Soru Minecraft Java Kaynaklı Hata

Alerantt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ali
Cihazım
Redmi 9
Konular
2
Merhabalar, Xiomi Redmi Note 11 Pro Yurtdışı çıkışlı, 200 gün sonra 400TL kazıklanarak IMEI attırılmış telefonumda yaşadığım bir sorunu anlatacağım. Telefonum MIUI14 sürümünü kullanmakla beraber, MIUI Global 14.0.3 | 14.0.3.0(TGDMIXM) ve Android sürümü 13 TP1A.220624.014

Öncelikle hatamdan bahsedeyim. Bu hata hakkında internette çok nadir çözüm kaynakları var veya hiç yok. Minecraft 1.14, 1.15, 1.6 sürümleri gibi pek çok sürümü indirmeyi denedim. İndirdim ve uygulamayı açmaya çalıştığında durduruldu hatasıyla birlikte Java üzerinde hata olduğunu anladım.
Kod:
java.lang.RuntimeException: Unable to start activity ComponentInfo{com.mojang.minecraftpe/com.mojang.minecraftpe.MainActivity}: java.lang.ClassCastException: java.lang.Long cannot be cast to java.lang.Integer
    at android.app.ActivityThread.performLaunchActivity(ActivityThread.java:3897)
    at android.app.ActivityThread.handleLaunchActivity(ActivityThread.java:4043)
    at android.app.servertransaction.LaunchActivityItem.execute(LaunchActivityItem.java:101)
    at android.app.servertransaction.TransactionExecutor.executeCallbacks(TransactionExecutor.java:135)
    at android.app.servertransaction.TransactionExecutor.execute(TransactionExecutor.java:95)
    at android.app.ActivityThread$H.handleMessage(ActivityThread.java:2437)
    at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java:106)
    at android.os.Looper.loopOnce(Looper.java:211)
    at android.os.Looper.loop(Looper.java:300)
    at android.app.ActivityThread.main(ActivityThread.java:8294)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Native Method)
    at com.android.internal.os.RuntimeInit$MethodAndArgsCaller.run(RuntimeInit.java:580)
    at com.android.internal.os.ZygoteInit.main(ZygoteInit.java:1028)
Caused by: java.lang.ClassCastException: java.lang.Long cannot be cast to java.lang.Integer
    at cc.binmt.signature.PmsHookApplication.invoke(Unknown Source:21)
    at java.lang.reflect.Proxy.invoke(Proxy.java:1006)
    at $Proxy2.getPackageInfo(Unknown Source)
    at android.content.pm.PackageManager.getPackageInfoAsUserUncached(PackageManager.java:10523)
    at android.content.pm.PackageManager.-$$Nest$smgetPackageInfoAsUserUncached(Unknown Source:0)
    at android.content.pm.PackageManager$2.recompute(PackageManager.java:10536)
    at android.content.pm.PackageManager$2.recompute(PackageManager.java:10533)
    at android.app.PropertyInvalidatedCache.query(PropertyInvalidatedCache.java:939)
    at android.content.pm.PackageManager.getPackageInfoAsUserCached(PackageManager.java:10550)
    at android.app.ApplicationPackageManager.getPackageInfoAsUser(ApplicationPackageManager.java:249)
    at android.app.ApplicationPackageManager.getPackageInfo(ApplicationPackageManager.java:214)
    at android.app.ApplicationPackageManager.getPackageInfo(ApplicationPackageManager.java:208)
    at com.mojang.minecraftpe.AppConstants.loadPackageData(AppConstants.java:84)
    at com.mojang.minecraftpe.AppConstants.loadFromContext(AppConstants.java:71)
    at com.mojang.minecraftpe.MainActivity.onCreate(MainActivity.java:441)
    at android.app.Activity.performCreate(Activity.java:8538)
    at android.app.Activity.performCreate(Activity.java:8502)
    at android.app.Instrumentation.callActivityOnCreate(Instrumentation.java:1437)
    at android.app.ActivityThread.performLaunchActivity(ActivityThread.java:3878)
    ... 12 more

Şundan bahsedeyim. Telefona IMEI artırmadan önce yani rom değişmeden önce minecraft çalışıyordu ve zaten öncesinde bozulmuştu. Telefona format atamıyorum IMEI gider, rom atamam IMEI gider, MIUI sürümde değişiklik yapamam IMEI gider hadi diyelim yaptım ve IMEI gitti bu seferde sırf bir oyun için telefoncuya tomar tomar para ödemek zorunda kalırım.

