bit pro sürüm 1909

HATA MESAJI;

Ekli dosyalar

• 103271474_3214841138547260_120957671540328178_o.jpg
    103271474_3214841138547260_120957671540328178_o.jpg
    918,5 KB · Görüntüleme: 6
Oyla:

SertaGE

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sertaç
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
Sistem Mühendisi
Konular
20
Statik IP mi tanımlı? Aynı IP adresi ağda başka cihazda ise çakışma nedeniyle IP alamıyor olabilirsiniz. Pcde tüm ağ ayarlarının otomatik olup olmadığını kontrol edin.
Eğer tüm ayarlar zaten otomatik ise tam tersi statik IP vermeyi deneyebilirsiniz.

Oyla:

nosteamv1

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Şevket
Cihazım
Xperia XA
Meslek
Tekniker
Konular
23
Bence müşteri hizmetlerini arayıp bilgi alın

Oyla:

Metin5454

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Mert
Cihazım
Mİ Note 10
Meslek
Öğrenci
Konular
31
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Statik IP mi tanımlı? Aynı IP adresi ağda başka cihazda ise çakışma nedeniyle IP alamıyor olabilirsiniz. Pcde tüm ağ ayarlarının otomatik olup olmadığını kontrol edin.
Eğer tüm ayarlar zaten otomatik ise tam tersi statik IP vermeyi deneyebilirsiniz.
tüm ayarlar otomatikte şuanda

Bence müşteri hizmetlerini arayıp bilgi alın
şuanda vodafone kullanıyorum uyumsuzluk olmuş olabilirmi modem ile? 5-10 gün içerisinde türknet'e geçeceğim

Oyla:

SertaGE

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sertaç
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
Sistem Mühendisi
Konular
20
tüm ayarlar otomatikte şuanda

şuanda vodafone kullanıyorum uyumsuzluk olmuş olabilirmi modem ile? 5-10 gün içerisinde türknet'e geçeceğim
Bu durumda bir de statik IP verip deneyebilirsiniz. Vereceğiniz IP adresinin boşta olduğundan emin olmalısınız tabi

Oyla:

gmdelite18

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emirhan
Cihazım
Xiaomi 12T
Meslek
Siber Güvenlik Uzm
Konular
25
Kablosuz erişimde bir sıkıntı yok mu? Sadece kabloyla bağlanırken mı sorun yaşıyorsunuz? Eğer kablosuzda da sorun varsa modem arayüzünde kullanıcı adı ve şifrenizi doğru girdiğinize emin misiniz hocam?

Oyla:

Metin5454

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Mert
Cihazım
Mİ Note 10
Meslek
Öğrenci
Konular
31
Cross kablo aynı kablonun farklı bir biçimidir. Bilgisayarları birbirine bağlamak için kullanılır. Ethernet bağlantısı için kullanılmaz.

Benim anladığım iki modeminiz var. Biri hali hazırda çalışıyor ve adsl. Siz ileride kullanmak için vdsl modem almışsınız. Bu modemi eski modemin yerine takıp bağlantı kurmaya çalışıyorsunuz. O iş öyle olmaz. Yeni modemin arayüzüne girmeli kullanıcı adı vb tanımlamalısınız. Yeni modeminizde fabrika ayarları mevcut. USB bellek değilki bu takınca kendiliğinden çalışsın.
Hocam tüm ayarlarını yaptım wifide çalışıyor zaten yeni aldığım modem sadece kablo bağlantısında sıkıntı var

Kablosuz erişimde bir sıkıntı yok mu? Sadece kabloyla bağlanırken mı sorun yaşıyorsunuz? Eğer kablosuzda da sorun varsa modem arayüzünde kullanıcı adı ve şifrenizi doğru girdiğinize emin misiniz hocam?
Kablosuz da sıkıntı yok

Oyla:
Üst Alt