Sohbet Modem DNS UsLevel3b, c veya d yapınca bazı cihazlar i.net'e bağlanamıyor

mahferer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
MI 9 SE
Konular
25
Evde ve işte modemde uzun zamandır google dns kullanıyordum. Salı akşamı evde (modeme yakın yerdeki) notebook ile internet'de YouTube izlerken internet koptu. Yatak odasındaki (modeme uzak) netbook ise internete bağlanıyordu. Hallederiz diye üzerinde durmadım.

Çarşamba sabah işyerimde internet aşırı yavaştı. Bir anda dns aklıma geldi us level 3 b (4.4.4.1 4.4.4.2) seçtim, düzelmeyince modem dns'yi level 3 b yaptım. O gündür sıkıntı yok işyerimde..

Her iki modem airties 5xxx bu arada.

O akşam evdeki modemin dns'sini de level 3 b yaptım (Google dns'de sıkıntı var herhalde diyerek) Ama bu sefer lenovo tablet (7.1) ve vestel cep telefonu (8.0) modeme bağlanıyor ama internet yok diyor. İphone7 ayrıca 2 adet Xiaomi, Samsung tablet (5.1) asus netbook (win7) lenovo notebook (win10) bağlanıyor. Sadece bu iki cihaz bağlanmıyor (sende de amma cihaz var demeyin, üst kattaki baldızlar da bizim modeme bağlı)

Vestel tel ve lenovo tablet Xiaomi hotspot ile İnternete bağlanınca modemde sorun var diye sıfırladım, tekrar kurulum yaptım DNS yine level 3b yaptım ama nafile.. yeni ağa hepsi bağlanıyor bu ikisi bağlanmıyor..

Aklıma modem dns geldi.. 4 ile başlayan level 3 b c d'yi pas geçip 209 ile başlayan level 3 a'ya geçince hepsi bağlandı.. Şu an sıkıntı yok, tüm cihazlar bağlı, hız mükemmel..

Bu level 3 iyi güzel ama niye level 3 b,c ve d'de bazı cihazlar bağlanamaz, sadece level 3 a'da hepsi bağlanır, çok ilginç.. bu konuda bilgisi olan aydınlatabilir mi?

softwarexpert

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ 8 SE
Konular
14
DNS sunucusu site isimlerini IP adresine yönlendiren bir veri tabanına sahip bilgisayar sunucusudur. Dünya üzerinde var olan DNS sunucularının çoğu internet servis sağlayıcılarına aittir ve sağlayıcılar, sahip oldukları bu sunucuları sadece müşterilerine açar. Ancak alternatif olarak kullanabileceğiniz bazı ücretsiz DNS sunucuları da mevcut. 3a level ile kullandığınız DNS her sağlayıcı için kullanabilir olduğu için tüm cihazlar sorunsuz bağlanır. DNS 3b vs yaptığınızda ise hepsi bağlanamama sebebi elinizdeki cihazların o adreslerin dışında tutulması :) biraz karışık anlatmış olabilirim ama umarım yeterlidir :D

mahferer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
MI 9 SE
Konular
25
  • Konu Sahibi Konu Sahibi