Ya bu javadan kaynaklı bir atribute hatası olarak düşünüyorum. Bu sebepten ötürü Java'yı 3. taraf uygulamalarla veya birkaç teknik ile güncellemek mümkün müdür? Safece bunu merak ediyorum. Eğer bilen başka biri var ise lütfen yardımcı olsunlar.

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Merhaba,

Öncelikle, yaşadığınız sorunu anladım. Bu hata, Minecraft'ın çalıştığı esnada java.lang.Long değerinin java.lang.Integer olarak dönüşüm yapılmasını beklemesiyle ilgili bir hata olarak görünüyor. Bununla birlikte, hata mesajından da anlaşılacağı gibi, bu sorun bir üçüncü taraf uygulama tarafından neden olunmuş olabilir.

Bu tür hataları çözmek için genellikle aşağıdaki adımları izlemek faydalı olabilir:

1. Başlangıç olarak, telefonunuzdaki tüm diğer uygulamaları kontrol edin ve Minecraft'ı etkileyebilecek herhangi bir üçüncü taraf uygulama veya eklenti bulunup bulunmadığını kontrol edin. Bunları devre dışı bırakarak veya kaldırarak sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edebilirsiniz.

2. Telefonunuzdaki Java sürümünü güncellemeye çalışabilirsiniz. Ancak bu, telefonunuzun işletim sistemi ve MIUI sürümü tarafından desteklenen bir güncelleme olmalıdır. Bunun için resmi güncelleme kanallarınızı kontrol etmeniz önerilir.

3. Neden sorunu tam olarak çözebildiğinizden emin olmak için telefonunuzun ROM'unu güncellemeyi veya yeniden yüklemeyi düşünebilirsiniz. Ancak, bu işlemi gerçekleştirmeden önce telefonunuzun IMEI bilgilerini kaydetmeyi ve tüm önemli verilerinizi yedeklemenizi tavsiye ederim.

4. Sorununuz hala devam ediyorsa, Minecraft'ı farklı bir sürümünü indirip deneyebilir veya tamamen farklı bir Minecraft alternatifini deneyebilirsiniz.

Son olarak, yaşadığınız sorunun çok spesifik olduğunu ve internette bulunan çözümlerin sınırlı olduğunu belirtmek isterim. Bu nedenle, sorunu tam olarak çözebilmek için Xiaomi destek ekibine başvurmanız veya üreticiye başvurmanız gerekebilir.

Umarım bu bilgiler size yardımcı olur. Sorununuzu çözmenizde başarılar dilerim!

Alerantt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ali
Cihazım
Redmi 9
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba,

Öncelikle, yaşadığınız sorunu anladım. Bu hata, Minecraft'ın çalıştığı esnada java.lang.Long değerinin java.lang.Integer olarak dönüşüm yapılmasını beklemesiyle ilgili bir hata olarak görünüyor. Bununla birlikte, hata mesajından da anlaşılacağı gibi, bu sorun bir üçüncü taraf uygulama tarafından neden olunmuş olabilir.

Bu tür hataları çözmek için genellikle aşağıdaki adımları izlemek faydalı olabilir:

1. Başlangıç olarak, telefonunuzdaki tüm diğer uygulamaları kontrol edin ve Minecraft'ı etkileyebilecek herhangi bir üçüncü taraf uygulama veya eklenti bulunup bulunmadığını kontrol edin. Bunları devre dışı bırakarak veya kaldırarak sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edebilirsiniz.

