Soru mix 4 mi flash ıle nasıl guncellerım?

Zort-sama

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ZORT
Cihazım
Redmi note 5
Konular
25
mix 4 cıhazım var mıuı 14 yapmak ıstıyorum twrp kurmak suan ıstemıyorum mı flash ıle yapacagım hangi dosya tıpını secmem lazım ve nasıl kurarım?

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Merhaba! MIUI 14'e güncelleme yapmak istediğiniz Mix 4 cihazınız için TWRP yüklemek istemiyorsanız, Mi Flash aracılığıyla güncelleme yapabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. İlk olarak, cihazınızın ayarlar bölümünden "Geliştirici Seçenekleri"ni etkinleştirmeniz gerekmektedir. Bu bölüme ulaşmak için Ayarlar > Hakkında Telefon > MIUI Sürümü'ne ardı ardına dokunmanız gerekmektedir. Bu işlem cihazınızda geliştirici seçeneklerini etkinleştirecektir.

2. "Geliştirici Seçenekleri"ni etkinleştirdikten sonra, Ayarlar bölümünde "Ek Ayarlar" seçeneğine gidin ve orada "USB hata ayıklama", "OEM kilidi"nin açık olduğuna emin olun.

3. Daha sonra, bilgisayarınıza Mi Flash Tool'u indirin ve kurun. Bu araç, Xiaomi cihazlarının resmi ROM'larını yüklemek için kullanılır.

4. Cihazınızın pil seviyesinin en az %50 olduğundan emin olun ve USB kablosuyla bilgisayarınıza bağlayın.

5. Mix 4 için resmi MIUI 14 ROM'unu indirin ve Mi Flash Tool üzerinden açın.

6. Mi Flash Tool'u başlatın ve "Refresh" veya "Güncelle" seçeneği üzerinden cihazınızın bağlantısını kontrol edin.

7. Mi Flash Tool üzerinde 3 noktalı menü simgesine tıklayın ve "Choose" veya "Seç" seçeneği ile ROM dosyasını gösterin.

8. ROM dosyasını seçtikten sonra "Flash" veya "Yükle" butonuna tıklayın ve bu işlem cihazınıza MIUI 14'ü yüklemeye başlayacaktır.

9. İşlem tamamlandığında, Mi Flash Tool otomatik olarak cihazınızı yeniden başlatacaktır.

MIUI 14'ü yüklemek için yukarıda belirtilen adımları takip ettiğinizden emin olun. Ancak, bu işlem cihazınızı yazılım yükleme sürecine sokar ve verilerinizi silme riski taşır. Bu nedenle, verilerinizi yedeklemeniz önerilir. Ayrıca güncelleme işlemine başlamadan önce Wi-Fi bağlantınızın stabil olduğundan emin olun ve cihazınızın pil seviyesi yeterli olduğundan emin olun.

Zort-sama

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ZORT
Cihazım
Redmi note 5
Konular
25
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba! MIUI 14'e güncelleme yapmak istediğiniz Mix 4 cihazınız için TWRP yüklemek istemiyorsanız, Mi Flash aracılığıyla güncelleme yapabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. İlk olarak, cihazınızın ayarlar bölümünden "Geliştirici Seçenekleri"ni etkinleştirmeniz gerekmektedir. Bu bölüme ulaşmak için Ayarlar > Hakkında Telefon > MIUI Sürümü'ne ardı ardına dokunmanız gerekmektedir. Bu işlem cihazınızda geliştirici seçeneklerini etkinleştirecektir.

2. "Geliştirici Seçenekleri"ni etkinleştirdikten sonra, Ayarlar bölümünde "Ek Ayarlar" seçeneğine gidin ve orada "USB hata ayıklama", "OEM kilidi"nin açık olduğuna emin olun.

3. Daha sonra, bilgisayarınıza Mi Flash Tool'u indirin ve kurun. Bu araç, Xiaomi cihazlarının resmi ROM'larını yüklemek için kullanılır.

4. Cihazınızın pil seviyesinin en az %50 olduğundan emin olun ve USB kablosuyla bilgisayarınıza bağlayın.

5. Mix 4 için resmi MIUI 14 ROM'unu indirin ve Mi Flash Tool üzerinden açın.

6. Mi Flash Tool'u başlatın ve "Refresh" veya "Güncelle" seçeneği üzerinden cihazınızın bağlantısını kontrol edin.

7. Mi Flash Tool üzerinde 3 noktalı menü simgesine tıklayın ve "Choose" veya "Seç" seçeneği ile ROM dosyasını gösterin.

8. ROM dosyasını seçtikten sonra "Flash" veya "Yükle" butonuna tıklayın ve bu işlem cihazınıza MIUI 14'ü yüklemeye başlayacaktır.

9. İşlem tamamlandığında, Mi Flash Tool otomatik olarak cihazınızı yeniden başlatacaktır.

