Dün akşam redmi S2 telefonumu 9.5'tan 10.0.1'e güncelledim. şimdi geri dönmenin yollarını arıyorum. yeni sürümde saçmalamış ve bazı ayarlar eksilmiş bazılarıda çalışmıyor. şu saate kadar farkına vardıklarım:
1-Parmak izi aktifken ekran kilidinde pin girişi kaldırılmıyor, kaydırma ile kilit açma kaldırılmış.
2-İkinci simkartı kapat diyorum kapatıyor ama yukarıda hala sinyal simgesi görünüyor ve ayarlara tekrar girip çıktığımda 2.simkart kapatma düğmesi yine aktif görünüyor.
3-Arama ekranı arka plan özelliği kaldırılmış, miui 9.5'ta kendi rengi bile koyu mavi haliyle güzelken şimdiki renk berbat olmuş.
Bana göre olması gereken özellikler (apex launcherde var) :
1-Ekranı çift tıkla uyandırıyor ancak kitlemiyor.
2-Hareket kısayolları yetersiz, aşağı kaydırma-yukarı kaydırma gibi özellikler eklenmeli,
3-Uygulama çekmecesi tamamen kaldırılmış, kullanıcıları için ikinci bir seçenek olarak menülerde olmalı.
4-Kilit ekranına hızlı erişim için 2 yada 3 uygulama kısayolu atayabilsek güzel olurdu (Asus'un en sevdiğim özelliği).
5-Ekran tamamen kapalı ve kilitli iken şekil yada harf çizerek uygulama başlatabilmeli (buda Asus'ta vardı).
Son olarak son gelen güncellemeden memnun olmayanlar için geri dönüş imkanı olmalı.