Yardım MIUI mesajlar SMS doğrulama

serhatk55

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi 8
Konular
16
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI eu 11.0.4.0
Telefon Modeli
Mi8
Bootloader Kilidi
Açık
Mi 8 cihazımda MIUI eu stabile geçiş yaptım. Kurulumda Google hesabına girerken doğrulama kodu gelmedi. Sonrasında doğrulamayı kaldırıp oturum açtım. Instagram yükledim doğrulama kodu yine gelmedi. Google 2 adımlı doğrulamayı tekrar açmaya çalıştım yine kod smsi gelmedi. Son olarak Google mesajlaşma uygulamasını yükleyip varsayılan olarak atadım ve SMS kodları gelmeye başladı sorunsuz şekilde. MIUI nin kendi mesajlaşma uygulamasını kullanmak istiyorum kod meselesini nasıl çözebilirim acaba? (Uygulama verilerini temizlemeyi denedim)

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Hocam sorununuzun çözümünü bilmiyorum, ROM kaynaklı olduğunu tahmin ediyorum. Farklı bir sürüm yada yeniden kurulum deneyebilirsiniz. Zaten başka öneri geleceğini sanmıyorum. Tüm sorunların çözümü "temiz kurulum" yada "farklı ROM" :P :D:D

Ayrıca bildiğim bir şey var miui'nin sıkıntısız bir şeyi yok. Hani şu gangsters dizisinde diyorlarya 'Sıkıntı yoksa, sıkıntı vardır' işte aynen o söz tam miui için.

Varsayılan olarak miui uygulamaları gelenler bende dahil değiştirip başka uygulama kullanıyor google uygulamaları gibi. Miui uygulamaları gelmeyenlerde ısrarla, farklı yöntemlerle yükletip kullanmaya çalışıyor.

Sizde galiba varsayılan olarak var miui uygulamaları ama gördüğünüz gibi sorunlu, bende cihazımdaki bir çok miui uygulamasını alternatifleri ile değiştirdim. Hem daha iyi iyi uygulamalar hemde daha sorunsuz.

Oyla:

serhatk55

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi 8
Konular
16
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam sorununuzun çözümünü bilmiyorum, ROM kaynaklı olduğunu tahmin ediyorum. Farklı bir sürüm yada yeniden kurulum deneyebilirsiniz. Zaten başka öneri geleceğini sanmıyorum. Tüm sorunların çözümü "temiz kurulum" yada "farklı ROM" :P :D:D

Ayrıca bildiğim bir şey var miui'nin sıkıntısız bir şeyi yok. Hani şu gangsters dizisinde diyorlarya 'Sıkıntı yoksa, sıkıntı vardır' işte aynen o söz tam miui için.

Varsayılan olarak miui uygulamaları gelenler bende dahil değiştirip başka uygulama kullanıyor google uygulamaları gibi. Miui uygulamaları gelmeyenlerde ısrarla, farklı yöntemlerle yükletip kullanmaya çalışıyor.

Sizde galiba varsayılan olarak var miui uygulamaları ama gördüğünüz gibi sorunlu, bende cihazımdaki bir çok miui uygulamasını alternatifleri ile değiştirdim. Hem daha iyi iyi uygulamalar hemde daha sorunsuz.
Hocam ben de aksine rom kaynaklı olduğunu düşünmüyorum çünkü aynı romu daha önce de kullandım ve her rom yüklemede temiz kurulum yaparım. Aslında Google ın mesajlaşma uygulaması da güzel fakat toplu mesaj silme işlemi yok mesela. Herşeyin eksisi artısı var tam olarak istediğimizi veren bi uygulama bulamayacaz sanırım drunk~~

Oyla:

Chatin1907

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiaomi mi note3
Konular
1
Mesajlaşma uygulaması varsayılan uygulama olark seçili değildir. Ondan da kaynaklanabilir. Bende yedekleme amaçlı swift Back-Up uygulaması vardı. Mesaj yedeği yaparken varsayılan uygulama seçmek gerekiyordu. O sebeple banka, uygulama vs. Doğrulama mesajları gelmiyordu. WhatsApp, Facebook Messenger, filan gibi uygulamalar varsayılan mesaj uygulaması olarak seçili ise ondan da sorun kaynaklanabilir

Oyla:
Üst Alt