Bu çok geniş kapsamlı bir soru ve açıkçası, çok da izafi. Tam olarak ne beklediğinize göre değişir.
Öğrenmek istediğiniz konuları daha spesifik şekilde belirtmeniz, alacağınız yanıtların daha tatmin edici olmasını sağlayacaktır.
Kendi izlenimlerimi genel olarak anlatmak gerekirse:
Şu an Mi 8 Lite kullanıyorum ve beklediğimden çok daha iyi iş çıkartıyor. Tabii ki sorduğunuz soruda bu arayüzü ve yazılımı hangi cihazda kullanacağınızı da eklemenizde fayda var.
Özellikle arayüzün sadeliği, kullanışlı olması ve akıcılığı beni en çok cezbeden tarafları. Özellikle yoğun kullanımda ve çoklu işlemlerde neredeyse hiç çakılmadığını söyleyebilirim.
Kamera uygulaması özellikle AI desteği ile birlikte en azından benim beklentilerimin çok üzerinde.
Temalar, arayüz özelleştirmeleri ve neredeyse tüm ayarlarınızı isteğinize göre özelleştirebilmeniz de artıları.
Peki hiç mi eksisi yok, tabii ki var. Özellikle global romlarda çekik gözlü arkadaşlarımız sağolsun hiç ummadığınız yerlerde reklam izlemenize neden olabiliyor. Ancak bunların da çözümü tabii ki var.
İkinci bir eksi ise, eğer custom rom işlerine girişecekseniz bootloader kilidini açmak için 15 günlük bekleme süresi.
Genel olarak özellikle saf android deneyiminden oldukça farklı bir alternatif sizin için. Belki ilk zamanlarda zorluk çekebilir ve hatta "bu ne ya" bile diyebilirsiniz. Ancak en fazla 1 hafta sonra görüşlerinizin değişeceğini de söyleyebilirim.