Yardım MİUİ Optimizasyonu nedir?

resularazli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ARAZLI
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
15
Merhaba arkadaşlar. Biliyorum bu konuya ilgili makale çok. Ama tam anlamadığım için son kez sormak istiyorum. Gelistirici Ayarlarda olan MİUİ Optimizasyonu ne iş yapıyor? Hangisini ömeriyorsunuz? Açık mı tutayım yoksa kapalımı kalsın?

P. S: Android 10 güncellemesinden sonra, telefonda ara sıra donma kasma var. Bildirim panelinde gölge sorunu var. Format atmayı öneriyormusunuz?

[ Yazı hatalarımdan dolayı özür diliyorum, türkçem iyi değil. ]
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Mi 9 SE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SametC

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet Çelik
Cihazım
Xiaomi Mi 9 SE
Konular
3
Miui uygulamalarının sağlıklı çalışması içindir. Kapatıp kapatmamak size kalmış. Kapatınca telefon biraz hızlanır ve ram kullanımı azalır. Parmak izi okuyucusu hızı artar. Ve güncellemeden sonra format çekmek en iyisidir. Sistem stabil olur. Tabsiyemdir.

Oyla:

resularazli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ARAZLI
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
15
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Miui uygulamalarının sağlıklı çalışması içindir. Kapatıp kapatmamak size kalmış. Kapatınca telefon biraz hızlanır ve ram kullanımı azalır. Parmak izi okuyucusu hızı artar. Ve güncellemeden sonra format çekmek en iyisidir. Sistem stabil olur. Tabsiyemdir.

Format atdım, miui optimization kapatdigimda icon yani simge boyutlari degisdi. Uygulamar menusinde uygulamarin simgeleri yerine "mi" simgesi gozukuyo. Böyle olması normal mı? Önceden android 9 kullanirken kapali optimization kapali durumda kullaniyodum, böyle simge sorunu felan olmuyodu. Format atdım yine aynı sorun. Kapatmak pil durumunu etkilermi?

Oyla:

SametC

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet Çelik
Cihazım
Xiaomi Mi 9 SE
Konular
3
Format atdım, miui optimization kapatdigimda icon yani simge boyutlari degisdi. Uygulamar menusinde uygulamarin simgeleri yerine "mi" simgesi gozukuyo. Böyle olması normal mı? Önceden android 9 kullanirken kapali optimization kapali durumda kullaniyodum, böyle simge sorunu felan olmuyodu. Format atdım yine aynı sorun. Kapatmak pil durumunu etkilermi?

O zaman kapatmak lazım. Şarj konusunu pek bilmiyorum.

Oyla:

Kadirbeyy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Mi 9 se
Konular
14
Eu rom kullanıyorum yeni geçtim bunda miui optimizasyonu yeri yok yardımcı olur musunuz

Oyla:

mertylmz

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
mert
Cihazım
Mi 10T Pro
Konular
3
Eu rom kullanıyorum yeni geçtim bunda miui optimizasyonu yeri yok yardımcı olur musunuz
Eu rom hatalara performans sorunlarına yol açmaması için miui optimizasyonunu kapatmaya izin vermiyor o yüzden kaldırıyor seçeneği

Oyla:

kacaksevgilim

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Poco F4 pro
Konular
24
bu seçeneği kapatırsanız ekranı ikiye bölüp aynı anda iki aktif uygulama kullanamazsınız. Birisi sürekli donar.
ramden falan tasarruf ettiği de yok (belki 100 mb)

Oyla:
Üst Alt