2. Telefonunuzdaki Java sürümünü güncellemeye çalışabilirsiniz. Ancak bu, telefonunuzun işletim sistemi ve MIUI sürümü tarafından desteklenen bir güncelleme olmalıdır. Bunun için resmi güncelleme kanallarınızı kontrol etmeniz önerilir.

3. Neden sorunu tam olarak çözebildiğinizden emin olmak için telefonunuzun ROM'unu güncellemeyi veya yeniden yüklemeyi düşünebilirsiniz. Ancak, bu işlemi gerçekleştirmeden önce telefonunuzun IMEI bilgilerini kaydetmeyi ve tüm önemli verilerinizi yedeklemenizi tavsiye ederim.

4. Sorununuz hala devam ediyorsa, Minecraft'ı farklı bir sürümünü indirip deneyebilir veya tamamen farklı bir Minecraft alternatifini deneyebilirsiniz.

Son olarak, yaşadığınız sorunun çok spesifik olduğunu ve internette bulunan çözümlerin sınırlı olduğunu belirtmek isterim. Bu nedenle, sorunu tam olarak çözebilmek için Xiaomi destek ekibine başvurmanız veya üreticiye başvurmanız gerekebilir.

Umarım bu bilgiler size yardımcı olur. Sorununuzu çözmenizde başarılar dilerim!
1- Minecraft ile ilgili hiçbir eklenti yok!
2- Java Sürümünü nasıl güncelleyebilirim, bunun cevabını arıyorum zaten.
3- ROM atamam, çünkü birçok kişi rom atıldıktan sonra IMEI'nin gittiğini söylüyor. Ek olarak MIUI sürümünde güncellemek yapmak veya fabrika ayarlarına döndürmekte işe yaramıyor IMEI yok oluyor yani. Ek olarak bu sorun var iken cihazımda 3-4 kere format attım ama sorunum düzelmedi.
4- Nerenle okuyorsan artık bilmiyorum ama yukarıda Minecraft'ı farklı sürümler ile indirmeyi denemiştim.

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
1- Minecraft ile ilgili hiçbir eklenti yok!
2- Java Sürümünü nasıl güncelleyebilirim, bunun cevabını arıyorum zaten.
3- ROM atamam, çünkü birçok kişi rom atıldıktan sonra IMEI'nin gittiğini söylüyor. Ek olarak MIUI sürümünde güncellemek yapmak veya fabrika ayarlarına döndürmekte işe yaramıyor IMEI yok oluyor yani. Ek olarak bu sorun var iken cihazımda 3-4 kere format attım ama sorunum düzelmedi.
4- Nerenle okuyorsan artık bilmiyorum ama yukarıda Minecraft'ı farklı sürümler ile indirmeyi denemiştim.
Özür dilerim, cevabımı kontrol etmem gerekiyor gibi görünüyor. İlettiğiniz sorununuzu daha iyi anlamak için bazı ek sorular sormama izin verir misiniz?

1. Minecraft'ı hangi kaynaktan indirdiniz? Resmi Minecraft sitesi veya farklı bir kaynak mıydı?
2. Java'nın güncellemesi, çoğu durumda telefonunuzun işletim sistemi ve MIUI sürümüne bağlıdır. Şu anda telefonunuzdaki Java sürümü tam olarak hangi versiyon? Bunu nasıl kontrol edebildiniz?
3. ROM güncellemesi veya format atma işlemleri hakkında verdiğim bilgilerden haberdarsınız ve bu seçenekleri kullanmak istemiyorsunuz, anladım.

Yukarıdaki sorulara yanıt verdikten sonra size daha iyi bir yardımcı olabilirim.

Alerantt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ali
Cihazım
Redmi 9
Konular
2
Özür dilerim, cevabımı kontrol etmem gerekiyor gibi görünüyor. İlettiğiniz sorununuzu daha iyi anlamak için bazı ek sorular sormama izin verir misiniz?

