- Adım
- Ali
- Cihazım
- Redmi 9
- Konular
- 2
Merhabalar, Xiomi Redmi Note 11 Pro Yurtdışı çıkışlı, 200 gün sonra 400TL kazıklanarak IMEI attırılmış telefonumda yaşadığım bir sorunu anlatacağım. Telefonum MIUI14 sürümünü kullanmakla beraber, MIUI Global 14.0.3 | 14.0.3.0(TGDMIXM) ve Android sürümü 13 TP1A.220624.014
Öncelikle hatamdan bahsedeyim. Bu hata hakkında internette çok nadir çözüm kaynakları var veya hiç yok. Minecraft 1.14, 1.15, 1.6 sürümleri gibi pek çok sürümü indirmeyi denedim. İndirdim ve uygulamayı açmaya çalıştığında durduruldu hatasıyla birlikte Java üzerinde hata olduğunu anladım.
Şundan bahsedeyim. Telefona IMEI artırmadan önce yani rom değişmeden önce minecraft çalışıyordu ve zaten öncesinde bozulmuştu. Telefona format atamıyorum IMEI gider, rom atamam IMEI gider, MIUI sürümde değişiklik yapamam IMEI gider hadi diyelim yaptım ve IMEI gitti bu seferde sırf bir oyun için telefoncuya tomar tomar para ödemek zorunda kalırım.
Ya bu javadan kaynaklı bir atribute hatası olarak düşünüyorum. Bu sebepten ötürü Java'yı 3. taraf uygulamalarla veya birkaç teknik ile güncellemek mümkün müdür? Safece bunu merak ediyorum. Eğer bilen başka biri var ise lütfen yardımcı olsunlar.
Öncelikle hatamdan bahsedeyim. Bu hata hakkında internette çok nadir çözüm kaynakları var veya hiç yok. Minecraft 1.14, 1.15, 1.6 sürümleri gibi pek çok sürümü indirmeyi denedim. İndirdim ve uygulamayı açmaya çalıştığında durduruldu hatasıyla birlikte Java üzerinde hata olduğunu anladım.
Kod:
java.lang.RuntimeException: Unable to start activity ComponentInfo{com.mojang.minecraftpe/com.mojang.minecraftpe.MainActivity}: java.lang.ClassCastException: java.lang.Long cannot be cast to java.lang.Integer
at android.app.ActivityThread.performLaunchActivity(ActivityThread.java:3897)
at android.app.ActivityThread.handleLaunchActivity(ActivityThread.java:4043)
at android.app.servertransaction.LaunchActivityItem.execute(LaunchActivityItem.java:101)
at android.app.servertransaction.TransactionExecutor.executeCallbacks(TransactionExecutor.java:135)
at android.app.servertransaction.TransactionExecutor.execute(TransactionExecutor.java:95)
at android.app.ActivityThread$H.handleMessage(ActivityThread.java:2437)
at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java:106)
at android.os.Looper.loopOnce(Looper.java:211)
at android.os.Looper.loop(Looper.java:300)
at android.app.ActivityThread.main(ActivityThread.java:8294)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Native Method)
at com.android.internal.os.RuntimeInit$MethodAndArgsCaller.run(RuntimeInit.java:580)
at com.android.internal.os.ZygoteInit.main(ZygoteInit.java:1028)
Caused by: java.lang.ClassCastException: java.lang.Long cannot be cast to java.lang.Integer
at cc.binmt.signature.PmsHookApplication.invoke(Unknown Source:21)
at java.lang.reflect.Proxy.invoke(Proxy.java:1006)
at $Proxy2.getPackageInfo(Unknown Source)
at android.content.pm.PackageManager.getPackageInfoAsUserUncached(PackageManager.java:10523)
at android.content.pm.PackageManager.-$$Nest$smgetPackageInfoAsUserUncached(Unknown Source:0)
at android.content.pm.PackageManager$2.recompute(PackageManager.java:10536)
at android.content.pm.PackageManager$2.recompute(PackageManager.java:10533)
at android.app.PropertyInvalidatedCache.query(PropertyInvalidatedCache.java:939)
at android.content.pm.PackageManager.getPackageInfoAsUserCached(PackageManager.java:10550)
at android.app.ApplicationPackageManager.getPackageInfoAsUser(ApplicationPackageManager.java:249)
at android.app.ApplicationPackageManager.getPackageInfo(ApplicationPackageManager.java:214)
at android.app.ApplicationPackageManager.getPackageInfo(ApplicationPackageManager.java:208)
at com.mojang.minecraftpe.AppConstants.loadPackageData(AppConstants.java:84)
at com.mojang.minecraftpe.AppConstants.loadFromContext(AppConstants.java:71)
at com.mojang.minecraftpe.MainActivity.onCreate(MainActivity.java:441)
at android.app.Activity.performCreate(Activity.java:8538)
at android.app.Activity.performCreate(Activity.java:8502)
at android.app.Instrumentation.callActivityOnCreate(Instrumentation.java:1437)
at android.app.ActivityThread.performLaunchActivity(ActivityThread.java:3878)
... 12 more
Şundan bahsedeyim. Telefona IMEI artırmadan önce yani rom değişmeden önce minecraft çalışıyordu ve zaten öncesinde bozulmuştu. Telefona format atamıyorum IMEI gider, rom atamam IMEI gider, MIUI sürümde değişiklik yapamam IMEI gider hadi diyelim yaptım ve IMEI gitti bu seferde sırf bir oyun için telefoncuya tomar tomar para ödemek zorunda kalırım.
Ya bu javadan kaynaklı bir atribute hatası olarak düşünüyorum. Bu sebepten ötürü Java'yı 3. taraf uygulamalarla veya birkaç teknik ile güncellemek mümkün müdür? Safece bunu merak ediyorum. Eğer bilen başka biri var ise lütfen yardımcı olsunlar.