İnceleme MIUI 11 hakkındaki görüşlerim (MIUI 12 kullanıcısı)

Lim0n

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Limon
Cihazım
Poco X6 Pro
Konular
131
Merhaba arkadaşlar.
Cihazım MI 9T Pro.
Cihazı ilk aldığım zamanlar harici MIUI 11 kullanmadım MIUI 12 çıktığından beri hep betalarını ve stabil sürümlerini kullandım xiaomi.eu nun.

Dün itibariyle bir MIUI 11 son eu betasına geçeyim dedim. Ve görüşlerim;
-Uygulama açılış hızı inanılmaz hızlı ve yarım saniyeden çok daha kısa sürede uygulamalar açılıyor. MIUI 12 de kestiremiyorduk bunu bazen hızlı bazen geç yani sistemin keyfine göreydi.
-Uygulama içi tepkimeler çok daha hızlı ve özellikle çok stabil.
-Cihazda neye basarsak o açılıyor o oluyor MIUI 12 de keyfi ve anlaşılamayan beklemeler tepkisizlikler gecikmeler asla yok.
-Şarj durumu ve ram kullanımı konusunda MIUI 12 den gözle görülür şekilde iyi performans veriyor.
-MIUI 12 de sanki arkaplanda birşeyler oluyor da bizim haberimiz olmuyor, belirleyemediğimiz ilahi güçler oluyor da cihazda sapıtmalar kasılmalar ya da yavaşlık oluyor gibi şeyler MIUI 11 de asla olmuyor.

Bu görüşlerim sizleri bilgilendirmek amacıyla paylaşmak istedim aslında çoğu kullanıcıların istediği şeyler bu arkada bıraktığımız sürümde gerçekleşebiliyor ve sizin de haberiniz olsun istedim.

(Bu kıyaslamalar MIUI 12 stabil sürümleri ve eu beta sürümleri temiz sıfır kurulumla gerçekleştirmiş biri olarak gözlemlemiş bulunuyorum.)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Pil ayrıntısı

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-02-04-16-20-01-824_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-02-04-16-20-01-824_com.miui.securitycenter.jpg
    107,7 KB · Görüntüleme: 50

Lim0n

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Limon
Cihazım
Poco X6 Pro
Konular
131
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar sorun android sürümünde mi yoksa MIUI sürümünde mi sizce?

heb

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Eren
Cihazım
Xiaomi Mi Max 2
Konular
1
Bence her ikisinde. Android biraz daha yavaş çuvallamaya devam ederken, Miui cok daha hızlı ilerliyor. Çeşitlilik arttıkça, sorunlarda paralel olarak daha hızlı artıyor. Temel sorun şu ; android bir sistemi çıkardığında, "Pahalı cihazlar için su ozellikleri koyuyorum, ucuz cihazlar için bunları çıkarıyorum" seklinde bir sistem sunmuyor. Global olarak çıkıyor. Donanımsal veriler artık sayılardan ibaret olduğu için (Yani 12mp kamera 64mp den iyi olabiliyor) firmalar kendi yazilimlariyla bir şeyleri hoş göstermeye çalışıyor. 48 mp falan kamera yalanı gibi. Yada kimi zaman üst modellerini satmak için boş göstermeye çalıştıklarıda olabiliyor. Buda cihazlarda stabilite denilen bir şey bırakmıyor. Bakın ios sisteme, 2 ram ile neler yapabiliyor. Biz android de 8 ram in üzerinde cihazlar arıyoruz. Şaka mı bu? Saatte 100 km hizin üstüne cikilamayacak yolda, 500 km hizla gidebilen araba sursen ne olacak? Bu kadar cesitlilik bunun sebebi. Her markanin üç, bilemedin beş modeli olmalı bence. Modeli geçtim, adamlar elli tane segment çıkarıyor. Aynı yazılımı bunca modele zahmete girmeden yapıştır gitsin diye uğraşıyor. Velhasıl cılkı çıktı. Sadece telefon için değil, diger teknolojik ürünler içinde aynı şey geçerli. Nasilsa tüketici bilincsiz ve alıyor.

Lim0n

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Limon
Cihazım
Poco X6 Pro
Konular
131
Yükledim hocam çoğunu fakat aosp tercih etmiyorum. Cihaz xiaominin ve xiaominin yazılımını kullanmak istiyorum. Bir türlü tatmin etmiyor çünkü.
AOSP tabanlı Android 11 rom yüklersen sorunun MIUI'de olduğunu görebilirsin :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bence her ikisinde. Android biraz daha yavaş çuvallamaya devam ederken, Miui cok daha hızlı ilerliyor. Çeşitlilik arttıkça, sorunlarda paralel olarak daha hızlı artıyor. Temel sorun şu ; android bir sistemi çıkardığında, "Pahalı cihazlar için su ozellikleri koyuyorum, ucuz cihazlar için bunları çıkarıyorum" seklinde bir sistem sunmuyor. Global olarak çıkıyor. Donanımsal veriler artık sayılardan ibaret olduğu için (Yani 12mp kamera 64mp den iyi olabiliyor) firmalar kendi yazilimlariyla bir şeyleri hoş göstermeye çalışıyor. 48 mp falan kamera yalanı gibi. Yada kimi zaman üst modellerini satmak için boş göstermeye çalıştıklarıda olabiliyor. Buda cihazlarda stabilite denilen bir şey bırakmıyor. Bakın ios sisteme, 2 ram ile neler yapabiliyor. Biz android de 8 ram in üzerinde cihazlar arıyoruz. Şaka mı bu? Saatte 100 km hizin üstüne cikilamayacak yolda, 500 km hizla gidebilen araba sursen ne olacak? Bu kadar cesitlilik bunun sebebi. Her markanin üç, bilemedin beş modeli olmalı bence. Modeli geçtim, adamlar elli tane segment çıkarıyor. Aynı yazılımı bunca modele zahmete girmeden yapıştır gitsin diye uğraşıyor. Velhasıl cılkı çıktı. Sadece telefon için değil, diger teknolojik ürünler içinde aynı şey geçerli. Nasilsa tüketici bilincsiz ve alıyor.
Hocam MIUI 11 de nedense sıkıntı yaşamadım hiç. Bazı uygulamalar atıyordu sadece o kadar. Sağlık uygulaması mesela.
12.0.6.0 stabil eu yüklemeyi düşünüyorum a10 olduğu için. Ondan sonra bakıcam asıl problem neymiş diye. MIUI 12 de resmen sd 855 olsa bile sanki MTK işlemci gibi tepki alıyorum.

Lim0n

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Limon
Cihazım
Poco X6 Pro
Konular
131
Arkadaşlar sorun A11 de.
Az önce a10 yabancı xiaomi.eu 12 stabil son sürümü (12.0.6.0)'ı kurup denedim uygulama açılışları sistem tepkisi gayet hızlı. A11 henüz daha oturmamış.

midnight

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Talha
Cihazım
K20 Pro
Konular
51
Hocam ben de sizin gibi aosp kullanamıyordum MIUI'a alıştığımdan ötürü , ama alışınca bu sefer aosptan çıkamıyorsunuz. :) Ben 1 2 aydır aosp kullanıyorum benden size tavsiye en kötü aosp en iyi MIUI'dan daha iyi gerçekten.Ben derim ki alışmaya çalışın bence cihazın gerçek performansını akıcılığını aospta bulabiliyorsunuz.

Üst Alt