Soru miui 8.8.23 şarj ve ekran süresi hakkında

eneskar

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
enes
Cihazım
xiaomi mi 6
Konular
2
arkadaşlar merhaba. mi6 kullanıyorum. bu güncelleme ile ekran süresinde düşüş yaşayan var mı?

dün tüm gün 4g açık şekilde kullandığımda şarjım %20 kalmışken 5 buçuk saat ekran süresi almıştım.

bugün tüm gün 3g açık şekilde kullandım şarjım %16 şu an ve ekran sürem 4 buçuk saat.

dinle bugün arasında genel olarak pek bir fark yok kullanım açısından ama ekran süresi olarak çok geri düşmüş durumda. %5 daha az şarjım olmasına rağmen ekran sürem 1 saat daha düşük düne göre. bu tarz problem yaşayanlar var mı, yerine göre 3g 4g'den fazla pil tüketebilir mi?

dün de 8.8.23 yüklüydü, bugün de yine aynı sürüm yüklü.

eneskar

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
enes
Cihazım
xiaomi mi 6
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba Skorpi hocamızın şu konusu işinize yarayabilir.
onu okudum ama benim sorumu cevaplamıyor maalesef. ben dünle bugün aynı şeyleri yapmama rağmen ekran süresinde büyük değişim var fark var. nedendir bu değişim aynı şekilde kullandığım halde onu soruyorum. aynı rom aynı cihaz aynı kullanım ama büyük bir ekran süresi farkı var.

Oyla:

Pegasus__

..::FreeDoom::..
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Mi 9T - Davinci
Konular
51
Bulunduğunuz mekandan telefon konuşmasına; cihazın güncelleme yapmasından haber okumaya; cihaz ekran parlaklığının ortama göre şekillenmesinden sensörlerin çalışmasına kadar milyon tane parametre var. Yani kısacası belirgin bir cevabı yok.

Oyla:

fahrikavrar2

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Fahri
Cihazım
Redmi 5
Konular
0
onu okudum ama benim sorumu cevaplamıyor maalesef. ben dünle bugün aynı şeyleri yapmama rağmen ekran süresinde büyük değişim var fark var. nedendir bu değişim aynı şekilde kullandığım halde onu soruyorum. aynı rom aynı cihaz aynı kullanım ama büyük bir ekran süresi farkı var.

Tüm operatörler 4G'ye daha fazla yatırım yapıyorlar. 4G, daha gelişmiş bir teknoloji olduğu için sinyal kalitesi ve çekim alanı kuvveti olarak 3G'ye oranla telefonu daha az darboğaz yapıyor. Haliyle telefon 3G sinyalini alıp verirken ya da ulaşmaya çalışırken nefesi kesiliyor.

Şuradaki programla o anda seçtiğiniz 3g ya da 4g'ye göre baz istanyonlarına yakınlığınız, hangisine bağlı olduğunuz ve sinyal kalitesi konusunda derinlemesine bilgi alabilirsiniz:

Hatta 3G'ye bağlı iken arama yapmaya kalkar iseniz UMTS/GSM gibi eski teknolojileri kullanmaya başladığına dahi şahit olabilirsiniz telefonunuzun.

Oyla:

Iggy Azalea

.
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Batuhan
Cihazım
RedmiNote 9 PRO
Konular
28
Hocam sorunun şahsen kullanımla ilgili olduğunu düşünüyorum, cihazımla ilk zamanlar 7-8 saat arası ekran süresi alırken şimdilerde 5, en fazla 5.30 saat ekran süresi alıyorum, cihazı 2 yıldan fazla bir süredir kullanıyorum, orijinal bataryasıyla birlikte. 2 yıl gibi bir sürede ekran süresinin 2 saat azalması gayet iyi, daha doğrusu bu zamana rağmen 5, 5.30 saat gibi bir ekran süresi alabildiğim için mutluyum, okuduğum bazı yazılarda cihazlar daha 2-3 aylık olmasına rağmen 4.30, 5 saat ekran süresi alan kullanıcıların yorumlarıyla karşılaştım.

Kullanılan rom, romun sürümü, telefon sistem ayarları, yüklenen uygulamalar ve yine uygulama ayarları, şebeke sinyal durumu, bir çok farklı sebeplerdir ekran süresinin artıp azalmasını sağlayan.

Bunlara göre en iyi ekran süresi aldığınız rom ve sürümü kullanmanızı, yine bunlara bağlı olarak sistem ayarları, uygulamları ve uygulama ayarlarını kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Ekran süresini arttırmak veya azaltmak size ve kullanımınıza bağlı.

Son düzenleme:
Oyla:

eneskar

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
enes
Cihazım
xiaomi mi 6
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
herkese teşekkürler.

Oyla:

ofsevim

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ömer sevim
Cihazım
redmi 2
Konular
13
hattın çekim gücü bile etkili edge ve 3g git gel yaşayan yerlerde durduğunuzda telefon 3g ye geçmek için sürekli sinyal arar en ufak sinyalde geçer ama 2g ye tekrar düşer tekrar arar .yani telefon hattının iyi çekmediği yerlerde bile dolaşsan ve diğer kullanımların eskisi gibi olsa ekran süren düşer tecrübemle sabittir .hiçbir şey değiştirmedim 6 saat ekran süresi aldığım tel dağın yakınında bir evde gün geçirdim 4 saate düştü .

Oyla:

A.BayramKorkmaz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Xiaomi
Cihazım
MI 9 Lite
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
36
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Yukarıda yazılanlara göre 4G ve 2G arasında kalmamız gerekiyorsa hangisini secmeliyiz

Oyla:
Üst Alt