Sohbet MIUI 10.3.2 Nasıldır?

Alkantra

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Mi A2 Lite
Konular
7
Merhaba, şu an kullandığım cihaz Android One ve pek sevdiğim söylenemez.

MIUI arayüzüne sahip bir telefon almak istiyorum, genel olarak MIUI ve MIUI 10.3.2 nasıldır kullanıcı deneyimi olarak?

SertaGE

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sertaç
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
Sistem Mühendisi
Konular
20
Bu çok geniş kapsamlı bir soru ve açıkçası, çok da izafi. Tam olarak ne beklediğinize göre değişir.

Öğrenmek istediğiniz konuları daha spesifik şekilde belirtmeniz, alacağınız yanıtların daha tatmin edici olmasını sağlayacaktır.

Kendi izlenimlerimi genel olarak anlatmak gerekirse:

Şu an Mi 8 Lite kullanıyorum ve beklediğimden çok daha iyi iş çıkartıyor. Tabii ki sorduğunuz soruda bu arayüzü ve yazılımı hangi cihazda kullanacağınızı da eklemenizde fayda var.

Özellikle arayüzün sadeliği, kullanışlı olması ve akıcılığı beni en çok cezbeden tarafları. Özellikle yoğun kullanımda ve çoklu işlemlerde neredeyse hiç çakılmadığını söyleyebilirim.

Kamera uygulaması özellikle AI desteği ile birlikte en azından benim beklentilerimin çok üzerinde.

Temalar, arayüz özelleştirmeleri ve neredeyse tüm ayarlarınızı isteğinize göre özelleştirebilmeniz de artıları.

Peki hiç mi eksisi yok, tabii ki var. Özellikle global romlarda çekik gözlü arkadaşlarımız sağolsun hiç ummadığınız yerlerde reklam izlemenize neden olabiliyor. Ancak bunların da çözümü tabii ki var.

İkinci bir eksi ise, eğer custom rom işlerine girişecekseniz bootloader kilidini açmak için 15 günlük bekleme süresi.

Genel olarak özellikle saf android deneyiminden oldukça farklı bir alternatif sizin için. Belki ilk zamanlarda zorluk çekebilir ve hatta "bu ne ya" bile diyebilirsiniz. Ancak en fazla 1 hafta sonra görüşlerinizin değişeceğini de söyleyebilirim.

Alkantra

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Mi A2 Lite
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu çok geniş kapsamlı bir soru ve açıkçası, çok da izafi. Tam olarak ne beklediğinize göre değişir.

Öğrenmek istediğiniz konuları daha spesifik şekilde belirtmeniz, alacağınız yanıtların daha tatmin edici olmasını sağlayacaktır.

Kendi izlenimlerimi genel olarak anlatmak gerekirse:

Şu an Mi 8 Lite kullanıyorum ve beklediğimden çok daha iyi iş çıkartıyor. Tabii ki sorduğunuz soruda bu arayüzü ve yazılımı hangi cihazda kullanacağınızı da eklemenizde fayda var.

Özellikle arayüzün sadeliği, kullanışlı olması ve akıcılığı beni en çok cezbeden tarafları. Özellikle yoğun kullanımda ve çoklu işlemlerde neredeyse hiç çakılmadığını söyleyebilirim.

Kamera uygulaması özellikle AI desteği ile birlikte en azından benim beklentilerimin çok üzerinde.

Temalar, arayüz özelleştirmeleri ve neredeyse tüm ayarlarınızı isteğinize göre özelleştirebilmeniz de artıları.

Peki hiç mi eksisi yok, tabii ki var. Özellikle global romlarda çekik gözlü arkadaşlarımız sağolsun hiç ummadığınız yerlerde reklam izlemenize neden olabiliyor. Ancak bunların da çözümü tabii ki var.

İkinci bir eksi ise, eğer custom rom işlerine girişecekseniz bootloader kilidini açmak için 15 günlük bekleme süresi.

Genel olarak özellikle saf android deneyiminden oldukça farklı bir alternatif sizin için. Belki ilk zamanlarda zorluk çekebilir ve hatta "bu ne ya" bile diyebilirsiniz. Ancak en fazla 1 hafta sonra görüşlerinizin değişeceğini de söyleyebilirim.
Spesifik olarak beğenmediğim yönler tam ekran modunun olmaması ve sesli/sessiz/titreşim modları arasında geçiş yapmak için her seferinde ses azaltma ya da ses arttırma tuşuna basıp oradan seçmem gibi sayılabilir. Ancak tabi ki genel olarak sunduğu deneyim nasıl önemli olan o.

Bir de örneğin telefon wifiya bağlı mı 4.5 G çekiyor mu ya da titreşim modunda mı bunu ekrana baktığımda direkt olarak göremiyorum, üstten bildirim çubuğunu çekerek görebiliyorum. Bu gerçi telefon çentikli ekrana sahip olduğu için olabilir (Mi A2 Lite)

Almayı düşündüğüm telefon pilinden dolayı Redmi Note 6 Pro.

Bu reklam işi için son güncelleme ile kapatılabiliyor diye okumuştum ama tabi detaylarını öğrenmek isterim.

Üst Alt