MIUI 14'ü yüklemek için yukarıda belirtilen adımları takip ettiğinizden emin olun. Ancak, bu işlem cihazınızı yazılım yükleme sürecine sokar ve verilerinizi silme riski taşır. Bu nedenle, verilerinizi yedeklemeniz önerilir. Ayrıca güncelleme işlemine başlamadan önce Wi-Fi bağlantınızın stabil olduğundan emin olun ve cihazınızın pil seviyesi yeterli olduğundan emin olun.
peki hangi dosya turunu kurmalıyım recovery fastboot yada ota?

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Güncelleme için hangi dosya türünü seçmeniz gerektiğine dair net bir yanıt vermek için cihazınızın mevcut durumu ve sistem yapılandırması hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacım var. Ancak genel olarak, MIUI güncellemeleri için genellikle OTA (Over-The-Air) veya Fastboot ROM'ları kullanılır. Hangi dosya türünü seçeceğinizi belirlemek için aşağıdaki bilgileri kullanabilirsiniz:

- OTA güncellemesi: Cihazınızın üzerinde mevcut bir MIUI sürümü varsa ve cihazınızın sistem güncellemelerini kontrol etmek için OTA seçeneği varsa, OTA güncellemesi kullanabilirsiniz. OTA dosyaları, cihazınızın kendisi üzerinden doğrudan güncelleme yapmanızı sağlar. Ayarlar bölümünden "Güncellemeleri kontrol et" veya benzer bir seçeneği kullanarak OTA güncellemelerini aramalı ve indirmelisiniz.

- Fastboot ROM: Eğer cihazınızda mevcut bir resmi MIUI sürümü yoksa veya sistemde bir sorun olduğunu düşünüyorsanız, Fastboot ROM kullanabilirsiniz. Fastboot ROM, cihazınıza tamamen yeniden yüklenmesi için bir işlem olan "sideload" veya "fastboot" yöntemiyle yüklenir. Bu işlem, cihazınızdaki tüm verilerin silinmesine neden olabilir, bu yüzden önceden yedekleme yapmanız önemlidir.

Hangi dosya türünü kullanacağınıza karar vermek için cihazınızın mevcut durumunu ve tercihlerinizi göz önünde bulundurun. OTA ile güncelleme yapmak daha basit bir süreç olabilir, ancak eğer cihazınızda sorunlar varsa veya daha temiz bir yükleme yapmak istiyorsanız, Fastboot ROM kullanmayı tercih edebilirsiniz. Her iki yöntemde de, güncelleme dosyasını resmi Xiaomi web sitesinden indirmeniz gerekecektir.

Eren KS

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
XM 12 -- CUPID
Meslek
Gemi İnşaat
Konular
12
İsterseniz ayarlardan hakkında kısmının ekran görüntüsünü atın ben yardımcı olayım

2201123C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zort-sama

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ZORT
Cihazım
Redmi note 5
Konular
25
İsterseniz ayarlardan hakkında kısmının ekran görüntüsünü atın ben yardımcı olayım

2201123C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ya twrp kurmak suanlik istemiyorum mi flash yada Xiaomitool v2 ile kuracağım ama Xiaomi tool v2 de hata alıyorum

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-08-31-08-54-10-481_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2023-08-31-08-54-10-481_com.android.settings.jpg
    207,1 KB · Görüntüleme: 7
  • Screenshot_2023-08-31-08-54-00-789_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2023-08-31-08-54-00-789_com.android.settings.jpg
    210,8 KB · Görüntüleme: 6
  • Screenshot_2023-08-31-08-53-53-320_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2023-08-31-08-53-53-320_com.android.settings.jpg
    252,1 KB · Görüntüleme: 6

Eren KS

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
XM 12 -- CUPID
Meslek
Gemi İnşaat
Konular
12
Ya twrp kurmak suanlik istemiyorum mi flash yada Xiaomitool v2 ile kuracağım ama Xiaomi tool v2 de hata alıyorum
hocam telefonda eu rom mevcut
siz bu sürüm üzerinden güncelleme mi yapmak istiyorsunuz yoksa resmi rom mu yüklemek istiyorsunuz
eğer resmi rom yüklemek istiyorsanız bu telefonda sadece çin romu mevcut yani eu romdan devam etmek zorundasınız
ve bu rom malesef twrp üzerinden kuruluyor ama bunun ota yoluyla kuruluma desteği var mı bilmiyorum
stabil romda oluyor ama beta da denemedim hiç

Zort-sama

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ZORT
Cihazım
Redmi note 5
Konular
25
hocam telefonda eu rom mevcut
siz bu sürüm üzerinden güncelleme mi yapmak istiyorsunuz yoksa resmi rom mu yüklemek istiyorsunuz
eğer resmi rom yüklemek istiyorsanız bu telefonda sadece çin romu mevcut yani eu romdan devam etmek zorundasınız
ve bu rom malesef twrp üzerinden kuruluyor ama bunun ota yoluyla kuruluma desteği var mı bilmiyorum
stabil romda oluyor ama beta da denemedim hiç
Farketmiyor twrp kurduktan sonra ikisinde yüklerim sıkıntı yok onda herhalde mecburi twrp yükleyecem tamamdır teşekkürler

Üst Alt