Soru MN10Lite için GCam sorunu?

Melisa38

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Melisa
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
18
Merhaba, uzun zamandır Havoc OS kullanıyorum (şuan 4.16), GCam yüklediğim zamanlar ya ısınma yapıyor ya da atma, çalışmama durumu. Miui gibi hem ön hem arka kamera için her kullandığım ana kamera uygulaması dahil, mesela Snapchat-Instagram gibi uygulamalarda kaliteli çekmesini istiyorum hiç olmadı ama kameraların MIUI gibi çalışmasını istiyorum ancak ya beceremiyorum ya da bu cihaza GCam olayı sorunlu sanırım anlayamadım ve içinden çıkamadım.

(Ekleme: ısınma durumu normal mi ve 16 değil de daha yüksek çekim yapması için yazılımsal ne gerekiyor MIUI tabanlı rom şart mı?)

Bu konuda yapmış veya yapabilen varsa bilgilendirirse çok sevinirim. Çok sıkıldım sırf bu yüzden fotoğraf, manzara vb çekim hevesim azaldı.. Bu durum beni üzüyor.

Yardımlarınızı bekliyorum..😌

Son düzenleme:

utkurei19

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Utku
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
25
Merhaba, uzun zamandır Havoc OS kullanıyorum (şuan 4.16), GCam yüklediğim zamanlar ya ısınma yapıyor ya da atma, çalışmama durumu. Miui gibi hem ön hem arka kamera için her kullandığım ana kamera uygulaması dahil, mesela Snapchat-Instagram gibi uygulamalarda kaliteli çekmesini istiyorum hiç olmadı ama kameraların MIUI gibi çalışmasını istiyorum ancak ya beceremiyorum ya da bu cihaza GCam olayı sorunlu sanırım anlayamadım ve içinden çıkamadım.

(Ekleme: ısınma durumu normal mi ve 16 değil de daha yüksek çekim yapması için yazılımsal ne gerekiyor MIUI tabanlı rom şart mı?)

Bu konuda yapmış veya yapabilen varsa bilgilendirirse çok sevinirim. Çok sıkıldım sırf bu yüzden fotoğraf, manzara vb çekim hevesim azaldı.. Bu durum beni üzüyor.

Kamera build edilirken cihaza özel miui kameranın libleri entegre edilmediği sürece 64 megapixel çekim yapmak imkansız o da zaten havocda yok çünkü havoc geliştirilmiyor sadece arada bir güvenlik patchleri alıyor.
Snapchat ve Instagram kameralarına gelecek olursak onlarda bir değişim olmuyor miui ile aosp arasında fark olmaması lazım.
Şu sıralar çıkarılan aosp romlardan verim alamadığım için kendim rom compile etmeye karar vermiştim ancak uğraşılacak gibi değil bir şeyi fixliyorsun başka bir şey fırlıyor tam bir zaman sömürücü bu yüzden sıradaki telefonum büyük ihtimalle iPhone olacak :)
Keşke Xiaomi yeni model çıkarmak, yeni özellik eklemek yerine adam akıllı yazılım işine yoğunlaşsa da böyle şeylerle uğraşmak zorunda kalmasak yoksa telefonları donanım olarak harika

TacoNikky

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Taco
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
App Dev/Tech
Konular
7

Şu an yeni çıkan romlar Anx kamera dahil geliyor. Yani miui kamera içine dahil edilmiş. Böyle olunca instagram, snapchatte falan kaliteli çekiyor. Cherish, derpfest, pixel experience, elixir, evolution x bunların hepsinde anx kamera var. Özellikle havoc os demiyorsanız deneyin derim.

Sorunsuz gcam aşağıdaki var ama snapchat, instagram çekimine etki etmez.

Melisa38

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Melisa
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
18
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şu an yeni çıkan romlar Anx kamera dahil geliyor. Yani miui kamera içine dahil edilmiş. Böyle olunca instagram, snapchatte falan kaliteli çekiyor. Cherish, derpfest, pixel experience, elixir, evolution x bunların hepsinde anx kamera var. Özellikle havoc os demiyorsanız deneyin derim.

Sorunsuz gcam aşağıdaki var ama snapchat, instagram çekimine etki etmez.

Deneyeceğim şimdi, Havoc icin kameraya etkisi olmaz mı acaba sadece diğer romlar için mi etkili bu? Snap, Insta vs etki etmesi şart değil yeter ki MIUI gibi kullanabileyim :)
Bu arada MIUI geçme fikri dolanıyor kafamda ama sürekli ertelicem sanırım ... 🥺

Melisa38

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Melisa
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
18
TacoNikky , bugün pixel os adlı bir roma denk geldim de acaba pixel experience (plus olanı da var) ile aynı mı farklı mı bilemedim, pixel os ilgimi çekti -a11i yok gerçi ama olsun. Sorum şu olacak, videoda izlediğimde adam romu yüklüyor kendi içindeki kamerasını açıyor 64mp falan yazdığnı gördüm orada, destekliyor mu MIUI gibi? siz pixel romlarını denediniz mi cevabınızı merak ediyorum ^^
bir de rom degisirken fw istiyor ya, oldu da ben a11 olan bi roma geri döndüm geri, fw sorun yaratır mı sonradan dönüş yaparsam (mesela pixel os fw 13 istiyor)?

TacoNikky

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Taco
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
App Dev/Tech
Konular
7
Firmware'i custom rom yüklemeden flaşlamak gerekiyor. Geri miui'ya dönüşte sorun olmaz. Videoda gördüğün gibi miui kamera custom romlarda çalışır hale getirildi. 64 mp, AI modu falan hepsi sorunsuz çalışıyor. Pixel os romu pixel cihazların yazılımıyla birebir aynıdır, çok fazla özelleştirme olmaz. Pixel experience onun daha fazla özelleştirme seçeneği olanı. Ben Cherish OS kullanıyorum, özelleştirme en çok olan romdur, öneririm.

Melisa38

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Melisa
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
18
Firmware'i custom rom yüklemeden flaşlamak gerekiyor. Geri miui'ya dönüşte sorun olmaz. Videoda gördüğün gibi miui kamera custom romlarda çalışır hale getirildi. 64 mp, AI modu falan hepsi sorunsuz çalışıyor. Pixel os romu pixel cihazların yazılımıyla birebir aynıdır, çok fazla özelleştirme olmaz. Pixel experience onun daha fazla özelleştirme seçeneği olanı. Ben Cherish OS kullanıyorum, özelleştirme en çok olan romdur, öneririm.
Tesekkür ederim tüm yardımınız icin, suan pixel os kuruluyor, fw yüklemeyi unuttum :D ama suan herhangi bi hata vs vermedi bakalım, deneyimlemede iyi sonuclar almayı düsünüyorum.. cherish'i de cok özledim, kullanım sekillerne göre karar verecegim artık :) tekrar sagolun

Üst Alt