Yardım Miui kelime tahmini ve klavye çakışması

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui Global 10.2.30 Kararlı
Telefon Modeli
Mi 9
Bootloader Kilidi
Kapalı
Arkadaş MIUI'nin dahili bir özelliği galiba, bazen yanlış kelime yazdığımda ve düzeltmek için üzerine tıkladığımda bir kutu çıkıyor. Bu kutu kelimenin doğrusunu tahmin etmeye yarayan bir kutu fakat çoğu zaman tahmin edemiyor, ayrıca doğru kelimeye klavyenin kendisinden bastığımda da yanlış kelimeyi temizleyip doğrusunu yapmıyor, direk arasına bir yere yapıştırıyor. Şuan SwiftKey kullanıyorum fakat bu sorun kendi klavyesi dahil tüm klavyelerde oluyor. Bu kutuyu yada tahmin özelliğini kapatmanın bir yolu var mı?

Konu ile ilgili görsel.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

sincerelym

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alpaslan
Cihazım
Mi 9T
Konular
6
Swiftkey klavyede, ayarlar/yazma & otomatik düzeltme/hızlı tahmin ekle 'yi pasif hale getiriniz.

Oyla:

Sandocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burak
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
46
Arkadaş MIUI'nin dahili bir özelliği galiba, bazen yanlış kelime yazdığımda ve düzeltmek için üzerine tıkladığımda bir kutu çıkıyor. Bu kutu kelimenin doğrusunu tahmin etmeye yarayan bir kutu fakat çoğu zaman tahmin edemiyor, ayrıca doğru kelimeye klavyenin kendisinden bastığımda da yanlış kelimeyi temizleyip doğrusunu yapmıyor, direk arasına bir yere yapıştırıyor. Şuan SwiftKey kullanıyorum fakat bu sorun kendi klavyesi dahil tüm klavyelerde oluyor. Bu kutuyu yada tahmin özelliğini kapatmanın bir yolu var mı?

Konu ile ilgili görsel.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Hocam ben Google Gboard klavye kullanıyorum. Onda düzeltiyorum. Ayarlar, Ek ayarlar, Diller giriş, Klavye ayarları yada Klavye yönet, Ordaki ayarlardanda metin düzeltme, Otomatik düzelti kapat.

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Swiftkey klavyede, ayarlar/yazma & otomatik düzeltme/hızlı tahmin ekle 'yi pasif hale getiriniz.

Cevabınız için teşekkürler, hocam fakat sorun klavye ile alakalı değil, sistemin kendi tahmin özelliği sorun çıkartıyor. Ayrıca otomatik düzeltme kapalı olduğu için, sizin belirttiğiniz ayarı istesem de aktif yapamam zaten.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam ben Google Gboard klavye kullanıyorum. Onda düzeltiyorum. Ayarlar, Ek ayarlar, Diller giriş, Klavye ayarları yada Klavye yönet, Ordaki ayarlardanda metin düzeltme, Otomatik düzelti kapat.

Mesajımı yeterince açık yazamadım galiba, sorunum klavyeler ile alakalı değil, sorunum sistemin kendi tahmin işlevi ile alakalı. Hiç bir klavye kullanmasanız da o tahmin kutusu sistem dahilinde otomatik açılıyor.

Cevabınız için teşekkürler fakat şimdiye kadar otomatik düzeltme özelliğini hiç bir zaman kullanmadım.

Oyla:

sincerelym

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alpaslan
Cihazım
Mi 9T
Konular
6
Sistemin kelime tahmini mi varmış :?drunk~~

Oyla:

furkanavshar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Wk Dk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Mühendis
Konular
3
Hocam sadece Chrome'da mı oluyor, yoksa her uygulamada mı?

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Sistemin kelime tahmini mi varmış :?drunk~~

Galiba var, çünkü hangi klavye uygulamasını kullanırsam kullanayım bu şey aynı kalıyor, ayrıca klavyelerin kelime tahmini, kelimenin üstünde değil, klavyede çıkıyor. Fakat bu şey kelimelere dokunduğum da açılıyor. Normalde kelimeye ilk dokunduğum da kelime seçili hale gelmesi, ikinci dokunduğum da da imlecin dokunduğum yere gelmesi gerekiyor. Fakat bu kutu açıldığı için klavyenin kendi tahminini seçersem diğer, yanlış olan kelimenin arasına ekliyor yeni kelimeyi. Bu durumda da karman çorman bir şey çıkıyor ortaya
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam sadece Chrome'da mı oluyor, yoksa her uygulamada mı?

Hocam yazı yazılan çoğu yerde çıkıyor. Metin kutularında daha çok çıkıyor.

Oyla:

sesko86

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sesko
Cihazım
Redmi note 7
Konular
29
Ayarlar / ek ayarlar / diller ve giris/ en altta yazim denetimini Kapalı ve otomatik doldurma Yok yapın.

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Ayarlar / ek ayarlar / diller ve giris/ en altta yazim denetimini Kapalı ve otomatik doldurma Yok yapın.
Teşekkürler hocam, yazım denetimini kapatınca çıkmıyor artık o kutu. Yanlış kelimelerin altını çizmiyor artık ama sağlık olsun. Baş belası kutudan iyidir.

Oyla:
Üst Alt