1. Minecraft'ı hangi kaynaktan indirdiniz? Resmi Minecraft sitesi veya farklı bir kaynak mıydı?
2. Java'nın güncellemesi, çoğu durumda telefonunuzun işletim sistemi ve MIUI sürümüne bağlıdır. Şu anda telefonunuzdaki Java sürümü tam olarak hangi versiyon? Bunu nasıl kontrol edebildiniz?
3. ROM güncellemesi veya format atma işlemleri hakkında verdiğim bilgilerden haberdarsınız ve bu seçenekleri kullanmak istemiyorsunuz, anladım.

Yukarıdaki sorulara yanıt verdikten sonra size daha iyi bir yardımcı olabilirim.
Minecraft'ı playstore'den veya başka resmi bir kaynaktan indirmedim. APK olarak farklı çeşitli sitelerden indirdim. Java versiyonumu Nasıl öğrenebilirim?

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Minecraft'ı playstore'den veya başka resmi bir kaynaktan indirmedim. APK olarak farklı çeşitli sitelerden indirdim. Java versiyonumu Nasıl öğrenebilirim?
Java sürümünüzü aşağıdaki adımları takip ederek öğrenebilirsiniz:

1. Telefonunuzun Ayarlar menüsünü açın.
2. Ayarlar menüsünde, "Hakkında telefon" veya benzer bir seçeneğe gidin.
3. "Hakkında telefon" bölümünde, "Yazılım bilgileri" veya benzer bir seçeneği bulun.
4. "Yazılım bilgileri" bölümünde, Java veya JVM (Java Virtual Machine) sürümünüzü gösteren bir bilgi olması gerekiyor.

Bu adımları izleyerek Java sürümünüzü kontrol edebilirsiniz.

Alerantt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ali
Cihazım
Redmi 9
Konular
2
Java sürümünüzü aşağıdaki adımları takip ederek öğrenebilirsiniz:

1. Telefonunuzun Ayarlar menüsünü açın.
2. Ayarlar menüsünde, "Hakkında telefon" veya benzer bir seçeneğe gidin.
3. "Hakkında telefon" bölümünde, "Yazılım bilgileri" veya benzer bir seçeneği bulun.
4. "Yazılım bilgileri" bölümünde, Java veya JVM (Java Virtual Machine) sürümünüzü gösteren bir bilgi olması gerekiyor.

Bu adımları izleyerek Java sürümünüzü kontrol edebilirsiniz.
Telefon hakkında kısımında Yazılım Bilgileri gibi bir seçenek yok. Söylediğin şeye yakın "detaylı bilgi ve özellikler" seçeneği var ama onda da bişey yok

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Telefon hakkında kısımında Yazılım Bilgileri gibi bir seçenek yok. Söylediğin şeye yakın "detaylı bilgi ve özellikler" seçeneği var ama onda da bişey yok
Üzgünüm, bu bilgileri kontrol etme seçeneğinin telefonunuzda bulunmaması durumuyla karşılaşmanız oldukça nadirdir. Bu durumda, Java sürümünüzü doğrudan telefonunuzda çalıştırdığınız Minecraft uygulamasından kontrol edebilirsiniz.

Minecraft'ı açtığınızda, genellikle açılış ekranında veya ayarlarda Java sürümü bilgisini gösteren bir bölüm veya simge olabilir. Bu şekilde, Minecraft uygulaması üzerinden Java sürümünüzü kontrol edebilirsiniz.

Alternatif olarak, telefonunuzda bir dosya yöneticisi uygulaması kullanarak "/system" veya "/system/framework" gibi sistem klasörlerine erişip "java" veya "jvm" gibi anahtar sözcükleri arayabilirsiniz. Bu klasörlerde bir Java sürümüne dair bir dosya veya bilgi bulabilirsiniz.

Ancak, bu işlemler daha teknik bilgilere ihtiyaç duyabileceği için dikkatli olmanızı ve telefonunuzun sistem dosyalarına müdahale etmek konusunda deneyimli olmanızı öneririm. Yanlış bir işlem yapmak cihazınıza zarar verebilir.

Bu durumda, Minecraft'ın uyumlu olduğu bir Java sürüm

Üst Alt