MIUI Romlara 2 Yeni Özellik

1. Yeni Kamera İşlevi - Gradyan Modu

Ne İşe Yarar? 
Bu işlev özellikle benim gibi bir türlü fotoğraflarını düzgün hizalayamayan amatörler için getirilmiş gibi. :D Yani fotoğraf çekerken sürekli olarak telefonu yere paralel tutamaya çalışıyor ama başaramıyorsanız ve fotoğraflarınızda odak aldığınız nesne pisa kulesi gibi eğik görünüyorsa bu özelliği aktif etmeniz yeterli olacaktır. Telefonunuzda bulunan dahili sensörler cihazın ne derece eğik tutulduğunu tespit ediyor ve çekim esnasında fotoğraf otomatik olarak düzeltiliyor.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

2. Yüz Albümleri

Ne İşe Yarar?

Bu işlevi ise galeri uygulamasına geliyor ve uygulama içine Resim Çevrimdışı ve Mi Cloud dışında bir de yüz sekmesi açıyor. Bu sekmeye geldiğinizde ise cihazınızda bulunan fotoğraflardaki yüzleri görüntülüyor ve isim verebiliyorsunuz. Belirlemiş olduğunuz yüze tıkladığınızda ise sadece o yüzün sahibi olan kişinin bulunduğu fotoğraflar görüntüleniyor.

Yorum : 
Şu özelliklerden biri bile Samsung veya Apple bir cihaza gelmiş olsaydı anında cihaz fiyatına 500TL eklenir fan boyları da aylarca konuşurlardı. Oysa pek çok MIUI kullanıcısı henüz refocus'un bile farkında değil...  :yorumsuz:

Zizifos

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Servet
Cihazım
Mi 5
Konular
9
Hocam bu özellikler halihazırda kullanılıyor mu? Redmi 1s ile bu özellikleri göremedim

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam her ikisi de bu haftaki güncelleme ile gelecek özellikler. Mi4 beta rom'da bulunuyor ancak redmi 1'e gelir mi emin değilim çünkü açıklamalarında "for high end devices" ibaresi bulunuyor.

casibao

Her türlü halı kilim turistlik gezi..
Yönetici
Admin
Satış Sorumlusu
Teknisyen
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiaomi 14
Konular
124
O zaman güzel haberi ben vereyim,  Redmi 1 için bu gün beta kullanıcılar için güncelleme yapıldı. 

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
@cantara hocam, refocus Nexus'larda vardı ve Nexus7 ile kullanıyordum. Her zaman olmasa da zaman zaman zaman ihtiyaç duyuyordum. Miui'ye gelmesi çok hoşuma gitti. Malum Nexus7'yi öldürdük. 
Gradyan özelliğini de birkaç ay önce bir uygulamada görmüştüm. İsmi Horizon. IOS versiyonunda herşeyi yapabilirken, Android versiyonunda sadece video çekimi yapılabiliyor. Çözünürlük te sınırlı. Demek ki resimleri de artık inşaallah elime ulaşabilirse MiPad ile çekeceğim. 

mv_9522

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Mürvet
Cihazım
Mi 9, Mi 2
Meslek
Mat. hocası
Konular
24
O zaman desenize benim mi2 'high end divece' grubuna dahil olmadığından 1. yenilik benden geçti. Ama 2. yenilik benim mi2 için kullandığım beta güncellemesi ile artık telefonda kurulu.

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
92
haberler güzel de benim dikkatimi çeken gradyan oldun...

bu gradyon modu ile ilgli video var ise izlemek isterim
ayrıca hizalama işi sadece amatörler için değil. zaten onların o şekilde bir sorunu da yok. sürekli kendi ve çevresindekilerin remsini çekenlerden biliyorum. adamın focus - ortalama - odaklama gibi hiç sorunu yok... resim çekmiş olmuş olsun derdinde... bunu malum sitelerden görebilirsiniz.

tlf un fotoğraf özelliğini iş amaçlı kullanan kişiler için bence oldukça faydalı olacak bir özellik

plasiyer - müfettişler ; emlakçılar ; harita kadastro ... saymak ile bitmez. şu ana kadar rom a gelen en ilginç güzel özellik bence.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
TosunPASA' Alıntı:
haberler güzel de benim dikkatimi çeken gradyan oldun...

bu gradyon modu ile ilgli video var ise izlemek isterim
ayrıca hizalama işi sadece amatörler için değil. zaten onların o şekilde bir sorunu da yok. sürekli kendi ve çevresindekilerin remsini çekenlerden biliyorum. adamın focus - ortalama - odaklama gibi hiç sorunu yok... resim çekmiş olmuş olsun derdinde... bunu malum sitelerden görebilirsiniz.

tlf un fotoğraf özelliğini iş amaçlı kullanan kişiler için bence oldukça faydalı olacak bir özellik

plasiyer - müfettişler ; emlakçılar ; harita kadastro ... saymak ile bitmez. şu ana kadar rom a gelen en ilginç güzel özellik bence.
Sanırım bu özelliği çekilen bir videodan görüp anlamanız mümkün olmayacak. Zaten amacı çekilen videoyu izleyen birinin kameranın yamukluğu, eğikliği v.s gibi olumsuzlukları görmemesini sağlamak. Sanıyorum Horizon uygulamasının tanıtım videosu işinize yarayabilir.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hvt.horizon

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Zizifos

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Servet
Cihazım
Mi 5
Konular
9
casibao' Alıntı:
O zaman güzel haberi ben vereyim,  Redmi 1 için bu gün beta kullanıcılar için güncelleme yapıldı. 

Güzel haber için teşekkür ederim hocam bizim cihazı daha gözden çıkarmamışlar :)

Üst Alt